Uimitoarea gafă Oscar: iată ce s-a întâmplat

de Ştefan Dobroiu în 28 Feb 2017
Din culisele celui mai stânjenitor moment din istoria galei

Nimeni nu poate comenta câştigătorii celei mai recente gale Oscar fără a pomeni de elefantul (mai bine zis, caşalotul) din încăpere: şocanta încurcătură a plicurilor care a făcut ca La La Land să fie anunţat greşit drept marele câştigător al serii. Iată cum a fost posibilă cea mai mare gafă din istoria premiilor Oscar.

Duminică seara (sau luni dimineaţa, ora României) organizatorii galei Oscar au făcut istorie din cauza unei greşeli aparent minore. Păstrând proporţiile, gafa a fost echivalentul unei situaţii dintr-un buncăr de unde se controlează rachetele nucleare: alergând după o muscă, un soldat apasă butonul roşu şi iniţiază apocalipsa. Înmânarea plicului greşit prezentatorilor premiului pentru Cel mai bun film, Faye Dunaway şi Warren Beatty, a dus la un moment stânjenitor pentru organizatori şi la o situaţie neplăcută pentru echipa La La Land: doi dintre producătorii filmului apucaseră deja să-şi rostească discursurile de mulţumire, când pică bomba: Moonlight era de fapt câştigătorul.

Cei de la Los Angeles Times au investigat situaţia şi au descoperit omul din spatele greşelii. PriceWaterhouseCoopers (PwC), compania care administrează numărătoarea voturilor, se ocupă de transportul plicurilor cu numele câştigătorilor şi cu înmânarea acestora prezentatorilor, a avut doi reprezentanţi în culisele galei. Plasaţi fiecare la una dintre cele două intrări pe scenă, cei doi, pe numele lor Martha Ruiz şi Brian Cullinan, aveau plicuri cu toţi câştigătorii celor 26 de categorii Oscar, ceea ce înseamnă că pentru fiecare categorie existau două plicuri.

Un plic cu numele actriţei Emma Stone a fost înmânat de Martha Ruiz lui Leonardo DiCaprio, prezentatorul categoriei Cea mai bună actriţă. Un plic identic se afla la cealaltă intrare pe scenă, în posesia lui Brian Cullinan, iar acesta a fost înmânat lui Dunaway şi Beatty. Cei de la Los Angeles Times remarcă faptul că reprezentatul PwC postase pe Twitter, cu doar secunde înainte, o fotografie cu Emma Stone, foarte proaspătă câştigătoare a Oscarului, în culise. Să fi fost atenţia lui Cullinan distrasă de preocuparea sa pentru reţelele de socializare? Foarte posibil, iar între timp tweet-ul reprezentantului PwC a fost şters.

Între timp PwC şi-a cerut scuze organizatorilor galei Oscar: "PwC îşi asumă întreaga responsabilitate pentru seria de greşeli şi încălcări ale protocoalelor din timpul galei Oscar de seara treacută. Partenerul PwC Brian Cullinan a greşit înmânând prezentatorilor Warren Beatty şi Faye Dunaway plicul de rezervă pentru categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, în locul plicului pentru Cel mai bun film. Odată eroarea comisă, protocoalele pentru corectarea ei nu au fost urmate suficient de rapid de către dl. Cullinan şi partenera sa", se precizează în mesajul PwC.

Dar cauzele gafei nu se opresc aici. Unul dintre autori este însuşi Warren Beatty, care a văzut numele Emmei Stone tipărit pe hârtia din plic şi, vizibil contrariat, a lăsat-o pe Faye Dunaway să citească numele filmului, spălându-se pe mâini de responsabilitate. Echipa La La Land năvăleşte pe scenă şi, în timp ce producătorii Jordan Horrowitz şi Marc Platt îşi spun discursurile de mulţumire, în culise este haos: organizatorii ştiu deja că s-a produs o gafă imensă. În timpul discursului lui Platt, lui Jordan Horrowitz şi celuilalt producător La La Land, Fred Berger, li se spune că Moonlight a câştigat de fapt statueta pentru Cel mai bun film. Berger este primul care spune la microfon că s-a produs o greşeală, iar Horrowitz, dând dovadă de o imensă prezenţă de spirit şi un fair-play pentru care mulţi comentatori l-au declarat eroul serii, corectează situaţia anunţând că Moonlight şi nu La La Land a câştigat trofeul pentru Cel mai bun film.

În imaginea surprinsă de fotograful Los Angeles Times vedem haosul iscat de gafă în public. Nu îi vezi în fiecare zi pe Matt Damon, Mel Gibson, Michelle Williams, Salma Hayek, Meryl Streep şi Dwayne Johnson cu gura căscată la propriu. Uimirea lor este justificată de faptul că gala Oscar are renumele de cel mai bine organizat eveniment din lume, în care orice moment, oricât de spontan ar părea, a fost scris, coregrafiat şi repetat de sute de ori, timp de luni de zile, pentru o execuţie perfectă. Într-o organizare la limita maniei, o gafă de asemenea proporţii părea imposibilă. Iată că o încurcătură cu un plic a dat totul peste cap. Noi, spectatorii, nu ne putem decât bucura: adesea criticată pentru previzibilul ei, gala Oscar a reuşit în sfârşit să ne ia prin surprindere.

Propunem ca Brian Cullinan să aibă grijă de plicurile PwC şi de acum înainte, atâta vreme cât postează pe cel puţin trei reţele de socializare în timp ce le înmânează prezentatorilor galei.

Foto: Los Angeles Times

Exploreaza subiecte similare:

La La Land, Moonlight, leonardo dicaprio, Faye Dunaway, Warren Beatty, Emma Stone, Matt Damon, Mel Gibson, Meryl Streep, Salma Hayek, Dwayne Johnson, Michelle Williams, oscar 2017, premii:oscar 2017

Alte știri din cinema

The New Mutants va da startul unei trilogii horror

Regizorul filmului ce se va lansa anul viitor a dat detalii legate modul în care a abordat producţia

Vivien Leigh va avea un film biografic

Un volum al lui Hugo Vickers despre viaţa legendarei actriţe din „Pe Aripile Vântului" va sta la baza scenariului

Jennifer Lawrence povesteşte o experienţă umilitoare de la începutul carierei

De la comparaţii în costumul Evei cu alte tinere, la aluzii sexuale, actriţa a acceptat totul pentru a putea avansa în branşă...

Solo: A Star Wars Story este titlul oficial al producţiei despre Han Solo

Pelicula regizată de Ron Howard a încheiat marţi filmările

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Qube86 pe 28 februarie 2017 13:36
Traiasca mamicuta lu' Brian Cullinan ca tare destept l-a mai facut :))))) Bai...eu unul chiar am ramas surprins placut de aceasta editie a premiilor Oscar :))))) Daca Brian Cullinan asta a fost responsabilul bunei mele dispozitii atunci...ii fac eu cinste cu un pomelnic la o manastire sucara...ca merita din plin :))))))
buntua54 pe 28 februarie 2017 14:12
Totuși, ce l-a împiedicat pe WB să zică in microfon că a primit plicut gresit si a pasat pisica către derutata FD, creând urmarile știute.
StefanDo pe 28 februarie 2017 15:09
probabil teama de penibil
Ovidiu239 pe 28 februarie 2017 15:36
Probabil, dar asa a iesit mult mai penibil
dannnnn pe 28 februarie 2017 16:08
Eu credeam că fac referire la gafa pe care a făcut o Steve Harvey la miss univers :)) Dar se pare că nu. Totuși, nu se putea întâmpla asta când au fost alegeri în SUA?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback