Trei lucruri inedite despre Regina Charlotte: o poveste Bridgerton, din perspectiva regizorului Tom Verica

de Cinemagia în 5 Mai 2023
Prequelul hitului Netflix Bridgerton poate fi urmărit pe platformă din data de 4 mai

Serialul Bridgerton a aprins imaginaţia unei lumi întregi şi a creat rochii, evantaie cu pene, diademe cu pietre preţioase, panglici şi tocuri pentru cea mai mare parte a ultimilor doi ani, ajungând să fie vizionat de 41% dintre abonaţii Netflix. Era de așteptat ca așa un succes să ducă nu doar la crearea unor continuări, dar și a unui prequel, anume Regina Charlotte: o poveste Bridgerton, din 4 mai pe platforma Netflix.

Creatoarea & showrunner-ul Shonda Rhimes a fost impresionată de curiozitatea telespectatorilor față de modul în care a ajuns la putere Regina Charlotte, dar și de modul în care s-a născut această lume extravagantă. „Așa că am ne-am întors la vremurile în care a început ascensiunea lui Charlotte. Apoi, desigur, pentru că le-am inclus pe Lady Danbury și pe Lady Violet Bridgerton, a rezultat mai degrabă un trio și am reușit să prezentăm toate aceste personaje, prieteniile lor și felul în care cărările lor s-au întâlnit, ducând la această legătură care s-a creat între ele și care le-a purtat prin universul Bridgerton”, a declarat - în exclusivitate pentru cititorii Cinemagia - regizorul Tom Verica.

Cinemagia prezintă mai jos trei lucruri inedite despre serialul Regina Charlotte: o poveste Bridgerton, aflate chiar de la regizorul Tom Verica. Serialul poate fi urmărit deja pe platforma Netflix:

1. Regina Charlotte a existat cu adevărat în urmă cu peste două secole, dar prequelul este 100% ficțiune

Personajul central al serialului pleacă de la un personaj istoric real - anume Charlotte de Mecklenburg-Strelitz (19 mai 1744 – 17 noiembrie 1818) - regină a Marii Britanii, soția regelui George al III-lea al Regatului Unit. Regina Charlotte a fost patroană a artelor, printre alții susținându-i pe Johann Christian Bach și Wolfgang Amadeus Mozart. Cu toate acestea, prequelul este un serial de ficțiune, intenția realizatorilor nefiind de a prezenta o producție istorică.

Iată ce spune despre asta Shonda Rhimes: „În legătură cu acest univers și cu regina Charlotte, care este un personaj istoric real, am spus foarte clar că acest serial nu este o lecție de istorie. Este vorba despre ficțiune inspirată din fapte. Pentru mine este foarte important ca oamenii să înțeleagă acest lucru, pentru că eu spun povestea reginei Charlotte din Bridgerton și nu pe cea a reginei Charlotte a Angliei. Nu este vorba despre acea lume. Ne-am dorit să facem o distincție cât se poate de clară, în așa fel încât să putem spune povestea cu toată libertatea de care am avut nevoie”.

2.  O paralelă între acest univers și lumea de astăzi

În noua producție, rolul tinerei regine Charlotte a Marii Britanii este jucat de actrița de culoare India Ria Amarteifio, iar în serialul Bidgerton rolul reginei ajunse la maturitate e jucat de Golda Rosheuvel. Mai mult, personajul de culoare Lady Danbury își construiește o poziție de mare influență la curte, devenind aliata și confidenta reginei, personajul ei fiind unul dintre cele mai importante ale noului serial.

„Mulți istorici cred că regina Charlotte avea o descendență culturală mixtă, iar noi am vrut să ducem această informație într-o direcție diferită de ceea ce spun cărțile de istorie că s-a întâmplat, adică diferită de faptul că acest lucru a fost, practic, îngropat și ignorat. `Cum ar fi fost dacă societatea ar fi îmbrățișat acele diferențe și diversitatea și ar fi ridicat oamenii de culoare în rang, oferindu-le poziții importante?`”, spune regizorul serialului, Tom Verica.  „În timp, Charlotte ajunge să-și primească și să-și înțeleagă puterea și poziția, dar și felul în care poate folosi aceste atuuri pentru a-i ridica și pe alții, printre care se numără și Lady Agatha Danbury. După mine, se poate face o paralelă între acest univers și lumea de astăzi, ceea ce face ca totul să fie mai accesibil pentru public. Marele experiment ne permite să ne imaginăm cum ar fi putut arăta acea lume, dacă acea parte a identității lui Charlotte ar fi fost acceptată”.

Linia narativă ce o are în prim plan pe Lady Danbury este - așadar - foarte importantă în poveste. Despre parcursul ei ne dă mai multe detali tot regizorului acestui prequel. „Arsema Thomas, care joacă în rolul versiunii mai tinere a personajului Lady Agatha Danbury pe care deja îl cunoaștem, este extraordinară. La rândul ei, și Agatha este prinsă într-o căsnicie aranjată cu lordul Danbury, un bărbat mult mai în vârstă decât ea. Este evident că este mânată de interese politice și că are dorința și nevoia de a se face auzită. Avem ocazia să vedem prima întâlnire între Agatha și regina Charlotte. Și, datorită prieteniei și strânsei legături dintre ele, Agatha vede oportunitatea pe care o oferă poziția de regină a lui Charlotte și îi expune acesteia ideile ei. Odată închegată această prietenie, apare o alianță care oferă oportunități pentru amândouă și îi permite Agathei să-și descopere vocea și individualitatea. După ce noul drum este pavat, începe să apară acea puternică Lady Danbury pe care o știm din Bridgerton”.

3. O poveste de dragoste adevărată

La 17 ani, tânăra Charlotte a călătorit din Germania în Anglia pentru a se căsători cu George al III-lea. Anterior, reprezentanții curții regale au fost trimiși la diferite curți germane cu misiunea de a căuta o soție potrivită pentru George, iar una dintre candidate a fost Charlotte, care avea 17 ani la acel moment. Mama lui George al III-lea a ales-o pe Charlotte.

În serial, „tânăra Charlotte și tânărul rege George se întâlnesc în urma unui aranjament. Charlotte se trezește într-o lume care îi este complet străină și cred că are în minte un soi de imagine grotescă legată de George. Pentru ea, este extrem de neplăcut faptul că trebuie să treacă prin acest proces deloc natural de a se „îndrăgosti” de un om în fața căruia este adusă după ce i se spune că este cel cu care se va căsători. Dar, atunci când se întâlnesc, între ei se naște o poveste de dragoste adevărată”, a declarat regizorul serialului.

Mai mult, după atestarea medicală a nebuniei regelui George al III-lea, în 1811, acesta a fost plasat sub tutela soției sale, care a vegheat să fie bine îngrijit.

Regizorul serialului Regina Charlotte: o poveste Bridgerton, Tom Verica, precizează: „În epoca georgiană și în perioada Regenței, se încerca aplicarea unor metode destul de extreme pentru probleme de tipul celor de care suferea regele George. Cred că în asta constă forța acestei povești. Charlotte și George sunt împreună datorită iubirii și iubirea este cea care îi ajută să treacă prin această încercare deosebită. Dragostea face în mare măsură parte din căsnicia lor, la fel ca sprijinul reciproc, perseverența și grija pe care și-o poartă unul celuilalt în `fața provocărilor`”.

Povestea Reginei Charlotte

Născută ca o prințesă germană, Charlotte de Mecklenburg-Strelitz este o tânără frumoasă, încăpățânată și extrem de inteligentă ‒ nu neapărat însușirile pe care curtea britanică le căuta la viitoarea soție a regelui George al III-lea. Dar firea ei independentă și înflăcărată se dovedește a-i fi de ajutor, fiindcă George ascunde mari secrete ‒ secrete ce ar putea zdruncina din temelii însăși monarhia. Aruncată fără voia ei în noul rol de regină, Charlotte este nevoită să descâlcească și să înfrunte intrigile de la curte ‒ având în același timp grijă de propria inimă, căci, deși este respinsă și ținută la distanță, ea se îndrăgostește iremediabil de George.

Mai presus de toate, Charlotte trebuie să învețe să fie o bună regină și să înțeleagă responsabilitatea pe care i-o dă faptul că are puterea de a remodela societatea. Ea descoperă că are de înfruntat mari provocări, că trebuie să lupte ‒ nu doar pentru ea și pentru soțul ei, ci și pentru toți oamenii care își pun speranța și viața în mâinile ei, așteptându-i îndrumarea și bunăvoința. Căci nu va mai fi niciodată doar Charlotte. În schimb, se vede nevoită să își împlinească destinul... ca Regină.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells