Recomandări TV. Fantasy, magie, dragoste, supranatural și un strop de umor

de Gloria Sauciuc în 14 Oct 2019
Iată cele mai bune titluri programate pe micul ecran de luni până duminică

Comedie de acțiune. The Man from U.N.C.L.E. (2015)
Luni, 14 octombrie, ora 00:00, PRO TV
Guy Ritchie ne poartă în anii '60, în timpul Războiului Rece, când rivalitatea dintre CIA şi KGB este în floare. Doar că cele două agenţii, de obicei gata la orice pentru a-şi dejuca reciproc planurile, trebuie să facă front comun în faţa unei ameninţări globale. Agenţii de top Napoleon Solo (Henry Cavill) şi Illya Kuryakin (Armie Hammer) trebuie să lase antipatia la o parte pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunea, dar nu înainte de a provoca un prăpăd gigantic în jur, asta în timp ce se înţeapă cu replici acide şi o sorb din priviri pe Gabby (Alicia Vikander), tânăra care ar putea fi cheia misiunii lor.

Serial. A Discovery of Witches (2018)
Marţi, 15 octombrie, ora 19:10, HBO
Având la bază seria de romane de mare succes scrise de Deborah Harkness, serialul este o poveste de dragoste contemporană ce are loc în mediul academic de la Oxford, o lume în care vrăjitoarele, vampirii și demonii conviețuiesc alături de oameni, fără ca aceștia din urmă să își dea seama de prezența lor. Teresa Palmer este academiciana și istoricul Diana Bishop, o vrăjitoare care refuză să își accepte destinul. Descoperirea unui manuscris în biblioteca Bodleian o împinge în mijlocul unui mister periculos - și în calea enigmaticului genetician Matthew Clairmont (Matthew Goode), care și el are un secret de familie: e vampir. Serialul e primul în topul celor mai bune serii cu vampiri, alcătuit de Rotten Tomatoes.com.

Comedie. Bridesmaids (2011)
Miercuri, 16 octombrie, ora 22:30, PRO CINEMA
Kristen Wiig este Annie, o domnișoară de onoare a cărei viață o ia razna din momentul în care, împreună cu o gașcă de Domnișoare de onoare una mai trăsnită decât alta (Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey și Ellie Kemper), trebuie s-o conducă la altar pe cea mai bună prietenă a ei, Lillian (Maya Rudolph).

Serial horror. The Terror: Infamia (2019)
Joi, 17 octombrie, ora 22, AMC
Sezonului 2 al serialului dramatic supranatural The Terror: Infamia se încheie joi, 17 octombrie, cu episodul „Into the Afterlife”, difuzat de AMC de la ora 22. Până la finalul penultimului episod, difuzat pe 10 octombrie, denumit „Come and get Me”, majoritatea personajelor principale ajung într-un loc extrem de periculos: în punctul din New Mexico unde, în iulie 1945, va fi testată bomba atomică... Un final, cu siguranță, fulminant. Totuși, eroii noștri nu știu asta. Și oricum, au de-a face cu o fantomă care le dă de furcă...

Fantasy. Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016)
Vineri, 18 octombrie, ora 20:00, Film Now
Deși plasat cu decenii înaintea acțiunii din Harry Potter, protagonistul nu este atât de diferit: un tânăr puțin stângaci, însă cu o inimă mare, inteligent și cu stofă de erou, care va combate prin aceleași mijloace vrăjitorești implacabilele forțe ale răului. Totuși, este primul film Harry Potter plasat într-un mediu urban: până acum, protagonistul evolua undeva în preajma școlii Hogwarts, unde totul invita la magie. De data asta, protagonistul este în mijlocul halucinantului New York al anilor 1920: acei „Roaring twenties”, cu mașini de epocă, femei în ținută „flapper” și cu gangsteri (vrăjitori plus creaturi fantastice) pregătindu-se de afacerile ilegale cu alcool din perioada Prohibiției.

Dramă romantică. Anna Karenina (1997)
Sâmbătă, 19 octombrie, ora 20:10, TVR 2
Anna (Sophie Marceau) este căsătorita cu Alexei (James Fox), dar din cauza faptului că relația lor este una nefericită, este clar că nici unul din ei nu manifestă un entuziasm prea mare față de ceea ce ar trebui să fie căsnicia lor. În timp ce se află în vizită la fratele său, Stiva (Danny Huston), care are și el propriile-i probleme legate de mariaj, Anna face cunoștință cu contele Vronsky (Sean Bean). Între cei doi, ia naștere imediat o atracție reciprocă, iar Vronsky își părăsește amantă (Mia Kirshner), pentru a încerca să o cucerească pe Anna. Un cinefil notează la pagina filmului „chimia deosebită între Sophie Marceau şi Sean Bean a făcut ca filmul să aibă un farmec aparte. S-a filmat la Moscova şi Petersburg, ceea ce a făcut ca decorurile să fie mult mai convingătoare. Drama mi s-a părut bine reprezentată, ca şi începutul filmului care aduce o viziune nouă, nemaiîntâlnită între celelalte realizări”.

Fantasy. Cinderella (2015)
Duminică, 20 octombrie, ora 21:55, Cool TV
Filmul o are pe Lily James în rolul titular de prinţesă care ajunge din mizerie la bogăţie, cu Richard Madden (Urzeala Tronurilor) în rolul prinţului şi cu Cate Blanchett în rolul maleficei mame vitrege. „Sunt impresionante energia şi candoarea cu care Branagh explorează momente atât de cunoscute, reuşind să strecoare mici schimbări în poveste şi să recreeze totul cu tururi de forţă în ceea ce priveşte costumele şi scenografia, dar şi interpretări excelente, pentru a-şi face spectatorul să nu simtă că întotdeauna ştie ce se va întâmpla”, scria Cinemagia la data lansării filmului în cinematografe.

Exploreaza subiecte similare:

The Man from U.N.C.L.E., A Discovery of Witches, Bridesmaids, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Anna Karenina, Cinderella, The Terror 

Alte știri din cinema

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Trei kilometri până la capătul lumii în competiție la Cannes, o dramă sfâșietoare despre homofobie, corupție și minciuni

Premiera internațională a filmului românesc Trei kilometri până la capătul lumii a avut loc vineri după-amiază la Cannes într-o zi însorită cu cer senin atât pentru cinefili, cât și pentru cinematografia românească.

Furiosa: A Mad Max Saga, George Miller revine la Cannes cu un prequel spectaculos

La nouă ani după ce a prezentat Mad Max: Fury Road la Cannes, regizorul George Miller s-a întors miercuri pe Croazetă alături de Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth cu al cincilea episod din înflăcărata lui saga action adventure

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells