Premierele săptămânii 23-29 noiembrie 2018

de Ştefan Dobroiu în 23 Nov 2018
Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Penultimul weekend al lui noiembrie este unul cu doar patru premiere, dar oferta are toate şansele să satisfacă cele mai mari grupuri de public. Avem animaţie de Crăciun pentru familii, o răfuială intensă în ring pentru amatorii de acţiune, film românesc cu dileme şi alegeri dificile, dar şi un thriller cu patru eroine în prim-plan, dacă vrei cumva să-ţi suni prietenele şi să ieşiţi la cinema "ca între fete". Iată mai jos recomandările noastre.

Pe lângă cele patru premiere, bucureştenii pot merge şi la cea de-a 13-a ediţie a Zilelor Filmului German, care oferă o selecţie cu cele mai noi şi mai bune producţii germane recente. Evenimentul are loc de-a lungul a şapte zile (23-29 noiembrie) şi este găzduit de cinema Elvira Popescu. Mai multe despre Zilele Filmului German, aici.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Creed II
Nu suntem siguri că Rocky şi Adonis Creed vor avea mai mare succes la public decât morocănossul Grinch, dar Creed II pare a fi cea mai importantă premieră a săptămânii. Continuarea succesului de casă de acum doi ani ni-l arată pe Adonis Creed (Michael B. Jordan) dovedindu-şi valoarea şi devenind campion mondial. Dar ce te faci când Victor Drago (Florian Munteanu), fiul celui care l-a ucis pe tatăl lui Adonis în ring, îi lansează o provocare publică? Fără a avea un scenariu perfect, Creed II îi va captiva pe spectatori cu itinerariul lui Creed, care trebuie să se reîmpace cu sine însuşi pentru a fi în stare să-l înfrunte pe giganticul, periculosul Drago, într-o spectaculoasă răfuială în ring.

Cronica noastră, aici.

The Grinch/Grinch
Mai multe generaţii de români au văzut şi revăzut filmul din 2000 cu Jim Carrey în rolul principal şi ajuns al doilea cel mai de succes film de Sărbători din toate timpurile (după Singur acasă). Pentru cei mai mici spectatori, iată o nouă adaptare a cărţii pentru copii How the Grinch Stole Christmas a lui Dr. Seuss, de această dată animată şi cu Benedict Cumberbatch în rolul titular. Ştim cu toţii povestea: deranjat de zarva de Crăciun din orăşelul Whoville, Grinch este gata de orice pentru a strica plăcerea vecinilor săi. Animaţia a fost criticată pentru faptul că seamănă prea mult cu ecranizarea anterioară, dar cu siguranţă copiii se vor distra văzând giumbuşlucurile verzuliului erou.

Cronica noastră, aici.

Widows/Văduve
Unul dintre filmele de acţiune cel mai bine primite ale anului, Widows spune povestea a patru văduve care, după ce soţii le mor în timpul unui jaf, trebuie să organizeze un jaf pentru a-şi rezolva problemele financiare. Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki şi Cynthia Erivo interpretează rolurile principale, dar lista de nume cunoscute de pe afiş este completată de Colin Farrell, Jacki Weaver, Liam Neeson, Robert Duvall şi Jon Bernthal. Filmul a fost lăudat pentru modul cum foloseşte genul action pentru a transmite un mesaj mai relevant decât cel oferit de obicei de filmele de acţiune.

Un om la locul lui
Debutul în lungmetraj al lui Hadrian Marcu a avut premiera mondială în cadrul festivalului de la San Sebastian şi poate fi gustat de public pentru că explorează o dilemă sentimentală: ce faci atunci când viaţa ta pare să meargă în direcţia bună alături de o femeie, dar eşti atras de o alta? În rolul protagonistului îl vedem pe Bogdan Dumitrache, un inginer petrolier a cărui existenţă este dată peste cap când o colegă de serviciu cu care avusese o aventură este rănită într-un accident de maşină. Decorul industrial este inedit pentru cinema-ul nostru, dar abordarea regizorală nu distrage atenţia de la faptul cu Un om la locul lui seamănă prea mult cu Marţi după Crăciun al lui Radu Muntean.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Exploreaza subiecte similare:

The Grinch, Widows , Un om la locul lui, Creed II 

Alte știri din cinema

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili - Un portret autentic al unui artist complex

O privire detaliată asupra vieții și operei artistului norvegian Edvard Munch.

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Phantom_sub pe 25 noiembrie 2018 10:12
Nimic. În decembrie o să mă uit la Maşinării Infernale, Aquaman, SpiderMan into the SpiderVerse, Bumblebee.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells