Premierele lunii iunie 2015

de Ştefan Dobroiu în 2 Iun 2015
Află ce e de văzut pe ecrane în următoarele săptămâni

La prima vedere, iunie este luna comediilor, dar următoarele weekend-uri sunt ocazii de reîntâlnire şi cu o franciză ce a atras publicul în cinema timp de mai bine de două decenii, dar şi cu unele dintre cele mai premiate sau lăudate filme din ultimul an. Află mai jos recomandările noastre cu privire la cele 16 premiere programate în următoarea lună.

5 iunie
Spy/Spioana
Melissa McCarthy nu a avut parte de prea multe succese de la Heat încoace, dar iată că revine pe val cu Spioana, o comedie care i-a încântat pe criticii americani (94% cronici pozitive pe Rottentomatoes.com). Actriţa este Susan, analist CIA care a pus umărul la reuşita celor mai periculoase misiuni, fără ca cineva să-i mulţumească vreodată. Când partenerul ei (Jude Law) dispare în misiune, iar înlocuitorul său (Jason Statham) este compromis, iată că vine rândul lui Susan să arate că şi ea poate salva lumea. După multe încurcături, boroboaţe, gafe şi replici ireverenţioase, desigur...

Weekend-ul apasă şi mai tare pedala comediei cu Superfast!/Superfurios şi Superiute, o inevitabilă parodie la celebra franciză pe care nici nu mai trebuie să o menţionăm. Filmul e realizat de echipa din spatele controversatelor Scary Movie, Date Movie, Epic Movie şi Disaster Movie. Tot din 5 iunie mai poate fi văzut Phoenix, dramă germană despre Nelly (cea mai cunoscută actriţă germană a momentului, Nina Hoss), o supravieţuitoare de la Auschwitz care încearcă să-şi refacă viaţa după Al Doilea Război Mondial.

12 iunie
Jurassic World
Al doilea weekend al lunii trepidează în ritmul paşilor şi răgetelor de dinozaur. Pentru vreo două generaţii de cinefili, ar putea fi cel mai entuziasmant film al lunii, iar primele reacţii de după premiera mondială a filmului sugerează că regizorul Colin Trevorrow readuce franciza pe direcţia trasată iniţial de Steven Spielberg. Starul incontestabil al sequelului este Indominus Rex, noul, ferocele, dezlănţuitul dinozaur hibrid creat de corporaţia Patel, în a cărei administrare se află spectaculosul parc de distracţii, pentru a-şi garanta un nou flux de vizitatori. Dar natura se răzrăteşte iar împotriva controlului uman şi pericolul de moarte de-abia aşteaptă să bată la uşa parcului. Ultimul afiş al filmului, în care o vedem pe Bryce Dallas Howard faţă în faţă cu Indominus Rex, arată cât de impresionante sunt dimensiunile noului "locatar" al parcului.

Este un weekend bogat la cinema, cu proiecţii Timbuktu, filmul mauritan nominalizat la Oscar, în program, dar şi Survivor/Supravieţuitoarea, action cu Milla Jovovich şi Pierce Brosnan filmat în Bulgaria, noua dramă de acţiune a lui Susanne Bier A doua şansă/En chance til şi sequelul pentru marele ecran a unui serial celebru, Entourage/Anturaj. Oferta devine mai bogată cu filmul românesc Fata cu ochii verzi, dar şi lăudata producţie argentiniană Relatos salvajes/Poveşti trăsnite, proiectată zilele trecute în deschiderea celei de-a 14-a ediţii a festivalului Transilvania.

19 iunie
Inside Out/Întors pe Dos
Noua animaţie originală Pixar sugerează că celebrul creator de minuni animate are parte de o întoarcere la formă. Proiectat în premieră mondială la festivalul de la Cannes, filmul are 100% cronici pozitive pe Rottentomatoes (din 19 cronici, este de precizat) şi o medie rar întâlnită a notelor dată de critici, 8,8. The Hollywood Reporter scrie, de exemplu, că noua producţie Pixar "operează pe două niveluri: distracţie captivantă pentru cei mici, şi dezarmante glume deştepte pentru cei mari". Despre ideea de a spune povestea emoţiilor din mintea personajelor umane criticii au spus că îi vor face pe adulţi să se gândească la modul cum s-au maturizat. Este o premieră obligatorie pentru noi, la Cinemagia.

În al treilea weekend al lunii mai avem o frumoasă comedie de familie, La famille Bélier/Familia Bélier, proiectat cu mare succes în selecţia festivalului Transilvania (o cronică aici), horror-ul Insidious: Chapter 3/Insidious: Capitolul 3, inteligentul SF al lui Alex Garland Ex Machina (câte ceva despre filma aici), dar şi Retour à Ithaque/Întoarcere la Itaca, cel mai recent film al lui Laurent Cantet despre reuniunea a cinci prieteni în Havana, dramă ce ar putea să tragă paralele interesante cu viaţa românilor sub comunism.

26 iunie
Ted 2
Sfârşitul lunii vine cu aşteptatul Ted 2, care, dacă se ridică la înălţimea aşteptărilor, şi-ar putea adjudeca titlul de "cea mai trăsnită comedie a anului". În centrul atenţiei sunt iarăşi ireverenţiosul ursuleţ de pluş Ted şi prietenul său uman John Bennett (Mark Wahlberg), iar premisa este cât se poate de ofertantă: Ted trebuie să dovedească în istanţă că este o persoană, altfel nu se va putea căsători cu aleasa inimii sale. Amanda Seyfried interpretează rolul eroinei principale, avocata care îl reprezintă pe Ted la tribunal.

Pe care din filmele prezentate mai sus ai vrea să le vezi la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

Spy, Superfast!, Phoenix, Nina Hoss, Melissa McCarthy, Jude Law, Jason Statham, Bryce Dallas Howard, Jurassic World, Timbuktu, La famille Bélier, Relatos salvajes, En chance til, Entourage, Fata cu ochii verzi, Survivor, Inside Out, Ex Machina, Insidious: Chapter 3, Retour à Ithaque, Laurent Cantet, Mark Wahlberg, Amanda Seyfried

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AlineziaBumfi pe 2 iunie 2015 19:17
Spy, Jurassic World, Inside Out, Insidious: Chapter 3, Ex Machina si Ted 2 sunt cele pe care vreau sa le vad.
victor_neo75 pe 4 iunie 2015 00:38
In ordinea interesului actual, sunt de vazut: Spy, Inside Out, Jurassic World si Ted 2. In continuare cel mai bun film al anului 2015 este Mad Max: Futy Road pt coregrafia geniala a cascadoriilor!
victor_neo75 pe 4 iunie 2015 01:01
* Fury Road (ups!)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells