Trei filme româneşti, finanţate de Eurimages

de Ştefan Dobroiu în 21 Oct 2014
Ouăle lui Tarzan, unicul documentar ce primeşte finanţare la această sesiune Eurimages

Comoara, în regia lui Corneliu Porumboiu, documentarul lui Alexandru Solomon Ouăle lui Tarzan şi Miracolul din Tekir, de Ruxandra Zenide, sunt cele trei producţii româneşti ce au primit finanţări de la fondul Eurimages în octombrie 2014. Doar 16 filme din cele 36 de state membre ale fondului au primit finanţări, suma totală împărţită între aceste proiecte ridicându-se la 4,53 milioane de euro.

Comoara, ale cărui filmări au început săptămâna trecută, ne prezintă experienţele unor tineri din provincie care încep o extraordinară aventură când pornesc în căutarea unei comori. Filmările au loc în Teleorman şi Bucureşti, cu Toma Cuzin şi doi actori neprofesionişti, Adrian Purcărescu şi Corneliu Cozmei, în rolurile principale. Premiera va avea loc în 2015.

Ouăle lui Tarzan este cel mai recent proiect de documentar al lui Alexandru Solomon, care porneşte pe urma unei legendare iniţiative a lui Stalin: crearea unui hibrid om-maimuţă, un ideal al omului muncitor. Având ca punct de pornire premisa că undeva în Caucaz există un laborator unde se fac în continuare experimente pentru obţinerea acestui hibrid, regizorul realizează o interesantă combinaţie de SF şi documentar.

Miracolul din Tekir,  spune povestea Marei, o vindecătoare dintr-un sat de pescari din Delta Dunării, care foloseşte un nămol special pentru a vindeca sătenii. Când femeia rămâne însărcinată şi declară că sarcina se datorează nămolului şi unui bărbat, sătenii o acuză de vrăjitorie şi o alungă.

Exploreaza subiecte similare:

Corneliu Porumboiu, Ruxandra Zenide, Alexandru Solomon, comoara, Ouăle lui Tarzan, Miracolul din Tekir

Alte știri din cinema

ROG Zephyrus G16 (GU605): laptopul de gaming al anului

ROG Zephyrus G16 (GU605) este un laptop de gaming premium care redefinește tot ce știai despre acest segment

Cum s-a antrenat - timp de două luni - câinele din Anatomia unei prăbușiri, pentru a o face pe-a mortul

Anatomia unei prăbușiri mai poate fi văzut în unele cinematografe din țara noastră

Vertijul și variațiile sale în cinema, tema celei de-a 28-a ediții a Festivalului Filmului Francez

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a Festivalului Filmului Francez ce se va desfășura în perioada 21-31 martie la București și în alte 12 orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș

De râsu'‐plânsu': breșă de securitate la BAFTA. Farsorul a urcat pe scenă la discursul pentru Cel mai bun film

În timp ce actorii se îndreptau spre podium, mulți fani care au urmărit gala de acasă au observat că un bărbat fără nicio legătură cu filmul s-a îndreptat spre scenă și a stat în spatele vorbitorilor...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells