Tom Holland dezvăluie secretul interpretării în costumul de Spider-Man

de Marina Florea în 11 Dec 2021
Actorii și costumele de supereroi: o poveste mai veche

Se pare că fiecare star de film care, de-a lungul timpul, și-a pus mantia, masca, sau costumul a traversat o situație dificilă sau o întâmplare care merită povestită. Pentru George Clooney a fost vorba de costumul de Batman de 45 de kilograme, pe care îl descria drept imposibil de ținut pe el. „Te pun pe o placă dreaptă, te întind pe pământ și te înfig în costumul ăsta, apoi ridică placa și tu rămâi în picioare”, explica Clooney în 2014: „Joel Schumacher strigă: motor, eu spun 'Eu sunt Batman', apoi se oprește filmarea, mă lasă din nou întins și rămân acolo întins pe spate...”

Și fostul actord din Spider-Man, Andrew Garfield, se plângea că îi arăta prea mult din zonele sensibile. „Toată ideea de a purta mască este să fii liber și să faci ce vrei și să poți fi isteț”, spunea actorul pentru Ellen DeGeneres în 2021. „Asta era și ideea - Peter Parker devine Spider-Man și devine celălalt ego al său, alter-ego-ul său. Dar să vezi că pelvisul ți-a fost fimat din atâtea unghiuri diferite face să nu te simți în largul tău...”

Succesorul lui Garfield, Tom Holland, a avut propriile greutăți în a-l prezenta pe eroul pânzei de păianjen de la Marvel. Totuși, actorul susține că a descoperit moduri de a le evita.

Atunci când Tom Holland a început să îl joace pe Spider-Man, a trebuit să găsească o modalitate să îi prezinte toate emoțiile cu fața acoperită complet cu o mască. Deoarece SpiderMan este un personaj de animație, Holland a fost nevoit să folosească o tehnică ce poate fi descrisă astfel - brațe nebune.

„Ca actor îți folosești expresia feței pentru a transmite emoții, și atunci când fața nu e vizibilă trebuie să faci asta cumva fizic”, relata Holland. „Așadar, dacă mi-aș scoate costumul de Spider-Man și m-aș comporta ca atunci când sunt în costum, ai zice că sunt nebun și că mă manifest prea mult și prea vizibil. Însă, dacă îmi acopăr fața - toate aceste reacții exagerate devin normale. Arma mea secretă este să pretind că brațele sunt inerte așa că atunci când mă mișc, ele se leagănă în jurul meu. Așadar, mâinile lui Peter Parker sunt cele care duc greul. Și, pentru mine, a fost un mod ideal de a-l face să arate adolescentin”.

Holland a spus mai departe că masca are beneficiile ei. „Este, câteodată, un lucru bun. Ca și cum am fi fost ieșiți noapte de dinainte, aș fi fost beat și, mascat, nimeni nu s-ar fi prins. Așa că e bine...”

Exploreaza subiecte similare:

Spider-Man: No Way Home, Tom Holland

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells