The Third Man

(1949)

Al treilea om

Poster The Third Man Postere The Third Man

Sinopsis The Third Man

The third man „Cel mai fascinant film al lui Reed. Eroul este un scriitor american care soseste in Viena postbelica si este confruntat cu o situatie care ii este complet straina. Incercarile sale de a afla ceva despre moartea prietenului sau ii dovedesc incapacitatea de a face fata unor situatii de viata complexe.” - Michael Voight - 1974 (Focus on Film)
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.1
Un premiu şi 2 nominalizări Oscar, un premiu şi o nominalizare BAFTA, un premiu Cannes
Vezi toate premiile
Orson Welles Orson Welles Harry Lime Alida Valli Alida Valli Anna Schmidt Joseph Cotten Joseph Cotten Holly Martins
Carol Reed Carol Reed Opening narrator (UK version) Trevor Howard Trevor Howard Major Calloway Lee Strasberg Lee Strasberg MP
Wilfrid Hyde-White Wilfrid Hyde-White Crabbin Bernard Lee Bernard Lee Sergeant Paine Ernst Deutsch Ernst Deutsch 'Baron' Kurtz
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Narcis_1976 pe 19 Februarie 2012 00:16
nu mi s-a parut un film de exceptie, cred ca nota de peste 8 este usor exagerata
4 6
Vorador pe 08 Iunie 2012 22:33
Crima, mister si Harry Lime
Chiar daca Orson Welles nu este personajul principal,pentru mine este cel mai bun film vazut cu el,mai bun decat prea laudatul ''Citizen Kane''.Este un film care te tine in suspans din primele minute,iar cu cat vezi mai mult o sa iti dai seama ca nimic din ce credeai nu este adevarat.Jocul actorilor este exceptional,iar cadrele filmate dau niste imagini mai mult decat surprinzatoare pentru un film vechi,combinat pe fundal cu sunetul unei titiere,instrument specific Venetiei.
3 2
mtraianc pe 12 Iulie 2011 00:30
foarte bun
contrabanda la Vienna , crima . dispariti , si un scriitor care incearca sa afle adevarul ,,
3 2
BenPC pe 26 August 2011 01:28
"The world doesn't make any heroes outside of your stories."
Zicea Harry Lime (Welles) prietenului sau din copilarie Holly Martins (Cotten) ajuns scriitor de westernuri. Stilul artistic memorabil in care este filmat , rasplatit cu un Oscar pt cea mai buna scenografie, si Orson Welles care este fantastic in rolul personajului negativ fac din "The Third Man" un film noir clasic suprinzator de proaspat si inovator pt cinefilul modern.
3 4
PMihai1996 pe 25 Septembrie 2018 17:56
Acest film este considerat de mine unul dintre cel mai bune noir vazut de mine.
2 0
cosmin_kedii pe 11 Aprilie 2013 18:50
Un film magnific, deservit de actori străluciți. Scena în roata Ferris și goana în sistemul de canalizare sunt pur și simplu fabulose ..
2 3
serban_ionescu pe 10 Septembrie 2016 20:19
Notatie si deci cotatie exagerat de mare a acestui film
Desi filmul are pe imdb o notatie de 8,3 si de 7,9 pe cinemagia pe mine personal nu m-a impresionat prea mult acest film noir gen thriller, desi este perfect adevarat ca el contine suficient de mult mister si neprevazut care-l tine aproape permanent conectat cu suficient interes pe spectator la desfasurarea actiunii filmului. Filmul inca din debutul sau pare a fi foarte interesant printr-un "deces accidental" total surprinzator, astfel incat te captiveaza cu adevarat de la primele cadre, dar totusi dupa parerea mea in partea de mijloc a derularii lui, filmul incepe sa aiba o scadere a tempoului actiunii lui care lancezeste putin, desi in partea a-2-a interesul spectatorului incepe sa fie "resuscitat" de o aparitie total neasteptata, pentru ca in final deznodamantul si… citeşte
2 5
Tyybi1 pe 29 Ianuarie 2016 19:04
Nu sunt eu mare fan al filmelor noir, dar asta mi-a placut !
1 0
radu3455 pe 01 Iulie 2014 12:16
un thriller noir foarte bun cu mult suspans cu niste prestatii ale actorilor excelente si cu un scenariu fabulos nu trebuie ratat!
1 2
matew10 pe 24 Mai 2022 14:17
In afara de prestația actoriceasca a lui Orson Welles nu m-a impresionat acest film. Ca film polițist mi s-a părut destul de plicticos. Spre deosebire de alte filme din aceeași epoca, spectatorul de la cinema merita poate un film noir cu mai mult mister și mai puțin predictibil decât a ieșit. La capitolul imaginație regizorala nu prea excelează filmul.
0 0
sabinalin pe 22 Iulie 2021 22:25
Viena de dupa cel de-al doilea razboi mondial. Un oras divizat de influentele a patru natiuni, un oras in care piata neagra e suficient de infloritoare pentru ca ,,baietii destepti,, sa poata profita. Un scriitor de valoare medie in cautarea inspiratiei dar mai ales a unei vieti decente. Un prieten care il invita si care ii face o mare surpriza atunci cand ajunge la fata locului. Prietenii prietenului care, e limpede inca de la inceput, nu sunt ceea ce par a fi. Femeia misterioasa si inevitabilele complicatii caracteristice unui film de gen noir. Si un final care a creat dispute intre scenaristul Graham Greene si producatorii filmului, acestia avand in cele din urma castig de cauza.

Carol Reed in perioada sa regizorala cea mai buna, dupa ce s-a ales cu premiul cel mare al festivalului de la Cannes ( pe atunci nu era Palme d Or) a intrat intr-un con de umbra din care a… citeşte

0 0
Iulidesprefilme pe 24 Iulie 2013 10:21
Scenariul este scris de romancierul englez Graham Greene în colaborare cu Orson Welles.
0 0
titihenry pe 01 August 2010 18:09
un thriller foarte bun mai ales pentru vremea aceea.
0 5
cosmin742000 pe 19 Iulie 2013 10:06
Unul din cele mai bune fillme noir realizate vreodata
0 7

Spune-ţi părerea despre The Third Man

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Third Man
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells