Sicario, o poveste despre o răzbunare fără limite

de Gloria Sauciuc în 18 Sep 2015
Sicario am vrea să-l considerăm un sequel al thrillerului The Counselor, în regia lui Ridley Scott, în care personajul lui Benicio del Toro îi face dreptate, peste ani, avocatului jucat în filmul din 2013 de Michael Fassbender

Sicario, film nominalizat la Palme d'Or  anul acesta, ajunge în sfârșit în cinematografele noastre. Regizorul canadian  Denis Villeneuve evită formula filmului cu eroi. Sicario este un film fără eroi. Deși anti-mexican, eroul (nord-american) nu există.

Văzând Sicario nu am putut să nu facem legătura cu The Counselor/Avocatul, al lui Ridley Scott. Am putea spune că personajul lui Benicio del Toro este continuatorul celui al lui Michael Fassbender. Chiar dacă unul hispanic.

În rolul unui dubios „consultant” (ghilimelele sugerează ambiguitatea care planează asupra activității personajului până spre finalul filmului), Josh Brolin întruchipează un personaj care poate fi văzut fie drept un mentor dur și fără compromisuri, fie drept un asasin fără scrupule. În schimb, Kate ( Emily Blunt), este suspect de naivă pentru rolul unei femei-polițist: e clar că ocazia care i se dă să combată criminalitatea implică o acțiune la limita legii, și dincolo de această limită, dar - chiar și așa - ezitările ei ni se par neplauzibile.

Sicario este o poveste despre o răzbunare fără limite, în care îi cad pradă nu doar cei aflați în diverse grade de vinovăție, ci și aceia - precum protagonista - care au o imagine idealizată asupra binelui...

Mai sumbru este negurosul Alejandro (Benicio del Toro), un amestec de mafiot, om al legii și asasin. Și această incertitudine îl face interesant pentru public. Paradoxul este că ajujngem să ținem cu echipa (de mercenari, până la urmă) din jurul personajului lui Josh Brolin. Chiar dacă motivația lor nu este una altruistă, ei chiar reușesc să-i încetinească pe capii criminalității, cu prețul vieții unor traficanți de droguri mici și mari și a mai multor polițiști corupți. Devine mai complicat atunci când, într-o poveste paralelă, este surprinsă viața de familie a unui polițist mexican „murdar”(adica, unul dintre cei aflați în slujba traficanților), și asta într-adevăr trezește compasiune.

Filmul ne-a șters gustul amar pe care l-am simțit după The Counselor. Și pentru că Sicario este mai bun, dar și pentru că îl vedem ca pe o victorie în lupta împotriva drogurilor. În Counselor, naivitatea avocatului este plătită cu viața soției lui (jucate de Penelope Cruz), decapitată. Și în The Counselor, există un malefic și stilat șef de cartel. Numai că în Sicario, roata se întoarce...

E drept, Del Toro nu prea aduce cu Fassbender, și nici motivația lui pare să nu depășească interesul strict personal  (e posibil să fi vrut să apere legea? Nu o aflăm), însă reușește să răzbune toate cele pătimite de protagonistul filmului lui Ridley Scott.

Sicario este o poveste despre o răzbunare fără limite, în care îi cad pradă nu doar cei aflați în diverse grade de vinovăție, ci și aceia - precum protagonista - care au o imagine idealizată asupra binelui.

Exploreaza subiecte similare:

Sicario, The Counselor

Alte știri din cinema

A murit Donald Sutherland

Cariera legendarului actor de origine canadiană s-a întins pe şapte decenii

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Părerea ta

Spune-ţi părerea
danny987 pe 18 septembrie 2015 13:37
Bun filmul.Ma impresionat.
iorgulescur pe 19 septembrie 2015 17:37
Daca te-a, se scrie m-a!!!
robert_ioni pe 27 septembrie 2015 07:23
Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: robertionita55@gmail.com
BUGARIU pe 7 octombrie 2015 16:04
Super filmul! L-am comparat cu"The Kingdom",doar ca acolo actiunea se petrecea in Arabia Saudita...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells