Un miliard de dolari pentru Super Mario!

de Ştefan Dobroiu în 1 Mai 2023
Animaţia Illumination este primul film din 2023 care depăşeşte acest prag onorant

Super Mario Bros: Filmul deschide plutonul miliardarilor anul acesta: în weekend animaţia ritmată de vocile lui Chris Pratt, Anya Taylor-Joy şi Jack Black a trecut pragul de un miliard de dolari încasări, anunţă Variety. Pentru a sublinia încă o dată cât de importantă este piaţa de filme din SUA şi Canada, iată şi defalcarea pe teritorii: animaţia a încasat 490 de milioane de dolari în cele două ţări menţionate şi doar puţin mai mult, 532 de milioane, în restul globului.

Super Mario Bros: Filmul a avut nevoie de 26 de zile pentru a atinge pragul şi este doar al cincilea film care reuşeşte performanţa de la începutul pandemiei, după sequel-urile Spider-Man: No Way Home, Top Gun: Maverick, Jurassic World: Dominion şi Avatar: The Way of Water. Animaţia este şi filmul bazat pe un joc video cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

În România Super Mario a avut un parcurs mai puţin entuziasmant, clasându-se pe locul şase în topul anual după trei săptămâni de la premieră, cu un total de 155.000 de spectatori. Filmul are puţine şanse să întreacă ocupanţii primelor două locuri din clasament, filmele româneşti Romina, VTM (360.000 de spectatori) şi Haita de acțiune (313.000).

Exploreaza subiecte similare:

The Super Mario Bros. Movie, Romina VTM, Haita de acțiune, Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells