Bogdan George Apetri termină un nou lungmetraj, Miracol

de Ştefan Dobroiu în 31 Mar 2021
Filmul ne-o arată pe Ioana Bugarin în rolul unei călugăriţe în criză

După ce în 2010 debuta cu Periferic, iar anul trecut lansa în festivaluri al doilea lungmetraj, Neidentificat, regizorul Bogdan George Apetri se află acum pe ultima sută de metri cu Miracol, cel de-al treilea film al său. Filmul îi are un rolurile principale pe Ioana Bugarin şi Emanuel Pârvu şi spune povestea unei călugăriţe aflate în impas.

Împărţit în două capitole, Miracol ne-o arată întâi pe Cristina (Bugarin), o călugăriţă în vârstă de 19 ani care se furişează în afara mănăstirii pentru a se ocupa de o problemă urgentă la un spital din oraşul din apropiere. Eroina nu reuşeşte în misiunea ei, iar drumul înapoi spre mănăstire are un deznodământ neaşteptat. În a doua parte îl vedem pe Marius (Pârvu), poliţistul care investighează ce s-a întâmplat cu Cristina. Retrasând pas cu pas itinerariul tinerei, poliţistul va face o descoperire neaşteptată.

Filmul este produs de noua companie de producţie The East Company Productions, iar producători sunt Oana Iancu şi Apetri. Miracol este coprodus de Cineart TV Prague (Cehia) şi Tasse Film (Letonia) şi are un buget de aproximativ 450.000 de euro. Director de imagine este cunoscutul Oleg Mutu, iar pe lângă Ioana Bugarin şi Emanuel Pârvu în distribuţie îi avem Cezar Antal, Ovidiu Crișan, Valeriu Andriuță, Valentin Popescu, Marian Râlea, Cătălina Moga şi Ana Ularu.

Miracol a fost filmat înainte de pandemie şi nu a avut de suferit, în perioada filmărilor, din cauza numeroaselor restricţii provocate de aceasta. Perioada de post-producţie, în schimb, a avut parte de întârzieri din cauza faptului că Bogdan George Apetri locuieşte în Statele Unite, iar post-producţia s-a desfăşurat în Cehia.

"Bogdan a trebuit să zboare de la New York în Cehia la vârful noului val de pandemie din februarie-martie 2021, când Cehia a intrat în lockdown total şi străinii - în afara cazurilor excepţionale - nu aveau voie să intre în ţară. Munca în studio a fost foarte dificilă, teste covid rapide s-au administrat regulat tuturor celor care au lucrat la film şi erau în 'bula' proiectului, iar zborurile peste ocean au fost la fel de dificile şi riscante, ţinând cont de situaţia pandemiei pe ambele continente", a declarat pentru Cinemagia producătoarea Oana Iancu.

Regizorul Bogdan George Apetri spune că Miracol "nu intenţionează să plaseze în opoziţie directă o perspectivă realistă asupra lumii şi una bazată pe credinţă. Dimpotrivă, povestea funcţionează la fel de bine şi pentru spectatorul pentru care credinţa în divinitate nu înseamnă nimic, dar şi pentru cel care îl percepe dintr-o perspectivă religioasă, supranaturală, imaterială. Filmul nu încearcă să răspundă la anumite întrebări sau să promoveze anumite opinii, ci preferă să lase publicul să ajungă la deznodământ pe cont propriu, obţinând o rezolvare personală, internă şi unică din punct de vedere emoţional".

Chiar dacă în mai puţin de o săptămână filmul va fi terminat, nu se poate spune nimic acum despre o eventuală premieră în România, având în vedere faptul că atât festivalurile cât şi cinematografele au fost afectate puternic de pandemie.

Exploreaza subiecte similare:

Bogdan George Apetri, Emanuel Pârvu, Ioana Bugarin, Oana Iancu, Oleg Mutu, Cezar Antal, Ovidiu Crişan, Valeriu Andriuţă, Valentin Popescu, Marian Râlea, Cătălina Moga, Ana Ularu, miracol, Neidentificat

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells