Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Closed Thread
 
Thread Tools Search this Thread
Old 28 Dec 2008, 19:47   #1
Eufrosin
Junior
 
Eufrosin
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 30
Vedeta, ca si tara

Aflam din ziare ca la 50 de ani, cel care in anii ‘80 tinea in transa tineretul lumii intregi, nu o duce prea bine.

Cata verva etala Michael Jackson in video-clipurile sale din “Thriller”, cum mai sfarama parbrize, cum serpuia in mod incredibil, cum se mai apuca cu ambele maini de zona inghinala in scene nemaivazute pe la noi.. Ce muzica, ce imagini, ce dans, ce ritm, cata culoare si actiune, cum era sa nu ne fure ochii si mintile celor care eram adolescenti pe-atunci?

In mod similar, am devenit cu totii pro-Americani, privind la prosperitatea afisata in “Dallas”, ascultand lipiti de aparat, Europa Libera, dansand pe muzica americana, lasandu-ne dusi de imaginile caselor mari cu gazon perfect, a masinilor incredibil de late si stralucitoare, admirandu-le accentul si degajarea, dand o mica avere pentru o pereche de blugi Wrangler, sustinand echipele americane de baschet de cate ori jucau impotriva rusilor si exaltandu-ne atunci cand Ronald Reagan numea URSS-ul “imperiu al raului”, mestecand guma Wrigley’s cu portia si simtindu-ne si noi americani in spirit de cate ori puneam mana pe-o sticla de Pepsi ..

Au trebuit sa treaca 25 de ani ca sa incepem sa realizam falsitatea si ipocrizia celor care promoveaza asemenea “valori” lumii intregi, in vreme ce ei insisi sunt grav bolnavi. Precum incredibilele miscari ale lui Michael Jackson, impresionau adolescentii din lumea intreaga, tot astfel, incredibilele bombardamente “shock and awe” infaptuite de guvenul american impotriva unor tari slabe, care nu reprezentau nici o amenintare pentru ei, impresioneaza adultii de pretutindeni. Acum, rezultatele concrete ale acestei veritabile vrajitorii, sunt vizibile pentru oricine are ochi sa le vada.

Atat tara, cat si vedeta, aluneca incet dar sigur spre marginea prapastiei, intr-un scaun cu rotile, victime ale propriei grandomanii si excese, semiparalizati si profund faliti, atat moral cat si fizic si economic. Ambele corupte pana-n maduva, ambele bolnave terminal, ambele inca periculoase pentru mintile si sufletele celor fara discernamant…

Precum odata cu maturizarea am inceput sa intelegem cine este Michael Jackson si sa-l mentionam doar pentru a rade de el, uluiti de prostia si perversitatile lui, tot astfel, e timpul sa ne trezim si sa-ntelegem ca America chiar cand a fost ceea ce-a fost odata, devenea inevitabil ceea ce este astazi, un imperiu muribund, care in marsul sau catre groapa de gunoi a istoriei, isi foloseste muschii mari pentru a nenoroci pe cei care-i afla in cale.

Un gigant turmentat, cu picioare de nisip, care in timp ce urla isteric improscand bale, lozinci despre democratie si drepturi speciale pentru toate categoriile de nefericiti din lume, zdrobeste cu entuziasm tembel, tari, neamuri si indivizi, preocupati cu adevarata libertate, cea a pastrarii credintei, traditiilor si culturii, in care sunt ancorati.

Mancarea ei s-a dovedit nefasta, politica ei, ipocrizie din cea mai josnica, imbracamintea ei, anosta si proletara, cultura, o crasa incultura, iar degajarea afisata, doar o banala lipsa a bunelor maniere.

E timpul sa incepem sa radem de ea, denuntand-o pentru cei mai tineri si lipsiti de intelegere, refuzandu-i gunoiul oferit cu atata generozitate, de la “fast fooduri”, la filmele si cultura de doi bani si pana la vaccinurile cu care otraveste lumea intreaga.

E timpul sa ne revenim, sa ne adunam mintile, intremandu-ne barbatia si curajul si sa ne concentram asupra bogatiei imense care ne inconjoara, de la cea spirituala, oferita de credinta noastra Ortodoxa, la cele materiale continute in muntii, padurile, raurile si lacurile noastre, in cerul inca albastru atunci cand nu-i brazdat de dungile chimice deversate din imensele avioane NATO, la viata cea adevarata, centrata in jurul familiei si a prietenilor, la o cultura a vietii de dragul vietii si nu a muncii de rob, la mancarea adevarata si buna, la vinul aspru taranesc si prajiturile de casa, la bogatele noaste sarbatori, la tot ceea ce ne defineste ca Romani.

Daca ne vom vinde toate acestea pentru bunastarea de plastic, “halloweenul” si luminile stralucitoare afisate cu cinism in fata noastra, nu vom merita nici noi o alta soarta, decat cea pe care-au avut-o indienii americani, care si-au dat pamanturile stramosesti pe margele de sticla si lazi cu whiskey.

Imputinati, imbatraniti si degenerati fizic si mintal, dar “integrati” in cultura care le-a adus distrugerea, alcoolizati si suferinzi de aceleasi angoase ca si-ale ocupatorilor lor, “distrati” de aceleasi programe imbecilizante la televizor, saltand pe aceeasi muzica degenerata si nefiind in stare sa mai arunce un tomahawk cu mainile lor, dar inrolandu-se pe capete in armata care le lanseaza din butoane asupra altor nevinovati, dupa cum dicteaza interesele economice ale unei clici lenese si razboinice care le-a deturnat tara..

De 2000 de ani incoace, avem exemple mai bune de urmat decat acesta - n-ar fi pacat sa disparem ca neam, in neantul adus de globalizarea promovata de unii care nu existau inca bine, acum 200 de ani?
Eufrosin is offline   sendpm.gif
Old 28 Dec 2008, 19:50   #2
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Hauleo, mamä, s-a-ntors spammeru' tembeloido-dement care se crede Potecä!
Maniacul homofob satanisteric deghizat în inchizitor preacurvios.
Stefane, fii dulce si încuie topicul.
Särumânamult!
Pitbull is offline   sendpm.gif
Old 28 Dec 2008, 21:18   #3
gabonne1
Veteran
 
gabonne1
 
Join Date: Apr 2007
Location: Oradea
Posts: 188
Send a message via Yahoo to gabonne1
Cred ca Eufrosina e suparat pe Michael Jackson pentru ca n-a vrut asta sa se joace si cu el, cand au fost ei mici....By the way, eufrosino, de aia au murit unii pe la '89 ca sa ai tu dreptul de a alege, deci nu te-a pus nici dracu' sa asculti muzica lui m.j. , sau sa bei pepsi , sau sa mananci rahat de la fast-food, sau sa te costumezi in handicapat de haloween. daca te-a fortat cineva sa faci asta, e grav, .
Ar trebui sa intelegi ca latratul tau la luna nu are nici o treaba cu cinemagia.
__________________
No brain, no pain.
gabonne1 is offline   sendpm.gif
Old 28 Dec 2008, 23:12   #4
Airlight
Guru
 
Airlight
 
Join Date: Mar 2004
Location: Bucuresti
Posts: 970
Send a message via Yahoo to Airlight
Nu stiu despre cine vorbiti, dar omul are un sens(insist sa analizez discursul, nu omul). Este doar nationalist in mesaj si exagerat in concluzii.

Insa inhalarea de cultura pop am facut-o cu totii pe nas, national si democratic si era normal o astfel de priza halucinogena sa induca efecte atat de triste dupa trezie.

Ca intotdeauna, problema e insa ce pui in loc. Nu sunt convins ca Eufrosin are cea mai buna alternativa. In fine, macar si-a pus problema.

La multi ani tuturor.
Airlight is offline   sendpm.gif
Old 28 Dec 2008, 23:12   #5
Airlight
Guru
 
Airlight
 
Join Date: Mar 2004
Location: Bucuresti
Posts: 970
Send a message via Yahoo to Airlight
Nu stiu despre cine vorbiti, dar omul are un sens(insist sa analizez discursul, nu omul). Este doar nationalist in mesaj si exagerat in concluzii.

Insa inhalarea de cultura pop am facut-o cu totii pe nas, national si democratic si era normal o astfel de priza halucinogena sa induca efecte atat de triste dupa trezie.

Ca intotdeauna, important e insa ce pui in loc. Nu sunt convins ca Eufrosin are cea mai buna alternativa. In fine, macar si-a pus problema.

La multi ani tuturor.
Airlight is offline   sendpm.gif
Old 28 Dec 2008, 23:28   #6
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Originally Posted by Airlight:
nationalist in mesaj si exagerat in concluzii.
Foarte adevärat.
Plus homofob si fundamentalist religios (de stirpe ortodoxä), în genul fanaticilor de la www.sfaturiortodoxe.ro, care väd peste tot numai coada necuratului.
Plus demagog si patriotard.
Bucäticä-ruptä Cristian Stasi (legendarul nostru Peter Jackson...)
Prima manifestare la noi si-a fäcut-o aici:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...=17511&start=0
(Topicul contine si un link spre forumul Hotnews, unde a stârnit agitatie asijderea.)
Pitbull is offline   sendpm.gif
Old 28 Dec 2008, 23:56   #7
Airlight
Guru
 
Airlight
 
Join Date: Mar 2004
Location: Bucuresti
Posts: 970
Send a message via Yahoo to Airlight
eu am apreciat ce mi s-a parut valid. ce e invalid nu ma intereseaza.
Airlight is offline   sendpm.gif
Old 29 Dec 2008, 00:35   #8
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Da, era limpede.
Numai cä, atât în general, cât si în cazul de fatä (un excelent exemplu), consider cä e gresit, ba chiar si posibil periculos, sä adoptäm o asemenea atitudine unilateralä: apreciem pozitiv latura validä, si o ignoräm pe cea invalidä. In fond, ele sunt unite sistemic, nu se pot disocia. Riscul e ca, astfel, sä validäm - da! - persoane, mentalitäti, grupuri, etc., extrem de nocive.
Sä ne amintim de toate extremismele secolelor recente: au fost sustinute de intelectuali distinsi, de gânditori responsabili, de mai mici sau mai mari lideri de opinie, care exact asta fäceau: le sustineau aspectele valabile (de regulä, exterioare - desi, evident, seducätoare!), si le treceau cu vederea potentialul de risc (reprezentând fondul). Cum altfel a devenit decisiv de popular marxismul, si mai apoi leninismul, dacä nu asa?
In cazul bietului Eufrosin, avem de-a face cu un extremism ultranationalist/rasist/sovin/pseudobigot, care cautä sä ademeneascä naivii, nestiutorii, binevoitorii, nehotärâtii, etc., recurgând la un discurs pseudo-coerent, bazat pe multiple tare evidente ale realitätii actuale si nemultumiri legitime la adresa lor.
Pitbull is offline   sendpm.gif
Old 29 Dec 2008, 12:00   #9
Airlight
Guru
 
Airlight
 
Join Date: Mar 2004
Location: Bucuresti
Posts: 970
Send a message via Yahoo to Airlight
Analiza lui E. e corecta, doar concluziile sunt exagerate.

FWIW
Airlight is offline   sendpm.gif
Old 29 Dec 2008, 12:32   #10
Dolce
Guest
 
Dolce
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 2
Airlight, dacã prin absurd vrei sã convingi pe careva, ce-ar fi sã tragi tu concluziile corecte, mã rog, pe cele neexagerate, pentru mine e ilogic doar sã afirmi fãrã sã argumentezi.
Dolce is offline   sendpm.gif
Old 29 Dec 2008, 13:21   #11
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
dolce sa-ti fie pauza, dragomara
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   sendpm.gif
Old 29 Dec 2008, 15:13   #12
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Fu-târzie (pauza).
Fu-teribil de recognoscibilä (dama) încä de la primul mesaj.
Hai s-o-nchidem într-o camerä cu Eufrosin, si sä ne uitäm ca la Big Brother.
Pitbull is offline   sendpm.gif
Old 29 Dec 2008, 23:03   #13
Eufrosin
Junior
 
Eufrosin
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 30
Originally Posted by Pitbull:
Hauleo, mamä, s-a-ntors spammeru' tembeloido-dement care se crede Potecä!
Maniacul homofob satanisteric deghizat în inchizitor preacurvios.
Stefane, fii dulce si încuie topicul.
Särumânamult!


Ma bucur din suflet ca nu sunt aprobat de Komisia Kulturala anti-diskriminare, pro tolerantza si diversitate.

E mai usor sa ceri cenzurarea ideilor cu care nu esti de acord, decat sa le combati cu argumente, nu-i asa?
Eufrosin is offline   sendpm.gif
Old 30 Dec 2008, 00:28   #14
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Da, evident. Numai un psihiatru poate stäpâni argumentele clinice adecvate acestei forme de dementä ipocrit-istericä. Eu am altä profesiune.

* * *

Una dintre chestiile pe care un psihiatru le-ar putea explica mai bine ca mine e strania dozä de masochism si urä de sine a acestor bieti descreierati. (Si P.J. era la fel, si Mel...) Väd clar cä nimeni nu-i ia în serios, cä ineptiile lor sunt întâmpinate doar cu mistouri si suturi în cur - si ei nu se lasä! Revin mereu, mereu, mereu, cu aceleasi fraze prefabricate si goale de orice sens, cu aceleasi fixatii si aberatii, repetate mecanic, ca sä mai primeascä încä o portie de läturi, si încä una, si încä... Trist, trist de tot.
Pitbull is offline   sendpm.gif
Old 30 Dec 2008, 12:07   #15
Eufrosin
Junior
 
Eufrosin
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 30
Cred ca a minti patologic, cum ai facut tu la manifestul pentru Romania, este ce te califica pentru ingrijiri psihiatrice - te citez:

"Si eu sunt de dreapta, nationalist, filolegionar, eurosceptic, profund credincios, si totalmente dezgustat de dezastrul absolut al asa-zisei noastre clase politice. "

http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...=17511&start=0

Te-ai vadit singur a fi un mincinos de cea mai joasa speta. In locul tau, mi-ar crapa obrazul de rusine, dar pentru asta, trebuie ca intai de toate, sa ai rusine.
Eufrosin is offline   sendpm.gif
Old 30 Dec 2008, 12:58   #16
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
eufrosin, hai c-ai inceput s-o ari
topic inchis
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   sendpm.gif
Closed Thread


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:40.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells