Vladimir Cosma semnează coloana sonoră a filmului Funeralii fericite

21 Mai 2013
Compozitorul şi dirijorul de două ori câştigător al premiului César este la prima colaborare cu un film românesc

Impresionat de comedia Funeralii fericite, celebrul compozitor francez Vladimir Cosma a acceptat să semneze pentru prima dată coloana sonoră a unui film românesc, după ce a cucerit milioane de spectatori în Franţa cu muzica pentru producţii cinematografice reputate, printre care se numără şi capodopera lui Ettore Scola, Balul.

Din 7 iunie, muzica talentatului Vladimir Cosma va răsuna pe marile ecrane din România, odată cu premiera filmului Funeralii fericite, care marchează o nouă colaborare între Horaţiu Mălăele şi Adrian Lustig, după succesul înregistrat în 2008 cu lungmetrajul Nunta mută.

Alături de Horaţiu Mălăele, din distribuţia comediei Funeralii fericite fac parte: Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazăr, Alexandru Bindea, Florin Zamfirescu, Crina Semciuc şi Antoaneta Zaharia.

În Funeralii fericite, Horaţiu Malaele este Lionel, un român reîntors din Franţa unde a lucrat în construcţii, care luptă împotriva destinului şi a propriului viitor. Când o razie duminicală îi pune pe fugă din cârciuma „La imigrantul fericit”, Lionel şi cei doi prieteni ai lui descoperă că viaţa le-a rezervat o ultimă surpriză. Aceştia ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Distracţia începe atunci când femeia le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri.

De-a lungul carierei sale, Vladimir Cosma a primit două premii César pentru „Cea mai bună muzică de film” pentru contribuţia sa în cadrul producţiilor cinematografice: Diva (1982) şi Balul (1984), precum şi două premii pentru „Cea mai bună muzică TV” în 1986 şi 1991.

Publicul din România va avea ocazia să asculte prima coloană sonoră realizată de celebrul Vladimir Cosma pentru un film din România, Funeralii fericite, o comedie care va avea premiera în cinematografele din ţară pe 7 iunie, fiind distribuită de MediaPro Distribution.

Exploreaza subiecte similare:

Vladimir Cosma, Horaţiu Mălăele, Adrian Lustig, Funeralii fericite, Nunta Mută

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 24 iunie 2013 12:24
Inseamna ca cel putin la capitolul "soundtrack" filmul va sta genial.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells