Opt lucruri pe care (probabil) nu le știai despre Paul Walker

de Cristina Grigore în 4 Dec 2013
Pe lângă maşini, actorul din Fast and Furious mai avea o pasiune: oceanul

Seria de filme Fast and Furious l-a transformat pe Paul Walker într-un actor perfect încadrat genului de acțiune, căci succesul seriei – și carisma sa – i-au adus roluri în pelicule precum Takers, Hours și Vehicle 19. Trecerea sa în neființă, furioasă’’ şi iute, precum titlul francizei ce l-a făcut celebru, a luat prin surprindere pe toată lumea – fani, colaboratori, familie – în memoria cărora va rămâne drept un spirit liber, iubitor de natură, sport și adrenalină. Iată câteva amănunte interesante despre actorul dispărut duminică într-un accident de mașină, la doar 40 de ani.

... şi câteva citate impresionante ale actorului:

„Dacă într-una din zile viteza mă va ucide, să nu plângeţi; voi pieri cu zâmbetul pe buze’’.

„Ştii, tot ce contează mai mult în viaţă este ca oamenii la care ţii să fie fericiţi şi sănătoşi. Restul este doar decorul îngheţatei…”.

„Unii oameni spun că trebuie să mergi la toate petrecerile, în cluburile de noapte, în Viper Room, şi să-ţi faci relaţii, dar eu mă uit la ei şi zic ‘Nu vrei să ai o relaţie cu oamenii aceştia’. Uite ce s-a întâmplat cu River Phoenix (care a murit în 1993 după o supradoză luată lângă Viper Room). Dacă eşti prins în asta, te va disturge. Hollywood-ul este o mizerie”.

1. Născut pe 12 septembrie 1973 în Glendale, California, Paul Waker a apărut în fața camerelor de la o vârstă fragedă, ca model și actor în diverse seriale TV precum Charles in Carge, Highway to Heaven și Who’s the Boss.

2. A avut o apariție și în soap opera: Tânăr și Neliniștit (1973). În 1986, și-a făcut debutul cinematografic în comedia horror Monster in the Closet, însă pelicula în care se va face remarcat și care îl va extrage definitiv din lumea serialelor TV este Varsity Blues (1999).

3. Prima sa iubire nu a fost actoria, ci bilogia marină, pe care a studiat-o la o facultate din California. Pentru el, Hollywood-ul era doar un mijloc prin care urma să obțină unul din lucrurile pe care și le dorea cel mai mult în viață: o diplomă de biolog marin.

Walker adora oceanul, pe care îl găsea fascinant, un loc în care trăiesc probabil mai vietăți mult mai ciudate decât am putea găsi în spațiu”. Surf-ul era unul din sporturile sale preferate, căci îl aducea în lumea în care se simțea cel mai bine.

Surf-ul mă liniștește, a fost întotdeauna o experiență zen pentru mine. Oceanul este de-a dreptul magnific, liniștitor, grozav. Pentru mine, restul lumii dispare când sunt pe un val”, declara el.

4. Mașinile au fost cealaltă mare pasiune a actorului, chiar dinainte de transformarea sa în Brian O’Connor din Fast and Furious.Tatăl meu iubea mașinile”, declara el în 2001, într-un interviu de promovare al lui The Fast and the Furious. Am crescut alături de diverse publicații despre mașini. Cam asta citeam. Erau mereu în casa noastră. Bunicul meu era chiar șofer profesionist de curse pentru cei de la Ford. Cred că am în sânge treaba cu viteza”. Prima sa mașină, după cum declara în primăvara acestui an, a fost un Ford Ranger din 1986.

A devenit șofer profesionist de curse după ce l-a cunoscut pe Roger Rodas, care se afla cu el în mașină la momentul tragicului accident. Alături, o ultimă fotografie a lui Walker alături de mașina morții”, Porsche Carrera GT.

5. Walker l-a cunoscut pe Rodas în anul 2000, când actorul a fost cucerit de felul în care Rodas conducea pe o pistă de curse un fost Porche GT3 al cărui proprietar fusese. Dragostea pentru mașini i-a apropiat și, curând, au început să participe împreună la curse. Din 2007, Rodas a devenit consilierul financiar al lui Walker, pentru a-l ajuta să-și ducă mai departe pasiunea pentru mașini fără ca acest lucru să-i consume toate resursele financiare.

Atât Walker, cât și Rodas, organizau adesea evenimente umanitare. În ziua decesului, cei doi plecaseră de la un eveniment destinat oamenilor afectați de taifunul din Filipine, organizat de asociația pe care o înființaseră împreună, Reach Out Worldwide.

6. A devenit tată la doar 25 de ani – Meadow Rain Walker a venit pe lume pe 4 noiembrie 1998. Deși inițial vestea l-a speriat, a devenit cu timpul din ce în ce mai apropiat de fiica sa. Dacă şi-a asumat rolul de tată, cel de soţ a considerat că nu i se potriveşte. La scurtă vreme de la naşterea fiicei sale, s-a despărţit de mama acesteia, Rebecca Soteros.

Meadow Rain Walker, acum în vârstă de 15 ani (în dreapta imaginii de mai jos, alături de tatăl său şi o prietenă), şi-a iubit foarte mult tatăl, alături de care se mutase de ceva vreme. Se afla la evenimentul caritabil organizat de fundaţia tatălui său, pe 30 noiembrie, când acesta i-a spus că face un scurt drum cu maşina. Neaşteptatul accident i-a zdrobit inima tinerei.

7. În anii ’90, când a izbucnit Războiul din Golf, a fost la un pas de a se înrola în armată. Avea pe atunci 17 ani, ceea ce însemna că, potrivit legilor americane, avea nevoie de consimţământul părinţilor.

8. A fost unul dintre actorii luaţi în considerare pentru rolul lui Johnny Storm din Fantastic Four. Un alt titlu cunoscut în care urma să joace a fost S.W.A.T, iar rolul, cel al lui Jim Strett. După retragerea sa, partitura i-a revenit lui Colin Farrell.

A participat la audiţiile pentru rolul lui Anakin Skywalker, însă nu a fost acceptat din cauza vârstei. A declarat ulterior că aceasta a fost singurul rol pe care şi l-a dorit vreodată cu adevărat.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Paul Walker, Takers, Hours, Vehicle 19, The Young and the Restless, Monster in the Closet, Varsity Blues, Fantastic Four, Colin Farrell, S.W.A.T., actor

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Tyson_Kyd pe 4 decembrie 2013 11:34
Super om ! Macar a murit cu zambetul pe buze .
iantoc pe 4 decembrie 2013 13:05
Un tip cool care a iubit cu adevarat andrenalina,libertatea si natura,nu era avid dupa publicitate si de aceea este atat de iubit,pacat.....
MikkaelWolfganger pe 4 decembrie 2013 14:09
Oh, dar acum sper ca nu o veti tine doua saptamani doar cu articole despre nenea asta, in cel mai pur stil Marutist.Stiti, e normal sa mai si moara, oamenii, chiar la varste mai fragede decat Walker asta.Nu e chiar singurul de pe planeta care a facut cunostinta cu un accident de masina si a ajuns pe lumea ailalta.A murit si pace.Nu-l mai scoateti voi din cosciug, oricat i-ati boci si reboci numele in minunata lume virtuala.

Mai acum luna era un articol pe aici, despre niste executii din Coreea de Nord.Cautati-l si dati si acolo RIP-uri, cu acelasi patos cu care dati si pe fiecare articol al lui nea asta ,ca si aia au murit.Si aia au aveau poate sub 40 de ani.Si aia poate erau simpatici.

Acum, despre el ce sa zic.E o vorba: despre morti numa' de bine.Mai conteaza ca era un actor submediocru?Mai conteaza care nu are nici 2 filme bune in cariera lui?Mai conteaza ca nu a facut si el un rol cat de cat peste medie?Normal ca nu mai conteaz...Era tanar, era frumos si...a murit.

Poate nu ma enervam in halul asta, daca nu dadeam de niste comparatii cretinoide pe internet.El si J. Dean, el si Ledger, el si Pheonix...In fine, odihneasca-se in pace acolo unde e.

PS:sper sa scap neinjurat si neluat la misto de armatele de fani aparute din neant dupa decesul astuia.

vicu89 pe 4 decembrie 2013 14:37
si dupa ce a murit m.j toti erau fani:),dar intradevar e pacat k mor cei care nu merita....
AeroX pe 5 decembrie 2013 09:20
Revin cu o rectificare: mai mult, dai masina unui prieten dement. Ramane valabil ce am spus inainte, asta pentru carcotasii care ar sari pe mine sa-mi spuna ca n-a murit din vina lui si eu n-as fi stiut.
alina_elena_iosef pe 4 decembrie 2013 15:21
Nici acum nu-mi vine sa cred ca a murit :|
Bart_Simpson pe 4 decembrie 2013 19:31
Un articol absolut penibil ca forma, plin de greseli, cu traducerile citatelor intr-o romana fortata (se plangea unul dintre minunatii vostri redactori sau colaboratori, ce dracu' o fi el, de traducerile filmelor, dar vad ca la voi acasa sunteti la fel de jenanti), inspirata din traducerile analfabetilor alora de pe net. Se vede treaba ca v-ati grabit sa scoateti repede un articolas despre Paul Walker, sa nu ramaneti mai prejos.
gill331 pe 5 decembrie 2013 13:46
Mai acum luna era un articol pe aici, despre niste executii din Coreea de Nord.Cautati-l si dati si acolo RIP-uri, cu acelasi patos cu care dati si pe fiecare articol al lui nea asta ,ca si aia au murit.Si aia au aveau poate sub 40 de ani.Si aia poate erau simpatici.
mikalewolfganger In legatura cu executiile din coreea de nord sa sti si tu...Moartea unui om e o tragedie, moartea a milioane de oameni reprezinta doar o statistica

Cristian-Marius-Matei pe 6 decembrie 2013 02:02
poate in 1993 a aparut in Tanar si nelinistit ca in 1973 s a nascut
alex_il_fenomeno pe 20 ianuarie 2014 19:22
Oare cum ar fi aratat cariera actorului daca juca in Fantastic Four?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells