NCIS: Hawaii, sau conspirațiile din paradis

de Cinemagia în 4 Apr 2023
Al treilea spinoff al francizei NCIS, unul dintre cele mai longevive și mai urmărite seriale ale tuturor timpurilor, NCIS: Hawaii poate fi vizionat din 5 aprilie în fiecare miercuri seara, pe AXN, se vede într-un comunicat remis Cinemagia

De-a lungul celor 20 de sezoane ale francizei, am crescut alături de carismatica echipă din serviciul de investigații criminale navale (NCIS) din Washington D.C. Un soi de divizie commando a serialelor polițiste, acești investigatori ai marinei au avut de a face cu amenințări de prim rang, cu teroriști și asasini urmăriți de interpol, folosindu-se de geniul lor investigativ și de tehnologiile avansate ale arsenalului militar. Deja după al zecelea sezon, NCIS ajunsese cel mai urmărit serial din America.

Îmbinând suspansul cu umorul și intrigile complexe cu o abordare umanistă și emoționantă a personajelor, creatorul Donald P. Bellisario a lăsat o moștenire bogată pentru spinoff-urile axate pe divizii regionale: NCIS: Los Angeles, NCIS: New Orleans și recentul NCIS: Hawai'i.

Pe lângă spledoarea paradisiacă a peisajelor din Honolulu și farmecul culturii locale, amestecată cu ecourile colonialismului american, NCIS: Hawai'i ne face cunoștință și cu prima protagonistă a francizei, agentul special Jane Tennant (Vanessa Lachey), șefa diviziei NCIS din Pearl Harbor. Tennant e corespondenul feminin al agentului din Washington, Leroy Gibbs (Mark Harmon), protagonistul din seria originală. Doar că spre deosebire de acest bărbat dur, fost ofițer al Marinei, reputat pentru abilitatea de a mânui arme și pentru lipsa lui de răbdare birocratică, Tennant are o poveste diferită, împărțindu-se între investigațiile Marinei și responsabilitățile de mamă, crescându-și singură cei doi copii adolescenți, Julie (Mahina Anne Marie Napoleon) și Alex (Kian Talan). Însă în ciuda diferențelor acestor agenți speciali, creatorii spinoff-ului vor uni în episoadele care urmează destinele celor doi protagoniști - și nu dăm aici niciun spoiler.

În echipa lui Tennant se află tânăra ambițioasă Lucy Tara (Yasmine Al-Bustami) și Kai (Alex Tarrant), un localnic hawaian prins între o nouă slujbă nebănuit de solicitantă și o fugă existențială alimentată de o dramă din familie. Jesse (Noah Mills) e un fost detectiv de omucideri cu o experiență bogată, care a decis să se mute în paradis, Ernie Malikiar (Jason Antoon) e specialistul cibernetic al echipei, un individ carismatic și idiosincratic, specializat în mânuirea tehnologiei de ultimă generație a diviziei, iar Kate Whistler ( Tori Anderson) e un agent FBI care încearcă să împace dorința ei de promovare cu acceptarea tacticilor neortodoxe ale echipei lui Tennant și cu impulsurile ei sentimentale.

Spinoff-ul continuă tradiția unui serial investigativ cu intrigi complexe, păstrând mizele înalte ale originalului legate de securitatea națională, amenințarea terorismului, a spionajului sau a contra-spionajului. Însă această legătură constantă între familie și stat, între micro și macro-securitate, precum și plasarea acțiunii într-o cultură insulară, creează o paralelă între apărarea nucleului familial (și, implicit a insulei) și securitatea globală.

Tot în spiritul francizei, creatorii acestui serial, Christopher Silber, Jan Nash și Matt Bosack, îmbină suspansul cu umorul, legea cu instinctul, profesionalismul cu moravurile, la care se adaugă această cultură metisă americano-hawaiană. Și, desigur, contrastul savuros între paradis și corupția umană, bine dozat în cele (momentan) două sezoane ale serialului.

NCIS: Hawai'i (2021) are premiera exclusivă din 5 aprilie, și va putea fi urmărit în fiecare miercuri seara, de la ora 21:00, cu episoade duble, pe AXN.

Exploreaza subiecte similare:

NCIS: Hawai'i, Navy NCIS: Naval Criminal Investigative Service, Donald P. Bellisario, NCIS: Los Angeles, NCIS: New Orleans, Vanessa Lachey, Mark Harmon, Kian Talan, Yasmine Al-Bustami, Alex Tarrant, Noah Mills, Jason Antoon, Tori Anderson, Christopher Silber, Jan Nash, Matt Bosack

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells