Trei kilometri până la capătul lumii, cu Bogdan Dumitrache și Laura Vasiliu, în post-producție

de Cinemagia în 8 Feb 2024
Este cel de-al treilea lungmetraj pe care îl semnează Emanuel Pârvu în calitate de regizor, după Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor și Marocco

Cel de-al treilea lungmetraj semnat de regizorul Emanuel Pârvu, Trei kilometri până la capătul lumii, se află în prezent în faza de post-producție după ce a fost filmat la finalul anului trecut la Sfântu Gheorghe și Dunavăț, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Povestea filmului îl pune în centru pe Adi, un adolescent de 17 ani, dintr-un sat din Delta Dunării, care - prin eforturile părinților săi - învață la Tulcea. Atunci când părinții sunt confruntați cu un adevăr pe care nu sunt în stare să îl înțeleagă, dragostea necondiționată pe care acesta ar trebui să o primească de la ei dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluție.

În distribuția filmului produs de Asociația FAMart spectatorii îi vor putea recunoaște pe: Bogdan Dumitrache (Pororoca, Sieranevada, Poziția Copilului), Laura Vasiliu (4 luni, 3 săptămâni și 2 zile), Ciprian Chiujdea (aflat la debut în lungmetraj), Valeriu Andriuță (Miracol, După Dealuri), Adrian Titieni (Familiar, Bacalaureat), Ingrid Micu-Berescu (Aniversarea, Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, Marocco), Richard Bovnoczki (Balaur, Aurora), Alina Berzunțeanu (Metronom, Q.E.D.) și Vlad Brumaru (Marocco).

„Dragostea părintească este o condiție sine-qua-non, dar când ea devine conjuncturală sau supusă ‚echilibrului social’, elementele structurale ale acesteia – grijă, empatie, atenție – tind să balanseze spre egocentrism existențial. Întrebarea care se pune este: `Cum acționezi atunci când tu crezi că faci bine, dar judecata ta poate fi greșită?`”, spune regizorul.

Interesul lui Emanuel Pârvu pentru tema relațiilor de familie, în special cea dintre părinți și copii, este cunoscut, atât din scurtmetrajele, cât și din lungmetrajele sale. După ce a regizat numeroase piese de teatru, fiind nominalizat la Premiile UNITER în 2006 pentru piesa sa de debut, a scris și regizat mai multe scurtmetraje, iar în 2018 scurtmetrajul său, Totul e foarte departe, a intrat pe lista lungă a celor 94 de filme luate în considerare pentru a fi evaluate în vederea intrării în cursa scurtmetrajelor pentru Premiul Oscar, se mai vede în comunicat.

Trei kilometri până la capătul lumii este al treilea proiect de lungmetraj, după Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor (2017) – lungmetrajul său de debut și Marocco - care a avut premiera internațională la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian în 2021.

„Cred că un film poate poate deschide un dialog, chiar dacă nu poate schimba statistica unei țări. Și, în timp, vocile se adună, iar schimbarea se poate produce – de aceea consider că acest film este necesar și implicarea noastră, de asemenea.”, adaugă Miruna Berescu – producătorul filmului.

Trei kilometri până la capătul lumii este scris și regizat de Emanuel Pârvu, imaginea filmului este semnată de Silviu Stavilă (MMXX, Marocco, Marfa și Banii), montajul de Mircea Olteanu (R.M.N., Un pas în urma serafimilor, Ilegitim), scenografia și costumele de Bogdan Ionescu (Metronom) și produs de Miruna Berescu (Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, Marocco).

Filmul este produs de Asociația FAMart cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și este finanțat de Publicis Groupe Media Bucharest, MMS Communications Romania și House of Media.

Exploreaza subiecte similare:

Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Emanuel Pârvu, Trei kilometri până la capătul lumii

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells