Serialele polițiste denaturează înțelegerea sistemului judiciar, spun studiile

de Gloria Sauciuc în 22 Ian 2020
E vorba de implicații îngrijorătoare pentru societate în ansamblu

Studii recente demonstrează că serialele TV polițiste denaturează înțelegerea sistemului judiciar și percepția rasială, fapt ce are implicații dintre cele mai serioase pentru societate.

Astfel, Color of Change a publicat un raport, primul de acest gen, intitulat „Normalizarea nedreptății: Percepții periculoase ce definesc genul polițist în filmele de televiziune”, ce sistematizează concluziile unui studiu de amploare. Acesta a scos la iveală reprezentările eronate ale criminalității, justiției, rasei și genului în mass-media și în cultură.

Studiul sugerează despre concluziile sale că au implicații îngrijorătoare pentru societate în ansamblu.

Raportul a analizat 353 de episoade din 26 de seriale TV polițiste, sezoanele 2017-2018 (martie 2017 - iulie 2018), atât la TV cât și pe platformele de streaming. Raportul a subliniat că NCIS, Lethal Weapon, Elementary, The Blacklist, Blindspot, Blue Bloods, Chicago PD, Law&Order: Special Victims Unit sunt printre cele mai problematice cât privește denaturarea realității.

Concluziile cheie cuprind:

În majoritatea serialelor personajele cheie din domeniul profesioniștilor din justiție și forțelor de ordine comit acțiuni ilicite într-o manieră care să le facă să pară acceptabile; autorii lor par buni, iar acțiunile incorecte par corecte.

În total, sunt de trei ori mai multe personaje (profesioniști din domeniul justiției sau a ordinii) care comit acțiuni criticabile decât personaje cu acțiuni în linia legii, iar reacția este în general de încurajare sau de scuzare a lor, în loc de protest.

Majoritatea serialelor au transmis ideea că nu e nevoie de schimbarea sistemului. Au descris un sistem care nu are probleme legate de rasă, gen, violență sau de abuz de putere.

Mai multe seriale înfățișau personaje de culoare legate de un comportament deviant.

În cele mai multe seriale, acțiunile rezultate din prejudiciile rasiale - frecvente în viața reală - au fost suspect de absente.

În plus, se pare că genul polițist la TV este unul dintre cele mai puțin diversificate sub aspectul rasei și genului producătorilor și al scenariștilor: 81% dintre producători (21 din 26) sunt bărbați albi, minim 78% dintre scenariști sunt albi, numai 9% de culoare. Per ansamblu, cât privește acest gen de seriale, 20 din 26 producții fie nu aveau scenariști de culoare fie un singur scriitor de culoare.

Exploreaza subiecte similare:

NCIS: Los Angeles, Elementary, The Blacklist, Blue Bloods, Law & Order: Special Victims Unit

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blackmore pe 22 ianuarie 2020 21:28
Seriale politiste americane distrug totul , cele de limba spaniola , cele nordice sau cele rusesti pe de alta parte , nu sunt nici rasiste , sunt tolerante , ca sa nu mai zic ca majoritatea sunt capodopere.Mie nu imi placeau deloc filmele si serialele politiste pt ca vazusem doar mizerii americane , Acum dupa ce m-am detoxificat de americani, a devenit genul meu favorit de filme.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells