În mintea criminalului/The Mentalist, o abordare nouă a serialului poliţist

de Gloria Sauciuc în 3 Apr 2013
Primele două episoade ale serialului În mintea criminalului/The Mentalist vor fi difuzate joi, 11 aprilie, la ora 21:00, pe postul Diva Universal.

În fiecare joi, de la aceeaşi oră, vor fi difuzate câte două episoade.

Scenaristul Bruno Heller sintetizează serialul: "The Mentalist este un spectacol despre un bărbat numit Patrick Jane care lucra ca şi medium: este un fel de magician care ştie să citească gândurile şi pretinde că are puteri paranormale. Până când, hm, se întâmplă ceva tragic şi hotărăşte să devină membru al CBI: California Bureau of Investigation, un fel de FBI al Californiei. Ceea ce este esenţial apoi este povestea vânătorii de oameni pe care el o va duce, căutarea misteriosului asasin în serie care i-a ucis familia. Asta a marea poveste. Săptămână de săptămână. Este o poveste poliţistă, este povestea acestei familii pe care o reprezintă unitatea criminalistică din CBI".

Nominalizat la Globurile de Aur, Simon Baker ("The Guardian", "The Devil Wears Prada") îl interpretează pe Patrick Jane, protagonistul serialului, un consultant independent al Biroului de Investigaţii din California (CBI), cunoscut pentru faptul că a rezolvat numeroase cazuri de crime folosindu-se de abilitatea lui de a observa cele mai mici detalii. Toate acestea se petrec în timp ce este bântuit de criminalul în serie care i-a ucis familia şi care îi urmăreşte fiecare mişcare.

Iată ce spune acelaşi Bruno Heller despre protagonist: "Personajul nostru principal era un iluzionist, un fel de magician. Dacă vreţi, putem spune, un cititor de minţi care acum devine parte din această unitate de elită a poliţiei. Însă el rezolvă cazurile de crimă prin metode prin care poliţia nu ştie să le rezolve. Concret, el citeşte gândurile la propriu, în sensul paranormal al cuvântului. Ştie foarte bine să citească oamenii. Suprinde mici amănunte pe care ceilalţi oameni nu le pot surprinde".

În mintea criminalului" (“The Mentalist") îi mai are în distribuţie pe Robin Tunney ('Empire Records", 'The Craft", 'Prison Break"), Tim Kang ("The Forgotten", "Two Weeks Notice"), Owain Yeoman ("Troy", "The Nine") şi Amanda Righetti ("The O.C.", "Return to House on Haunted Hill").

În echipa din care face parte, Jane este cunoscut pentru lipsa lui de protocol şi aproape celebru pentru faptul că, în trecut, a spus că este medium, deşi acum recunoaşte că nu avea calităţi paranormale. Rolul lui Jane în a rezolva o seamă de cazuri foarte dificile este pus în valoare de colegii săi. Senior Agent Teresa Lisbon (Robin Tunney) recunoaşte că nu îi este uşor să-l accepte în echipa ei, oscilând între a admite că are nevoie de el şi a-l condamna pentru aerul teatral, narcisism şi pentru că nu are limite. Din echipa lui Lisbon mai fac parte agenţii Kimball Cho (Tim Kang), Wayne Rigsby (Owain Yeoman) şi noul recrut, Grace Van Pelt (Amanda Righetti). Cu toţii cred că Jane este prea nonconformist şi imprevizibil, dar, pe de altă parte, îl admiră pentru farmecul şi abilitatea de a rezolva cazurile.

În episodul pilot, consultantul CBI Thomas Jane, Senior Agent Teresa Lisbon şi echipa ei anchetează o dublă crimă în Palm Springs. Soţia unui jucător de golf şi doctorul ei au fost ucişi, iar crima îi duce cu gândul la ucigaşul în serie care are o legătură personală cu Jane.

Întrebat care este elementul ce diferenţiază The Mentalist de alte seriale, Bruno Heller spune că atuul acestui serial este faptul că protagonistul rezolvă crimele nu căutând probe, ci intrând în mintea oamenilor cu care are de-a face şi câteodată făcându-i - prin diverse trucuri - să dezvăluie adevărul. Este o abordare nouă a serialului poliţist. Şi are mult umor, suspans şi dramă.

Exploreaza subiecte similare:

The Mentalist, Simon Baker, Bruno Heller, Robin Tunney, Tim Kang, Owain Yeoman, Amanda Righetti

Alte știri din cinema

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili - Un portret autentic al unui artist complex

O privire detaliată asupra vieții și operei artistului norvegian Edvard Munch.

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 3 aprilie 2013 11:01
Eu urmaresc si acum The Mentalist care a ajuns la sezonul 5 si se va face si sezonul 6,dar m-as mai uita inca o data de la inceput.
keops pe 3 aprilie 2013 11:28
e un serial bun si cateodata amuzant
SootierGhost pe 3 aprilie 2013 13:56
da a fost dat de pro tv si sa dat sez 4
alex_il_fenomeno pe 3 aprilie 2013 14:05
Am inteles ca este un serial foarte bun, prin urmare un gest demn de apreciat, ca se difuzeaza seriale bune la televizor.
dony10 pe 3 aprilie 2013 19:48
asta e o veste buna:) me gusta
Alex4Fun90 pe 4 aprilie 2013 01:57
Ar prinde bine un canal la TV doar cu seriale .
alex_il_fenomeno pe 1 mai 2013 17:57
Pai poti alege direct de pe cinemagia "Seriale la TV" si vezi ce ruleaza.
Miiku pe 4 aprilie 2013 10:20
Am auzit ca e foarte bun serialul. Am sa il urmaresc. :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells