Tweet-ul Barbenheimer care a înfuriat Japonia

de Ştefan Dobroiu în 1 Aug 2023
O imagine însoţită de mesajul "Va fi o vară de neuitat" a provocat zeci de mii de reacţii online

Un tweet Barbenheimer publicat pe contul oficial de Twitter (sau X, whatever) administrat de studiourile Warner Bros. a provocat o reacţie vehementă a sucursalei japoneze a studiourilor. Imaginea îl înfăţişează pe Cillian Murphy în rolul fizicianului J. Robert Oppenheimer, cărând-o pe umăr pe Barbie (Margot Robbie), în timp ce fundalul e devastat de ceea ce se presupune a fi o bombă atomică.

Contul oficial de twitter al lui Barbie a preluat tweet-ul original, comentând "Va fi o vară de neuitat". Sucursala japoneză a Warner Bros. a transmis un comunicat de presă în care condamnă drept "extrem de regretabilă" decizia preluării acestui tweet care japonezilor le reaminteşte că nu mai sunt decât câteva zile până la aniversarea acelui 6 august când prima bombă atomică a distrus oraşul Hiroshima. Conform Deadline, hashtag-ul #NoBarbenheimer a devenit tot mai popular în Japonia în ultimele zile, tweet-urile condamnând trivializarea bombei atomice prin alăturarea cu Barbie.

Este de menţionat că Oppenheimer încă nu are o dată de premieră pentru Japonia, unde sunt mari şanse să fie privit cu ochi foarte diferiţi de restul lumii. Cele două bombe atomice detonate în august 1945 în Hiroshima şi Nagasaki au provocat cel puţin 150.000 de victime, în imensa majoritate civili, în zilele bombardamentelor, totalul urcând la 226.000 în lunile de după atac.

Mai jos tweet-ul original, care între timp a dispărut de pe contul oficial al filmului Barbie.

Exploreaza subiecte similare:

barbie, Oppenheimer

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vyydo pe 1 august 2023 16:16
da, tristut, dar sa nu uitam de ce americanii au fost nevoiti sa arunce si a doua bomba nucleara. chiar si pentru prima. japonezii sa se intrebe intai pe ei care au fost cauzele

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells