Obchod na korze

(1965)

Magazinul De Pe Strada Mare

Poster Obchod na korze Poster Obchod na korze

Sinopsis Obchod na korze

Slovacia in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial: Tono, un barbat ce traieste o viata simpla, primeste de la autoritati posibilitatea de a prelua magazinul unei vaduve evreice. Batrana confuza crede ca Tono isi cauta de lucru asa ca il angajeaza. Dupa o vreme cei doi incep sa se imprieteneasca, dar autoritatile decid ca evreii trebuie sa paraseasca orasul. Ce poate face el acum cu femeia?
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.2
Un premiu şi o nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile
Ida Kaminska Ida Kaminska Rozalie Lautmann Jozef Kroner Jozef Kroner Antonin Brtko Martin Holly Martin Holly Imro Kuchar
Adam Matejka Adam Matejka Piti Báci Hana Slivková Hana Slivková Evelyna Brtkova
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Shop on Main Street

Produs de

Filmove Studio Barrandov

Distribuitorul international

Asociace Ceskych Filmovych Klubu (ACFK)

Țara

Cehia

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 17 Aprilie 2016 17:20
Lașitatea și indecizia omului simplu în fața ororilor istoriei
Poveștile despre pogromuri și Holocaust urmează în general același tipar literar-cinematografic, apelând la toate resursele de care dispun pentru a arăta discriminarea rasială și suferințele unui popor întreg, persecutat din motive etnice și religioase. Puține sunt însă filmele care reușesc să depășească melodrama suferinței și să arate adevărata față a persecuțiilor antievreiești.

”Obchod na korze” (în traducere ”Magazinul de pe strada mare”) este un astfel de film, care arată imaginea reală a persecuțiilor rasiale și a pogromurilor petrecute în numeroase orașe în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Realizatorii (scenaristul Ladislav Grosman și regizorul Ján Kadar, ambii evrei) au trăit acele evenimente, deci nu vorbesc din auzite sau preiau relatări ale unor martori.

Acțiunea filmului se petrece în… citeşte

3 2
borisvultur pe 10 Martie 2020 18:32
Levitație
Am revăzut filmul pe Netflix : nicio fisură, așa cum îi stă bine unei capodopere. Jocul Idei Kaminska e o adevărată magie. Mereu răscolitoare levitația celor două personaje, ca o revanșă onirică, dincolo de sumbra tragedie.
1 0
cosmin_kedii pe 05 Septembrie 2013 10:18
" Filmul este foarte tragic , în ciuda faptului că , uneori este plin cu ironie și umor . Filmul prezintă tragedia poporului evreu
1 2
lili22 pe 23 Octombrie 2021 14:34
Un film albnegru foarte curajos pentru anul 1965, sa vezi un popor ca isi recunoaste greselile e lucru mare.Ida Kaminska a fost extraordinara.
0 0

Spune-ţi părerea despre Obchod na korze

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Obchod na korze
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells