TV: şapte filme de văzut în săptămâna 5-11 octombrie 2015

de Ştefan Dobroiu în 5 Oct 2015
Producţii de toate genurile te aşteaptă pe micile ecrane

Vineri am vorbit despre cele trei premiere ale săptămânii, dar şi despre festivalurile Anim'est şi Astra, cu cele mai noi animaţii şi documentare în selecţie. Iată acum recomandările noastre cu privire la filmele care te aşteaptă săptămâna aceasta pe micile ecrane.

Viaţa mea cu Liberace/Behind the Candelabra
luni, 21.30, TV1000
Filmul biografic despre viaţa pianistului Liberace (Michael Douglas) a concurat în competiţia festivalului de la Cannes din 2013. Steven Soderbergh explorează ultimul deceniu al lui Liberace şi se concentrează pe relaţia sa cu mai tânărul său asistent, Scott Thorson (Matt Damon), pe a cărui carte autobiografică se bazează această producţie HBO. Filmul a avut o mulţime de cronici pozitive la lansare, amândoi actorii principali fiind lăudaţi pentru dedicarea cu care îi interpretează pe cei doi iubiţi. Premii Emmy pentru Cel mai bun film, Cel mai bun actor principal (Douglas) şi Cel mai bun regizor.

Faţă în faţă/Face/Off
vineri, 22.00, AXN
Puţine sunt action-urile anilor '90 care să merite mai mult statutul de film-cult. Avem ocazia să revedem extraordinara răfuială dintre un agent FBI şi un terorist care îşi vor însuşi reciproc identităţile. John Travolta şi Nicolas Cage pot astfel interpreta atât rolul pozitiv, cât şi cel negativ în acest hit al inegalabilului John Woo.

Basic Instinct
vineri, 23.00, Filmcafe
În urma controverselor legate de nuditatea şi violenţa extremă, Basinc Instinct a devenit unul dintre cele mai de succes filme ale anilor '90, cu peste 350 de milioane de dolari câştigate în lumea întreagă. În epocă a fost considerat revoluţionar în discuţiile legate de prezentarea sexualităţii în producţiile mainstream de la Hollywood. Pentru mulţi critici, povestea poliţistului Nick Curran (Michael Douglas) şi a autoarei bănuite de crimă Catherine Tramell (Sharon Stone), este un film noir obligatoriu.

Homefront: Oraşul fără legi
sâmbătă, 20.30, Pro TV
Nu se poate o săptămână fără un film cu Jason Statham, iar "suspectul de serviciu" este de această dată Homefront, producţie din 2013. Actorul britanic îl interpretează pe Phil Broker, un fost agent al diviziei antidrog americane, retras într-un mic orăşel pentru a-i oferi o viaţă normală fiicei sale. Doar că oraşul este fieful lui Gator (James Franco), un traficant de droguri, iar Broker îşi va da seama curând că el şi Gator nu pot locui în acelaşi oraş. Scenariul este scris de Sylvester Stallone, iar filmul oferă câteva dintre scenele de acţiune pentru care Statham este atât de apreciat.

Dredd: Ultima judecată
sâmbătă, 22.30, Pro TV
După ce Sylvester Stallone aproape a ucis personajul în anii '90, iată o nouă readucere, mult mai fidelă, a personajului Dredd. Cândva în viitor, Mega City One adăposteşte 800 de milioane de oameni, iar siguranţa este menţinută de Judecători, poliţişti ultra-înarmaţi care îndeplinesc triplul statut de judecător, juriu şi călău. Îl vom vedea pe judecătorul Dredd înfruntând-o pe letala Ma-Ma (Lena Headey), o traficantă de droguri care vrea să subjuge oraşul cu un nou drog revoluţionar. Intens şi violent, SF-ul distopic nu s-a bucurat de succes de casă, dar este considerat acum un film-cult existând zvonuri despre realizarea unui sequel.

Troia/Troy
duminică, 20.00, Antena 1
Inspirat de vestitul război troian, filmul lui Wolfgang Petersen apelează la unele dintre cele mai cunoscute vedete de la Hollywood (Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger, Sean Bean) pentru a descrie teribilele consecinţe ale dragostei lui Paris (Bloom) pentru Elena, regina Spartei (Kruger). După ce aceasta este răpită din palatul regelui Menelaus, întreaga Grecie se cufundă într-un război în care vitejia în luptă a lui Ahile (Pitt) şi extraordinara şiretenie a lui Ulise (Bean) vor avea un cuvânt greu de spus. După lansarea din 2004, Troy a avut încasări totale de aproape 500 de milioane de dolari.

Cum ţi-e scris/Only You
duminică, 20.30, Pro Cinema
La 21 de ani şi câteva zile de la premieră, Only You înfruntă testul timpului cu unul dintre cele mai reuşite cupluri ale comediei romantice: Robert Downey Jr. şi Marisa Tomei. Faith, o tânără căreia în adolescenţă i s-a prevestit că pe sortitul ei îl cheamă Damon Bradley, va porni într-o pitorească aventură italiană în căutarea acestuia. Vrăjit de chimia dintre cei doi actori şi de superbele Veneţia, Roma şi Positano, criticul Roger Ebert a decretat că Only You este un rămas-bun cinismului. În vremuri atât de cinice ca cele de azi, poate e cazul pentru o revizionare.

Care crezi că este cel mai interesant film al săptămânii?

Exploreaza subiecte similare:

Behind the Candelabra, Dredd, Face/Off, Homefront, Basic Instinct, Troy

Alte știri din cinema

A murit Donald Sutherland

Cariera legendarului actor de origine canadiană s-a întins pe şapte decenii

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 5 octombrie 2015 15:14
Behind the Candelabra.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells