Taxi 5, distractiv și ireverențios

de Gloria Sauciuc în 7 Iun 2018
Comedia produsă de Luc Besson rulează pe marile noastre ecrane

La doi ani distanță de succesul avut cu comedia trăsnită Pattaya, urmărită numai în Franța de 2 milioane de spectatori, Franck Gastambide repune în mișcare echipa care l-a făcut celebru, abordând o saga de calibru - Taxi, pentru cea de-a cincea parte a francizei, în triplă calitate - de actor, regizor și scenarist. Comedia reușește să provoace hohote de râs, datorită gagurilor și umorului de situație, în pofida unor greșeli de... fabricație.

Urmăririle de mașini amintesc de o altă franciză celebră, Fast and Furious, pe care filmul o pastișează dar față de care Taxi 5 nu coboară miza (de altfel, Gastambide seamănă cu Vin Diesel).

Zece ani s-au scurs de la cea de-a patra parte a francizei Taxi, franciză ce a adunat între 1998 și 2007 peste 27 de milioane de spectatori iar Luc Besson a încredințat cheile celui de-al cincilea film actorului trecut și la regie Franck Gastambide, care formează un duo trăsnit cu Malik Bentalha. Filmul a făcut în două zile 55.000 de spectatori numai în cinematografele din Marsilia și împrejurimi, locul unde se desfășoară acțiunea.

Sylvain Marot, un polițist din Paris interpretat de Franck Gastambide, este mutat disciplinar la poliția municipală din Marsilia. Acolo este întâmpinat de o echipă cât se poate de colorată și improbabilă. Marot este imediat solicitat de către fostul inspector-șef Gibert, acum primar al orașului, dar în care alegătorii nu mai aveau încredere, să pună capăt jafurilor comise de „banda de italieni” care teroriza bijutierii din Marsilia. Pentru că jefuitorii nu erau niciodată prinși, căci fugeau de la locul faptei cât ai clipi, cu ajutorul unui Ferrari fabulos, imperturbabilul Sylvain pare omul potrivit pentru această misiune.

I se alocă celebrul Peugeot 407 și un partener, pe împiedicatul Eddy Maklouf (Malik Bentalah), care e nepotul faimosului șofer de taxi Daniel Morales. Nenorocirea face, însă, ca Eddy să fie cel mai prost șofer de Uber din Marsilia, dar singurul care poate conduce legendarul taxi alb moștenit de la unchiul lui...

Dincolo de trăsnăile care curg una după alta, personajul lui Malik Bentalah va face deliciul spectatoarelor cu un număr incendiar de striptease făcut în fața logodnicei sale americane.

Exploreaza subiecte similare:

Pattaya, Franck Gastambide, Malik Bentalha, Vin Diesel, Taxi 5, Luc Besson

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 28 iulie 2018 10:49
Sunt filme comicein felul lor, si in care predomina distractia, asa incat voi urmari cu placere acest al cincillea film al seriei

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells