Oamenii de știință de pe Glob sunt lichidați, rând pe rând, în noul trailer al SF-ului 3 Body Problem

11 Ian 2024
Serialul va fi disponibil pe Netflix din 21 martie 2024

Cel mai recent trailer pentru SF-ul 3 Body Problem/Problema celor 3 corpuri a fost dat publicității la Los Angeles, în cadrul evenimentului CES (ce găzduiește de obicei prezentări de noi produse și tehnologii din industria electronică de consum) și, din ce vedem, se concentrează pe mister, spre deosebire de anteriorul trailer, care se centra pe jocul de realitate virtuală ce reprezintă un element-cheie în poveste.

În acest nou trailer, o grămadă de oameni de știință au dispărut, iar personajul lui Benedict Wong încearcă să își dea seama ce înseamnă toate acestea. Tagline-ul filmului mai oferă indicii - „În spatele fiecărui plan există un creier. Trebuie doar să sapi”. În ce mod se va „săpa” în mințile strălucite ale acestor oameni de știință urmează să vedem.

Serialul se bazează pe romanul lui Cixin Liu (prima parte a unei trilogii), iar Netflix descrie premisa astfel: „Povestea începe în China anilor 1960 (fapt pe care îl vedem în primul trailer-  n.red), când o tânără femeie ia o decizie fatală ce reverberează în spațiu și timp până în prezent. Când legile naturii așa cum le cunoaștem se destramă în mod inexplicabil, un grup strâns de oameni de știință străluciți trebuie să-și unească forțele cu un detectiv de neclintit în scopul său pentru a opri cea mai mare amenințare a umanității”.

Personajele și o descriere a lor a fost, de asemenea, dată publicității:

Jess Hong este Jin Cheng. Membră a grupului Oxford Cinci. Fizician teoretician de geniu, cu o sete insațiabilă de răspunsuri la cele mai mari întrebări din Univers. Curiozitatea ar putea fi calitatea sa cea mai mare și, totodată, posibila cauză a decăderii sale.

Jovan Adepo este Saul Durand. Nu mai puțin talentat, dar mult mai puțin dedicat decât colegii săi, Saul este un asistent de cercetare în fizică care nu și-a atins potențialul maxim. Atunci când i se prezintă provocarea supremă, va reuși oare să se ridice la înălțime?

Eiza González este Auggie Salazar. Membră a grupului Oxford Cinci. O deschizătoare de drumuri în domeniul nanotehnologiei, Auggie se dedică rezolvării problemelor actuale, nu a celor teoretice din viitor. Puternică și vizionară, ea este o țintă evidentă pentru dușmanii umanității.

John Bradley este Jack Rooney. Un membru al grupului Oxford Cinci. Nepoliticos, vorbăreț și simpatic, Jack și-a folosit diploma de fizician pentru a dezvolta un imperiu al gustărilor de mai multe milioane de lire sterline.

Alex Sharp este Will Downing. Un membru al grupului Oxford Cinci. Profesor de fizică la clasa a șasea, Will primește o veste care îi schimbă viața și care îl obligă să își reconsidere locul în univers. 

Zine Tseng este Ye Wenjie în tinerețe. Un geniu al astrofizicii, ea se simte singură în univers după ce a pierdut totul în timpul Revoluției Culturale Chineze. O decizie pe care a luat-o în anii '60 reverberează de-a lungul secolelor, posibil până la sfârșitul timpurilor.

Ben Schnetzer este tânărul Mike Evans. Un ecologist pasionat transformat în magnat miliardar al petrolului, care își folosește resursele pentru a contribui la o misiune aparte.

Liam Cunningham este Thomas Wade. Liderul carismatic al celei mai de elită organizații de spionaj din lume și strategul din spatele apărării planetare, Wade are cea mai bună viziune de ansamblu. Pentru el, oamenii sunt doar elemente de recuzită în jocul său, iar acțiunile sale îndrăznețe par să dea roade.

Marlo Kelly este Tatiana. Crescută încă de la naștere în organizația lui Mike Evans, Tatiana și-a dedicat viața întâmpinării extratereștrilor, prin orice mijloace posibile.

Sea Shimooka este Sophon. Un avatar din jocul de realitate virtuală.

Saamer Usmani este Raj Varma. Un ofițer de marină provenit dintr-o familie de militari, Raj este complet dedicat muncii sale. Relația cu prietena sa, Jin, riscă să devină o pierdere colaterală a misiunii sale.

Eve Ridley este Discipola. Un personaj de 9 ani pe care Jin îl întâlnește în jocul de realitate virtuală.

David Benioff și D.B. Weiss (Game of Thrones) și Alexander Woo (The Terror: Infamy, True Blood) sunt co-creatori, producătorii executivi și scenariști ai serialului. Bernadette Caulfield (Game of Thrones, The X-Files) este producătoare executivă. Rian Johnson (Knives Out, Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi), Ram Bergman și Nena Rodrigue sunt producători executivi din partea companiei T-Street. Lin Qi, regretatul fost președinte al The Three-Body Universe, și Zhao Jilong, directorul executiv al companiei The Three-Body Universe care deține drepturile asupra titlului, se numără, de asemenea, printre producătorii executivi. Și Plan B Entertainment, compania lui Brad Pitt, Dede Gardner și a lui Jeremy Kleiner (Okja, Moonlight) sunt producători executivi. Rosamund Pike și Robie Uniacke sunt producători executivi din partea companiei Primitive Streak. Derek Tsang și Andrew Stanton vor avea rolurile de regizori și co-producătorii executivi. Printre ceilalți regizori se numără Jeremy Podeswa și Minkie Spiro, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.



Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells