Kevin Costner aduce la Festivalul de Film de la Cannes „un proiect monumental”: prima parte din „Saga americană”

de Gloria Sauciuc în 9 Apr 2024
Westernul Horizon, prima parte din așa numita „Saga americană”, va rula pe Croazetă în afara competiției

Prima parte din westernul Horizon, an American Saga - cu Kevin Costner în rolul principal - va avea premiera în afara competiției, la Festivalul de Film de la Cannes. Costner a semnat regia proiectului din patru părți în care joacă alături de Sienna Miller, Sam Worthington și Jena Malone. Horizon, an American Saga este descris drept „un proiect monumental despre construirea Statelor Unite și prețul plătit pentru asta: război și violență”.

Actorul din Yellowstone și Dances with Wolves se va afla la Cannes pe 19 mai, transmite festivalul.

„Țin să mulțumesc Festivalului de la Cannes pentru că a inclus filmul meu, Horizon, an American Saga în selecțiunea de anul acesta”, a declarat Costner. „Au trecut douăzeci de ani de când am avut plăcerea de a fi pe Croazetă.

Western-ul a devenit genul preferat al lui Kevin Costner pentru a-și exprima angajamentul politic față de democrație și mediu, se vede în comunicatul oficial de la Cannes...

Am așteptat momentul potrivit să revin și sunt mândru că acea clipă a venit. Horizon, an American Saga este o poveste care a început acum 35 de ani, și nu pot să îmi imaginez un loc mai bun decât Cannes-ul pentru a arăta lumii finalul unei aventuri atât de frumoase. Francezii mi-au susținut întotdeauna filmele și au crezut în cinematograful meu, așa cum cred și eu…”

Proiectul lui Costner se alătură altor două titluri deja dezvăluite - Furiosa: A Mad Max Saga, a lui George Miller și The Second Act, în regia lui Quentin Dupieux, cu Lea Seydoux și Vincent Lindon.

Selecția completă va fi data publicității joi. Se crede că filmelor li se vor alătura Megalopolis, al lui Francis Ford Coppola și Kinds of Kindness, al lui Yorgos Lanthimos cu Emma Stone. Iată ce titluri ar mai putea fi anunțate pe 11 aprilie, în cadrul conferinței de la Cannes.

Exploreaza subiecte similare:

Dances with Wolves, Yellowstone, Kevin Costner

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells