Cu achiziția unui startup de streaming, Imax caută să își diversifice sursele de venit dincolo de cinema

de Gloria Sauciuc în 30 Sep 2022
Startup-ul folosește o automatizare care permite clienților să ofere material video de înaltă calitate pentru diverse dispozitive

Acordul companiei de cinema cu startup-ul SSimwave reprezintă înghițirea de către gigantul de cinema a unei companii mici de streaming, ceea ce consolidează poziția Imax în domeniul TV și streaming, scrie hollywoodreporter.com.

„Nu suntem un expozant”. Aceasta este propunerea CEO Imax, Richard Gelfond, către directorii executivi de pe Wall Street pe măsură ce vizează diferențierea companiei de cinema față de rivali din domeniul cinematografului, rețelele americane AMC sau Cineworld. Și, pe 22 septembrie, Imax a anunțat că a făcut o  achiziție de 21 de milioane de dolari a firmei de streaming SSIMWAVE, ceea ce confirmă ambițiile conducerii, comentează THR.

SSIMWAVE, un startup condus de către Dr. Abdul Rehmn, folosește o automatizare care permite clienților - printre care Disney, Paramount și Warner Bros. Discovery - să ofere material video de înaltă calitate pentru diverse dispozitive.

Obiectivele startup-ului constau în a permite streamer-ului  să ofere o mai bună experiență utilizatorilor reducând problemele tehnice de conținut precum scăderile de calitate, nesincronzările de ecran și diferențele de contrast și de profunzime. Achiziția caută să ajute eforturile Imax de a-și lărgi sursele de venituri, pe lângă cele peste 1600 de săli de cinema pe care le deține în întreaga lume.

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells