Trailer Ziua Independenţei 2!

de Ştefan Dobroiu în 14 Dec 2015
Din 24 iunie 2016, omenirea luptă din nou cu invadatorii extratereştri

Absolut deloc promovat de distribuitorul 20th Century Fox, teaser trailerul Independence Day: Resurgence i-a luat prin surprindere pe cei care aşteaptă, deja de aproape două decenii, sequelul megahitului lui Roland Emmerich din 1996. Cu premiera programată vara viitoare pe 24 iunie, iată că blockbusterul îşi dezvăluie o parte din secrete într-un trailer de două minute. Îl poţi vedea mai sus, iar mai jos iată câteva detalii interesante despre producţie, dar şi provocările premierei în format IMAX 3D.

Trailerul foloseşte celebrul discurs al preşedintelui Whitmore (Bill Pullman) din primul film pentru a arăta cât de importantă este o raliere a întregii rase umane, în ciuda conflictelor între naţiuni, în încercarea de a apăra Terra de o cumplită invazie extraterestră. Acţiunea are loc la 20 de ani de la evenimentele din Ziua Independenţei, iar scenariul scris de Carter Blanchard şi Roland Emmerich foloseşte o soluţie inspirată pentru a face omenirea să aibă şanse mai mari într-o eventuală confruntare cu invadatorii mult mai dezvoltaţi tehnologic: pentru a se pregăti de atac, oamenii de ştiinţă folosesc tehnologia extraterestră la care au acces după prima invazie reuşind să construiască arme şi nave mult mai avansate decât cele aflate la dispoziţia oamenilor în primul film.

Dacă Will Smith a preferat să nu revină în sequel, îi revedem pe Jeff Goldblum în rolul cercetătorului David Levinson, pe Judd Hirsch în cel al tatălui său şi pe Pullman în cel al fostului preşedinte Whitmore. Vivica A. Fox revine în rolul lui Jasmine, cea care devenea soţia lui Steven Hiller (Will Smith) în primul film, iar Jessie Usher îl interpretează pe fiul cuplului, înrolat în armata SUA. Sela Ward este noul preşedinte SUA, iar Charlotte Gainsbourg interpretează o cercetătoare care ar putea descoperi un detaliu vital care să ajute în luptă. Liam Hemsworth, Joey King, Brent Spiner şi William Fichtner au şi ei roluri importante în sequelul cu un buget de peste 200 milioane de dolari.

Una din marile provocări ale blockbusterului este să fie "mai mare" decât primul film. Ziua Independenţei a fost premiera cu cel mai mare succes din 1996, încasând peste 800 de milioane de dolari. După lansare a bătut câteva recorduri deţinute până atunci de Jurassic Park, iar în câteva săptămâni devenea primul film din istorie în stare să încaseze peste 500 milioane de dolari în afara Statelor Unite. Să nu uităm că Independence Day: Resurgence ajunge pe ecrane într-un context cinematografic cu totul diferit de cel de acum două decenii: între timp am avut parte de invazia Transformer-ilor şi de o adevărată avalanşă de blockbustere cu supereroi gata să distrugă, în multiple feluri, lumea, în lupta lor cu antagonişti mult mai eficienţi decât văzuse până în 1996 marele ecran. Vom afla în iunie dacă Emmerich a reuşit să pluseze eficient pentru a-şi uimi publicul, astfel încât Ziua Independenţei să nu fie doar un alt "disaster movie" sau doar un alt SF despre o invazie extraterestră.

O altă provocare este rezolvarea credibilă a conflictului. Oricât ar fi evoluat tehnologic omenirea în ultimele două decenii, ne aşteptăm ca avansul în favoarea extratereştrilor să fie în continuare covârşitor. Vorbim, până la urmă, de o rasă în stare să trimită o navă de 500 de kilometri în diametru pentru a anihila omenirea. Mai mult, aceasta era doar avangarda invaziei, o parte mult mai consistentă atacând Terra în sequel. Dacă luăm în considerare şi faptul că Resurgence nu mai poate folosi soluţia din primul film, ne aflăm pe un teren minat din punct de vedere scenaristic, iar miza sequelului este cu atât mai mare cu cât Fox are în pregătire încă două continuări, Resurgence trebuind să facă o deschidere convingătoare către acestea.

Cum ţi se pare trailerul?

Exploreaza subiecte similare:

Independence Day: Resurgence, Jeff Goldblum, Roland Emmerich, Judd Hirsch, Bill Pullman, Will Smith, Liam Hemsworth, Joey King, Brent Spiner, William Fichtner, Vivica A. Fox, Charlotte Gainsbourg, Jessie Usher

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 14 decembrie 2015 11:38
Vai de capul meu.Pe langa faptul ca prima parte a fost o mizerie , cum sa faci o continuare la asa ceva ? Ce fel de titlu asta e asta Ziua independentei 2 ? e ca si cum ai face filmul Nu mai sunt virgin , si apoi ai face si partea a 2-a , a 3-a .Cata prostie. Nu inceteaza sa ma uimeaca americanii.
spartacus pe 14 decembrie 2015 15:15
Doar intr-o singura privinta sunt de acord cu tine: ca americanii nu inceteasca sa ma uimeasca nici pe mine (cel mai recent exemplu negativ este ca au decis să facă ZOOLANDER 2). In rest, faptul ca tu apreciezi ”ID 1” ca fiind o ”mizerie”, asta inseamna ca esti total paralel cu modul cum arata un film reusit. Dar tu continuă să te uiti, poate o sa intelegi cândva... :))))))))
mihnea_aspru95 pe 15 decembrie 2015 18:10
O sa treci prin niste trairi, sa zicem cum ai trecut vazand filmul Green Mile(daca l-ai vazut)
DieselPower pe 14 decembrie 2015 22:31
Deci " super tare o sa fie filmul " acum pamanteni sunt mai extraterestri decat extraterestri :))))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells