Serialele momentului, propuneri pentru toate gusturile

de Oana Balaci în 22 Mar 2024
În oceanul de conținut audio-vizual din zilele noastre, poate părea greu să te decizi asupra unui film care merită văzut

Cu atât mai dificil este să te dedici unui serial, fiindcă acest format reprezintă un cal de cursă lungă. Producția trebuie să fie destul de interesantă încât să îți capteze interesul din nou și din nou, să te țină pe marginea scaunului sau a canapelei și să te facă să îți dorești mai mult. Dacă ai nevoie de ajutor în privința celor mai atrăgătoare seriale ale momentului, ți-am pregătit o listă cu producții pentru toate gusturile, care nu te vor dezamăgi.

 

Shōgun

 

Shōgun este unul dintre serialele cel mai bine cotate apărute în ultima perioadă, chiar mai bun decât originalul din 1980. Adaptată după romanul lui James Clavell, mini-seria -disponibilă pe Disney+ spune povestea navigatorului englez John Blackthorne, care ajunge un mare luptător în Japonia sub îndrumarea Lordului Toranga. Personaj principal este și Lady Mariko, o femeie cu abilități incredibile ce se străduiește să își dovedească valoarea și loialitatea într-o lume în care patriarhatul primează.


American Nightmare


„Nimeni nu ar suspecta adevărul” se citește pe afișul documentarului American Nightmare, disponibil pe Netflix în trei episoade. Serialul documentează răpirea lui Denise Huskins din casa în care locuia cu iubitul ei și ancheta găunoasă care a urmat, cu tot cu decizia FBI-ului de a cataloga dispariția drept prefăcătorie și povestea detectivului care a investigat cazul și a scos adevărul la lumină.


Mr. & Mrs. Smith


Plecând de la premisa filmului cu același titlu din 2005, noul serial lansat pe Prime Video debordează de acțiune, suspans și dialoguri comice. Protagoniștii sunt un cuplu de spioni care își ascund identitatea în spatele mariajului lor, iar chimia dintre actorii Donald Glover și Maya Erskine este unul dintre cele mai importante atuuri ale producției, fiind imposibil de negat.


True Detective: Night Country

 

Criticii spun că este cel mai bun sezon din True Detective, și pe bună dreptate! Acțiunea din Night Country, disponibil pe HBO Max, este plasată într-un orășel din Alaska și le are în centru pe Evangeline Navarro și Liz Danvers – Jodie Foster se reîntoarce în uniforma de polițist într-o interpretare aproape la fel de magistrală ca cea din Silence of the Lambs. Cele două trebuie să investigheaze descoperirea înfiorătoare a unor cercetători înghețați și circumstanțele misterioase care au dus la această întâmplare.


Curb Your Enthusiasm


Tot pe HBO Max poți găsi și al doisprezecelea sezon din Curb Your Enthusiasm, la fel de proaspăt și ingenios cum a fost la debutul lui, acum 24 de ani. Comedia îl pune pe protagonistul jucat de Larry David în situații care mai de care mai neașteptate: într-un episod el încearcă să scape de iubita lui, în altul este lăudat pentru activismul lui politic, pentru ca apoi să fie acuzat de rasism. Și acestea sunt doar o mică parte dintre pățaniile la care suntem invitați să luăm parte. Hohotele de râs sunt din partea casei.


The Gentlemen


Theo James – de care ne-am îndrăgostit cu toții (sau toate) în urma rolului său din Divergent, în urmă cu un deceniu – este protagonsitul serialului The Gentlemen, disponibil pe Netflix. Producția creată de Guy Ritchie pleacă de la filmul lui din 2019 cu același nume și conturează povestea lui Eddie, un proaspăt duce care află că moșia moștenită de la tatăl său este amestecată în afaceri ilegale și folosită pentru plantații de marijuana. Acțiunea este susținută de încercarea lui de a-și proteja pământul în timp ce luptă cu diferite personaje oportuniste și difcile.


Elsbeth


Pentru că ne plac foarte mult serialele polițiste, am adăugat pe listă și primul sezon din Elsbeth, un spinoff al dramei juridice The Good Wife. Titulara este un detectiv talentat care își folosește abilitățile pentru a face observații remarcabile și a descoperi criminali în cele mai neconvenționale moduri cu putință. Disponibil pe Prime Video, serialul este alegerea potrivită pentru orice adept al poveștilor despre crime.


Halo


Al doilea sezon din Halo, seria bazată pe franciza de jocuri video cu același nume, este disponibil pe Sky Showtime. Firul narativ urmărește drame personale profunde împletite cu aventuri captivante, toate integrate într-un viitor în care oamenii se luptă cu extratereștrii invadatori. Încadrat la SF militar, serialul este recomandat deopotrivă pentru fanii loiali ai francizei, dar și pentru nou-veniți pasionați de acțiune și filme de război.


The Regime


Încheiem lista cu The Regime, mini-seria de pe HBO Max care a făcut furori în ultima lună, și nu doar fiindcă o are pe Kate Winslet într-o interpretare de excepție a protagonistei. Satitra politică prezintă un an în interiorul unui palat guvernat în mod dictatorial de cancelara Elena Vernham, destinat colapsului în momentul în care aceasta se izolează și începe să se sfătuiască cu un soldat instabil. Deși puțin controversată pentru societatea americană, producția face o radiografie necesară a peisajului politic din zilele noastre și livrează o narațiune atrăgătoare pentru toate categoriile de public.

Exploreaza subiecte similare:

Shogun, American Nightmare, Mr. & Mrs. Smith, Curb Your Enthusiasm, The Gentlemen, Halo, The Regime, Jodie Foster, Theo James, Kate Winslet, Larry David

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells