Noua serie venită de la creatorii Narcos: Griselda, o poveste inspirată din Nașa traficului de droguri

27 Nov 2023
Netflix a lansat un nou miniserial captivant, Griselda, o dramă inspirată din viața extraordinară a Griseldei Blanco, supranumită „Nașa” cartelurilor de droguri și singura persoană de care se temea Pablo Escobar.

Croindu-și drumul într-o lume dominată de bărbați, Griselda Blanco a reușit să construiască un imperiu în Miami, în anii '70-'80. Folosind un amestec surprinzător de cruzime, inovație și șarm, ea a lăsat o amprentă memorabilă în istoria crimei organizate.
În trailer-ul oficial abia lansat poți arunca o privire în lumea „Nașei”.

Griselda, o serie venită de la creatorii Narcos, este o călătorie în lumea celei numite și „La Madrina”, prezentată într-o serie de șase episoade, fiecare cu o durată de o oră. Această producție ambițioasă este adusă pe ecran sub îndrumarea Sofíei Vergara care, nu doar supervizează producția, ci își asumă și rolul principal, demonstrând o versatilitate impresionantă.

Serialul nu este doar o poveste despre ascensiunea și prăbușirea unui imperiu al drogurilor, ci și despre dualitatea lumii în care trăiește Griselda Blanco: ea este o prietenă caldă și mamă pasionată, dar în același timp o criminală lipsită de scrupule. Seria surprinde perfect contrastul între asprimea și glamour-ul Miami-ului anilor '70, ilustrând lupta continuă între ascensiune și decădere. Pe lângă aceasta, serialul aduce în prim-plan o Sofía Vergara transformată fizic total, care se distanțează de rolurile sale anterioare prin interpretarea unui personaj dramatic și prin implicarea sa ca producătoare executivă, demonstrând astfel o gamă largă de abilități artistice.

Prin acest dublu rol, Vergara își aduce contribuția atât în fața, cât și în spatele camerei, garantând o viziune artistică unitară și o implicare profundă în fiecare aspect al producției.

Prin această combinație de talent actoricesc, măiestrie regizorală, și o echipă de scenariști diversă și talentată, Griselda promite să fie o afacere memorabilă, în special pentru iubitorii Narcos.

Povestea începe în Medellín, Columbia, și ni-i prezintă pe Griselda și pe soțul ei abuziv, Alberto, care construiesc o afacere care se bazează pe droguri. Odată ce decide să preia controlul asupra vieții ei și a familiei sale, totul se schimbă dramatic. După ce fuge în Florida împreună cu cei trei fii ai ei, Griselda se folosește de tot ceea ce a învățat pentru a construi o nouă viață în Columbia. În Miami, ea devine un nume de temut, impunându-se rapid drept lider incontestabil în lumea traficului de droguri dominată de bărbați.

Griselda dovedește că este o strategă neînfricată, o inovatoare inteligentă și o negociatoare iscusită, dar și o criminală ghidată de putere și lăcomie. Cu toate acestea, seria nu ilustrează doar expansiunea imperiului lor, ci și costurile personale și sacrificiile pe care le presupune această viață.

Pe măsură ce puterea și influența ei cresc, Griselda se confruntă atât cu pericolele inerente ale vieții sale ilicite, cât și cu provocările de a fi mamă și femeie într-un astfel de mediu. Serialul explorează dinamica complexă dintre viața personală și cea profesională, arătând felul în care Griseldaa pendulat între rolul de lider de cartel și acela de mamă și prietenă.

Personajele din jurul Griseldei - de la membri ai cartelului, rivali, până la colaboratori și membri ai familiei - oferă o perspectivă multidimensională asupra lumii sale. Aceste relații sunt esențiale pentru înțelegerea modului în care Griseldaa navigat prin această lume periculoasă.

Prăbușirea ei, pe atât de rapidă pe cât a fost ascensiunea sa, este prezentată nu doar ca un rezultat al rivalităților și greșelilor din lumea interlopă, ci și ca o reflectare a vulnerabilităților și greșelilor personale. Această cădere este un punct culminant al seriei, oferind un final dramatic și emoțional pentru La Madrina.

Pentru Sofía Vergara, proiectul Griselda a fost un demers artistic îndelungat, desfășurându-se pe o perioadă de aproape un deceniu . În tot aceast timp, Vergara a explorat complexitatea personajului Griselda Blanco, femeia care a combinat ambiția și capacitatea de a se impune într-un domeniu dominat de bărbați cu o natură violentă și lipsită de scrupule. Serialul, cu o abordare artistică îndrăzneață, nu prezintă doar o poveste simplă despre droguri și violență, ci dezvăluie dualitatea vieții Griseldei, ca mamă și lider de cartel. Vergara subliniază contrastul dintre Griseldași alți lideri de cartel cunoscuți, arătând cum aceasta, spre deosebire de alții, se întorcea acasă la copiii săi după activitățile sale ilicite, creând o imagine complexă a unei femei care a reușit să îmbine rolurile de conducător în lumea crimei organizate și de părinte.

Prin "Griselda", Sofía Vergara își propune să arate că, deși Griselda Blanco a avut succesuri remarcabile și a dărâmat bariere într-o lume dominată de bărbați, nu ar trebui idolatrizată, fiind departe de a fi o eroină. Vergara explorează originile și motivațiile personajului, comparând-o cu June, pentru a evidenția lupta diferită împotriva unei culturi patriarhale. Referindu-se la moștenirea Griseldei, Vergara subliniază că serialul adaugă noi dimensiuni acestei legende, oferind o perspectivă profundă asupra vieții ei tragice și remarcabile. "Griselda" promite a fi un serial captivant, cu o poveste intensă, personaje complexe și interpretări de excepție, abordând subtil teme precum puterea, loialitatea și sacrificiul într-o lume dominată de cei mai puternici.

Așteptarea se va termina pe 25 ianuarie 2024, atunci când va avea loc premiera pe Netflix. Pregătiți-vă să fiți absorbiți într-o lume fascinantă și provocatoare, cea a Griseldei Blanco.

Alte știri din cinema

Fenomenul Yellowstone: blestemul pământului

Câteva vorbe despre acest Dallas modern, ajuns la o audienţă globală de 100 de milioane de spectatori

Tracker/Urmăritorul: supradoză de Americana

Câteva explicaţii ale popularităţii globale a serialului cu Justin Hartley

Reacţii la The Acolyte, serialul al cărui rating este dezactivat pe Imdb

Serialul Star Wars este disponibil de azi pe Disney+, şi în România

Anna Próchniak: „Am simțit o responsabilitate uriașă și am știut toți că aceasta este o poveste atât de importantă de spus lumii”

O nouă producție originală SkyShowtime, The Tattooist of Auschwitz, se lansează în România! Toate cele șase episoade vor fi disponibile pe platforma de streaming începând cu data de 7 iunie. Mini-seria este regizată de Tali Shalom-Ezer, iar din distribuție fac parte Jonah Hauer-King, Anna Próchniak, Harvey Keitel și Melanie Lynskey.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells