Incendies

(2010)

Incendii

Poster Incendies Postere Incendies

Sinopsis Incendies

Incendies

Când notarul Lebel îi invită pe Jeanne și Simon Marwan pentru a le citi testamentul mamei lor, gemenii sunt uimiți să primească două plicuri - unul este pentru tatăl pe care-l credeau mort, al doilea pentru un frate de care nici nu știau că există. Cu ajutorul lui Lebel, gemenii vor afla încetul cu încetul povestea femeii care i-a adus pe lume, descoperind soarta tragică a acestia, marcată de război și ură, dar și excepționalul ei curaj.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: geese1
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.3
O nominalizare Oscar
Vezi toate premiile
Maxim Gaudette Maxim Gaudette Simon Marwan Mélissa Désormeaux-Poulin Mélissa Désormeaux-Poulin Jeanne Marwan Lubna Azabal Lubna Azabal Nawal Marwan
Rémy Girard Rémy Girard Jean Lebel Allen Altman Allen Altman Maddad Baya Belal Baya Belal Maika
Mohamed Majd Mohamed Majd Chamseddine Dominique Briand Dominique Briand Professor Niv Cohen Bader Alami Bader Alami Nicolas
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

micro_scope

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Sony Pictures Classics

Distribuit in Romania de

Asociatia Culturala Macondo

Țara

Canada

Site oficial

Incendies

Box office Incendies

Weekend premieră (20.06.2011)
  • Loc 11
  • Spectatori 632
  • Încasări (RON) 10.686,10
Total
  • Spectatori 686
  • Încasări (RON) 11.400,10
  • Încasări (USD) 3.840,59

Părerea criticului

StefanDo pe 05 Iulie 2011 16:23
Nominalizată la Oscar în 2011 (a pierdut în faţa filmului danez Într-o lume mai bună, regizat de Susanne Bier), producţia canadiană Incendii e categoric o alternativă fericită la comediile şi action-urile Hollywood-ului. Dacă ai ocazia, mergi să vezi drama semnată de Denis Villeneuve, cu surprizele ei extreme presărate pe unul dintre cele mai interesante parcursuri văzute în ultima vreme la cinema.

La început facem cunoştinţă cu gemenii canadieni Jeanne (Mélissa Désormeaux-Poulin) şi Simon (Maxime Gaudette). Mama lor Nawal (Lubna Azabal), care a emigrat cu decenii în urmă dintr-o ţară nenumită din Orientul Apropiat, tocmai a murit şi a lăsat un testament ce îi ia pe gemeni pe nepregătite: cei doi primesc de la notarul Lebel, totodată şi fostul şef al mamei lor, două scrisori. Una îi este adresată tatălui lor, pe care îl credeau mort,… citeşte

11 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
ciprianionut pe 12 Octombrie 2011 03:23
Tristete
E trist faptul ca vazand un film atipic unele persoane nu il inteleg si pentru ei este pierdere de timp.
Sincer ,daca cei care au comentarii de orice natura negativa asupra acestui film si ar fi prietenii mei nu as mai discuta vreodata cu ei despre filme ,despre frumos ,,despre iubire despre puritate si orice alt lucru care ne face sa fim in lantul trofic datorita inteligentei acolo sus..
Am deja imaginea ceor care au comentat negativ despre film si cred ca 80 % nu gresesc asupra identitati lor varsta ,mentalitate ,educatie.
Problema este ca ei nu sunt de vina asa cum nici cei care ajung sa ucida parte din ei nu poarta vina totala .
Vinovatii trebuie cautati in societate in familie in felul cum inchidem ochii si nu starpim sau educam pe cei care produc asemenea elemente.
Ca sa finalizez scurt:Acest film este tot ce asteptam si duceam lipsa in ultimii ani… citeşte

24 1
morfil pe 30 noiembrie 2011 13:19
"As vrea sa se faca cat mai multe filme care sa ma faca sa simt ca mai exista arta" Bravo, Ionut, cuvintele tale simple, frumoase si pline de adevar, mi-au luminat chipul. Uite ca mai exista si oameni care vor arta in stare pura, nu o desfasurare de CGI fara niciun sens!!! Si asta este valabil pentru toate tipurile de arta, nu numai pentru film.
jacknicholson pe 22 ianuarie 2014 22:59
Sunt intr-u totul de acord cu parerea ta si chiar iti multumesc ca m-ai usurat de un comentariu asa de bine punctat ca al tau.Un film magistral,emotionant .Parerea mea este ca religia,inca de la inceputul fauririi,a fost total gresit inteleasa. Te salut!
nelloti pe 31 Iulie 2011 23:26
Neaparat de vazut
Un film dureros, emotionant , coplesitor. O drama care te lasa gol sufleteste, trist si care te insingureaza pentru un timp. Un film de exceptie.
18 0
Pitbull pe 23 Iunie 2011 06:28
Un film ca un proiectil
«Incendies» - Un film ca un proiectil
Război religios, dramă personală, tragedie umană

"Niciodată omul nu comite cele mai odioase crime cu mai mult entuziasm decât atunci când o face în numele credinţei," a spus Pascal - adevăr pe care istoria l-a demonstrat iar şi iar, inclusiv pe parcursul războiului aproape permanent din Orientul Mijlociu, între cele trei religii majore ce converg la Ierusalim: iudaism, creştinism, islamism (sau, mai specific, în condiţiile conflictului creştino-musulman din Libanul învecinat). Însă chiar şi când mobilurile nu sunt teologice, teatrele de operaţiuni beligerante - şi mai cu seamă sub forma lor cea mai aberantă, de războaie civile - creează întotdeauna situaţii care scot la lumină tot ce are omul mai rău în el, cu mult peste nivelurile scuzabile de doctrina militară. Se ştie că, de regulă,… citeşte

18 6
Sylvester77 pe 19 septembrie 2013 15:07
Pascal a avut in umanitate aceeasi culoarea ca si tine... Neagra. Daca tot adulezi javra mai presus de om, de ce nu mergi pe patru labe ca ”dumneaei” ? Nu-ti fie teama, esti prea hidos sa te prinda hingherii.
marc_mihai pe 14 Ianuarie 2012 06:58
Un singur film a mai reusit sa ma rascoleasca pana acum:"Never let me go".Dar "Incendies" cred ca il depaseste.Este genul de film pe care il vezi si nu il uiti in veci.Iti aduci aminte si peste ani de el.Merita Oscar...
17 1
morfil pe 30 Noiembrie 2011 13:13
Marhaba! Salam Aleikum!
Tacerea este singurul raspuns dupa vizionarea unui astfel de film cosmopolit, frumos prin diversitatea lumilor prezentate, insa avand acelasi scop ultim: adevarul. Prin iubire, catre adevar. E o cale dureroasa, insangerata, nebuna, pazita de demoni cu chip de oameni, inarmati cu Kalashnikoave.

Traim intr-o lume foarte complexa si dominata de extreme. Este greu de inteles lumea araba, ceea ce pentru noi este crima, pentru ei este patriotism si fapta de vitejie... Ma intreb oare cine este normal dintre noi toti? Sau nu cumva adevarul este chiar la mijloc, vorba lui Murphy?

Pe mine m-a impresionat mai mult ciocnirea dintre culturi, conflictul de idei decat drama celor doi gemeni si a mamei lor, interesanta, complicata si poate chiar reala.

In orice caz, nu se poate spune ca aceasta creatie nu are moduri fine care sa te atraga in universul propriu.… citeşte

14 0
aayana pe 28 Mai 2013 03:53
Un film pe care nu ai cum să-l uiți vreodată. Spectatorul devine călător, musafir, fugar, rebel, victimă, nobil. Planurile narative sunt bine împletite. Exact atunci când totul ia foc, se aprinde un alt fitil. În final, nu trecutul este curiozitatea ci adevărul care vine să stingă totul. Incendies l-aș asemăna cu o ecuație cu mai multe necunoscute, unde solutia este egala cu originile fiecarui personaj.
14 1
sabinalin pe 30 mai 2013 08:57
Iar finalul il loveste pe spectator in moalele capului...
andils pe 31 Martie 2011 15:18
un fim minunat!
o drama excelenta mai ales in momentul cand cei doi tineri descopera identitatea adevarata a fratelui lor. sunt curios sa vad si celelalte filme nominalizate la oscarul pentru cel mai bun film strain, sa vad daca acest film este doar subestimat sau a avut o concurenta asa puternica incat nu a luat premiul. oricum este un film ce nu trebuie ratat!
12 2
sgrapan pe 31 iulie 2011 18:38
doamneeeee!!! mi-am facut cont pe acest site ca sa aflu dc unii dintre voi considera acest film o "capodopera":| Ce are acest film asa senzational de merita ditamai nota? ink un pic si se bate cu seriile harry potter, inception, avatar si alte adevarate capodopere. Nu stiu cum votati unii de pe aici. Aiurea oricum. Doar pt un final neasteptat acest film capata o nota senzationala. 2 ore de plictiseala in care nu sti daca ceea ce se intampla e in prezent sau in trecut. In nici un film din istorie nu schimba timpul actiunii fara sa te anunte : in urma cu 3 zile , 3 ani, etc. Numa in asta schimba timpul de 100 de ori de trebuie sa fi atent si sa gasesti indicii pt a afla unde e plasata actiunea. In plus, tot filmul pregateste finalul si nimic mai mult
mykele33 pe 3 mai 2014 04:17
...harry potter, inception, avatar si alte adevarate capodopere...SGRAPAM sau cum te cheama esti extraterestru probabil,filmele ce le-ai insirat tu si definit capodopere sunt creeate doar pentru buget si multime,,PROSTIMEA OMENEASCA,,stii ce zic,asa sa intelegi mai bine..nu poti judeca lumea luand ca unitate de masura mediocritatea de care dai dovada si neputinta de a vedea si citi printre randuri..si daca mi-ai aruncat pe harry potter cap de linie,ii dau dreptate colegei de sus care era tare dezamagita despre unii ca si tine de altfel si care isi asuma curajul de a comenta,,dar ce sa faci nu te poti ca...ca in placera omului,ma bucur ca tu gandesti asa,asta imi arata ca nu suntem si nu gandim la fel.
Separatius pe 28 Iunie 2011 14:17
Remarcabil
Rar mai poti viziona filme cu originalitate, vedem industrie cinematografica cu produse fara esenta decat 20 filme proaste mai bine unul si bun.
9 0
sabinalin pe 02 Iunie 2013 11:41
La femme qui chante
Canta din spirit de fronda. Canta pentru a demonstra ca iti poti croi o figura de invingator chiar daca destinul este, implacabil, acela al unui invins. Canta pentru ca nu mai are nimic de pierdut intr-o lume hada care te impinge la greseli care pot deveni capitale. Canta pentru ca muzica ii confera omului forta de a trece peste vicisitudini, a se vedea si "The fields of Athenry"... "Sa ma inmormantati cu fata in jos si cu spatele la lume". Doamne, nu-i da omului mai mult decat poate duce! Dar cine stabileste limita pana la care putem duce? "Incendies" face parte din categoria filmelor exceptionale, a filmelor la care aproape totul e ireprosabil. Se pot gasi ceva pete in soare cum ar fi mici accente de propaganda antimusulmana dar, avand in vedere forta impresionanta a intregului, acestea pot si trebuie sa fie trecute cu vederea...
7 0
Marian-filmsinopsis pe 20 Iunie 2011 11:01
o drama excelenta. te marcheaza de la primele cadre cand privirea in gol a unui baietel nu are cum sa nu te impresioneze.
7 0
rozbonbon pe 17 Aprilie 2011 14:36
Un film cu o puternica incarcatura emotionala si cu toate ca la inceputul filmului iti da anumite indicii despre final,sfarsitul filmului surprinde.E greu de digerat acest film,cel putin la mine...Este un film impresionant din toate punctele de vedere,nu trebuie ratat.
6 0
wildinthecountry pe 23 Aprilie 2013 19:28
x
Un film ce m-a LASAT MASCA
Finalul f emotionant
Nota 20 de la mine......

6 3
lolz pe 03 Februarie 2013 17:29
E un film bun, care arata realitatile tarilor inca salbatice, cu oameni manati de ura fata de cei care nu se supun credintelor si mentalitatilor lor. Un scenariu interesant si cu un final cu 2 twist-uri destul de marcante. Insa nu l-as numi o capodopera.

Povestea are totusi elemente destul de trase de par, violentele nu m-au impresionat nemaipomenit (doar faptul ca ti se aminteste ca ele exista nu mi se pare suficient, trebuie sa aduca si un impact pe care poate eu sunt prea calit ca sa-l mai simt aici), iar filmul, dupa ce ca e lung, mai e si destul de static pentru gusturile mele, in genul filmelor romanesti.

3 0
Pantaleon pe 10 Ianuarie 2013 23:03
Un film cu adevarat bun
Incendies e un film cu adevarat bun, i-am acordat nota 9 pe imdb si asta pentru ca are, oricum, un iz de telenovela in final, ceea ce m-a impiedicat sa-i dau chiar 10. Este o reusita cinematografica intre atatea americanisme de prost gust, un film care te surprinde si te emotioneaza si dupa care ramai cu ceva. Numai un mare carcotas sau un mare necunoscator ar putea sa considere acest film altceva decat este: o bijuterie cinematografica.
3 0
alex_il_fenomeno pe 22 Iulie 2012 19:07
o productie extrem de dramatica , cu atat de multe conexiuni si incurcaturi incat la final , cand totul este limpede , ramai masca de lucrurile prin care au trecut personajele si cu ce oameni au intrat in contact ! desi prima jumatate este putin mai greoaie , daca ai rabdare sa il urmaresti pe tot , de la un capat la celalalt , vei ramane adanc impresionat de opera regizorului ! cred ca productia aceasta ar merita inclusa in topul de urmarit intr-o viata !
3 2

Spune-ţi părerea despre Incendies

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Incendies
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells