În 2004, actriţa de origine română Alexandra Maria Lara devenea o celebritate mondială după rolul ei principal din drama istorică Downfall, despre ultimele zile din viaţa lui Hitler. După o bogată carieră în mai multe ţări europene, actriţa este cap de afiş alături de popularul Jean Reno în serialul Toate acele lucruri/All Those Things We Never Said/Toutes ces choses qu'on ne s'est pas dites, o producţie Canal+ Original ce se lansează pe 24 decembrie, ora 20.00, într-un maraton de Crăciun al tuturor celor nouă episoade, la Focus Sat TV. Cinemagia a văzut primul episod şi îţi poate dezvălui la ce să te aştepţi.
Lara este Julia, o desenatoare de succes a cărei viaţă pare perfectă: pe lângă cariera înfloritoare, Julia se pregăteşte de nuntă alături de iubitul ei, Adam. Totul se duce de râpă când Julia află că tatăl ei înstrăinat, Michel (Jean Reno), a murit şi uite cum nunta se transformă în înmormântare. Dar surprizele nu se opresc aici: Julia primeşte un colet gigantic în care descoperă stupefiată un android cu înfăţişarea tatălui ei şi cu mesajul "Porneşte-mă" ascuns în buzunarul de la piept.
Probabil că nu există persoană care să fi pierdut pe cineva şi care să nu regrete vreun lucru nespus celui drag sau nefăcut alături de cel drag. Iată şi trăsnita premisă a acestui serial creat de Marc Levy pe baza propriului roman omonim: ce-ar fi dacă am putea fura câteva zile eternităţii alături de un android cu înfăţişarea şi toate amintirile celui decedat? Am profita de ocazie pentru a scăpa de regrete? Sau, mai ales în relaţii difcile ca cea dintre Julia şi tatăl ei, am pune paie pe focul conflictului? Este o premisă care invită la reflecţie şi care ne îndeamnă să ne evaluăm rolul în diversele noastre relaţii, determindându-ne să ne întrebăm cum le-am putea îmbunătăţi astfel încât să nu ajungem în impas.
Desigur, serialul Toate acele lucruri face un imens apel la public ca să-i fie acceptate convenţiile. "Androidul" Michel arată fix ca Jean Reno, se mişcă şi vorbeşte ca celebrul actor francez pe care o întreagă generaţie de români l-a văzut prima oară, alături de o Natalie Portman în vârstă de doar 12 ani, în violentul Léon (1994). O dată ce trecem peste această convenţie, provocarea lansată de Michel Juliei devine incitantă, ca şi discuţia legată de aspectele definitive ale vieţii.
Fără să o spună în multe cuvinte, serialul discută şi despre modul cum mult prea des avem impresia că o decizie este definitivă, că o problemă poate avea o singură soluţie sau că o alegere e lipsită de alternative. Julia - a cărei viaţă, ne dăm seama curând, e mai puţin strălucitoare decât pare la prima vedere - devine repede un personaj gata să înţeleagă că tot ceea ce ni se întâmplă poate fi mai fluid şi mai incitant dacă ne permitem să ne abatem de la cărarea bătătorită, creând astfel oportunităţi de a ne (re)descoperi.
Iată sinopsisul oficial al serialului:
Julia a avut o relație dificilă cu tatăl ei. Cu câteva zile înainte de nuntă, ea primește un telefon prin care i se spune că acesta nu poate participa şi, pentru prima dată Julia trebuie să recunoască că de data asta el chiar are o scuză foarte bună: tocmai a plecat dintre cei vii. A doua zi după înmormântare, sosește o cutie care conține un android, o replică în mărime naturală a tatălui ei. Androidul îi explică că deține memoria tatălui ei cu o durată de viață a bateriei de șapte zile. După o săptămână „Michel” se va închide automat. El o convinge pe Julia să pornească într-o călătorie împreună ca tată și fiică. Voiajul va deveni o aventură inițiatică pentru găsirea primei iubiri a Juliei, Tomas, un jurnalist despre care ea crede că a fost ucis în timpul unei misiuni - dar oare este adevărat acest lucru?
În 24 decembrie, de la ora 20:00, Focus Sat TV oferă cadoul de Crăciun prin difuzarea celor nouă episoade ale serialului Toate acele lucruri și, la aceeași dată, producția devine disponibilă în Aplicația Focus Sat (7 zile testare gratuită) pentru a putea fi urmărită oriunde în Uniunea Europeană. Vizionare plăcută!