Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 23 Apr 2005, 07:56   #1
Airlight
Guru
 
Airlight
 
Join Date: Mar 2004
Location: Bucuresti
Posts: 970
Send a message via Yahoo to Airlight
Care to comment

Might be old news, dar nu l-am vazut anuntat aici. Si pentru ca la cinema romanesc nu merge pe de-a-ntregul si-n alta parte n-am stiut unde sa o pun , here it is:


O romanca a castigat Oscarul britanic

Romanca Anamaria Marinca a cistigat Premiul Bafta pentru cea mai buna actrita, cu rolul din Sex Traffic, un film despre doua fete din Republica Moldova care ajung unor traficanti de carne vie. Premiile Bafta, decernate duminica seara la Londra, sint acordate anual de Academica britanica pentru arta cinematografica si televiziune si reprezinta echivalentul Oscarurilor de peste Ocean.
Anamaria Marinca si-a facut debutul in televiziune cu rolul din Sex Traffic, distins, in ceremonia de duminica seara, cu premiul pentru cel mai bun film TV. Pelicula prezinta povestea a doua surori din Republica Moldova care, dupa ce sint rapite si trecute ilegal prin Romania si alte citeva tari, ajung la Londra.
Regizat de David Yates, Sex Traffic, o drama in doua episoade difuzata de postul britanic Channel 4, mai are in distributie citiva actori romani, intre care Maria Popistasu (sora Anamariei Marinca in film), Rodica Negrea si Zoltan Butuc.
“E nemaipomenit. Am crezut ca nu am auzit bine in momentul in care mi-a fost anuntat numele”, a spus Marinca, citata de BBC. “Cred ca a fost important ca a fost povestita aceasta istorie, mai ales ca vin dintr-o tara care se confrunta cu acest gen de probleme”, a adaugat ea.
Actrita in virsta de 26 de ani a absolvit, in 2000, Universitatea din Iasi, la Sectia Teatru si a cistigat in acelasi an Gala Tinerilor actori de la Mangalia. Timp de doi ani a fost actrita a teatrului din Piatra Neamt. Pentru rolul din Sex Traffic ea a cistigat in martie si premiul pentru cea mai buna actrita acordat de Royal Television Society din Marea Britanie.


sursa: http://subtitrari.acasa.ro/13667.html
Airlight is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Apr 2005, 23:34   #2
obvious
Guru
 
obvious
 
Join Date: Sep 2004
Location: KINOTHERAPEut.
Posts: 654
BAFTA-oasa situatie...i'm proud!
__________________
today you listen to jazz, tomorrow you betray your country.
obvious is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Apr 2005, 23:50   #3
Danny
Guru
 
Danny
 
Join Date: Nov 2001
Location: six feet under
Posts: 983
Send a message via ICQ to Danny Send a message via Yahoo to Danny
Nu prea am ce sa comentez din moment ce nu am vazut filmul. Asa ca nu-mi ramane de facut decat sa o felicit si sa-i urez BAFTA incontinuare. La mai mare.
__________________
Viitorul e in oua
Danny is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Apr 2005, 09:43   #4
cherryblossom
Guru
 
cherryblossom
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 772
se pare ca cei care vor merge la TIFF vor afla si despre ce este vorba:

"Sex Traffic" - de la BAFTA direct la Festivalul de Film Transilvania

Festivalul Internaþional de Film Transilvania (TIFF), ce va avea loc între 27 mai ºi 5 iunie, va dedica o searã specialã filmului de televiziune "Sex Traffic", ce ºi-a adjudecat recent trofeele BAFTA pentru cea mai bunã dramã în mai multe pãrþi ºi cea mai bunã actriþã - Anamaria Marinca.
Turnatã în mare parte în România, aceastã producþie britanicã în douã pãrþi are mai mulþi actori români în distribuþie, inclusiv în rolurile principale, se aratã într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Filmul a fost difuzat de postul Channel 4 în toamna anului 2004, iar în aceastã primãvarã a fost premiat de Royal Society Television ºi de The British Academy of Film and Television Arts (BAFTA).
Pentru Anamaria Marinca, "Sex Traffic" a însemnat debutul în film. "Dupã ce am terminat de citit scenariul am ºtiut cã trebuie sã lucrez la acest film. A fost cumva..."love at first sight", iar lucrul în acea echipã, în frunte cu regizorul David Yates, mi-a confirmat acest sentiment", îºi aminteºte Anamaria.
Dupã lungi cãutari ºi numeroase castinguri în toatã România, producãtorii ºi regizorul David Yates le-au ales pe Anamaria pentru rolul principal, Elena, ºi pe actriþa Maria Popistaºu pentru rolul Vara, sora mai micã a Elenei.
Cele douã tinere întruchipeazã douã fete din Republica Moldova care ajung victimele traficului de carne vie. Povestea se concentreazã pe destinul acestora, care le poartã fãrã voia lor în Serbia, Albania, Bosnia, Italia pânã când ajung în lumea interlopã a Londrei. Pe parcurs sunt trãdate atât de celelalte prostituate ºi de proxeneþi, cât ºi de poliþie sau politicieni. O poveste emoþionantã ºi totodatã foarte puternicã datoritã realitãþii din care se inspirã.
Pe lângã cele douã actriþe românce, din distribuþie fac parte Dan Aºtilean, Emil Hoºtinã, Rodica Negrea, Andrei Vasluianu, dar ºi englezul John Simm, al cãrui CV cuprinde cele mai importante seriale de televiziune din Marea Britanie, ºi actriþa Wendy Crewson, cunoscutã din filme precum "Air Force One" ºi "What Lies Beneath".
La TIFF-ul clujean, Anamaria Marinca va fi unul dintre invitaþii de onoare. În seara proiecþiei ea se va întâlni cu publicul ºi presa prezentã la cea de-a patra ediþie a festivalului."
__________________
cherryblossom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Apr 2005, 12:29   #5
Airlight
Guru
 
Airlight
 
Join Date: Mar 2004
Location: Bucuresti
Posts: 970
Send a message via Yahoo to Airlight
il vad diseara si va spun.
Airlight is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Apr 2005, 22:54   #6
Airlight
Guru
 
Airlight
 
Join Date: Mar 2004
Location: Bucuresti
Posts: 970
Send a message via Yahoo to Airlight
Bun. Am vazut doar primul episod, ca tre' s-ajung si-acasa

Eu zic sa uitati scancetele alea tip 'baieti buni'. Daca vreti serial de televiziune facut profi, sex traffic e exact asta.

Acum, tinand cont ca ambele seriale au beneficiat de aceleasi servicii de productie, e foarte interesant sa facem o comparatie intre ele.

in scenariu, sex traffic are beton de tip channelfour - 'baieti buni' are pfl autohton umectat pe alocuri. 1 punct pentru veverita.


in interpretare, ST are pe baft-oasele Maria Popistasu si Anamaria Marinca, pe "B-side" Maury Chaken, pe Razvan Vasilescu in rol de colonel italian si pe Andi Vasluianu as albanian pimp .
BB are pe Cabral as the law enforcer si pe Calinescu in eternul lui rol de tip sictirit. zic io ca inca 1 pt pentru veverita, sa ma ierte Dragos Bucur :lol:

in imagine BB se straduie sa scoata glamour comercial din cadre de DV; ST vinde portii generoase de mizerie gritty pe 35. Cadrele din BB sustin stilul, cele din ST sustin povestea. hai veverita inca 2.

in expresie, ceea ce la ei e scoala, la noi e cliseu citat fara jena. la ST temele sunt clare, povestea face reverente publicitare din 20 in 20 min si inca nu te enerveaza. La BB calupurile publicitare sunt o placere vizuala in care suntem amenintati din cand in cand ca reincepe serialul.

ar mai fi...

Una peste alta, e diferenta dintre un meserias vechi, cu viziune proprie (si in tv david yates e un astfel de meserias) si niste ucenici noi si ambitiosi, fara mari voci personale dar care improvizeaza din mers, dupa ureche si in stilul fostelor seriale walker politist texan.
__________________
indy.to
Airlight is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:20.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells