Godzilla x Kong spulberă așteptările în SUA cu un debut de 80 milioane de dolari

de Gloria Sauciuc în 1 Apr 2024
În România, filmul cu monștri gigantici a fost - în acest weekend - cel mai vizionat dintre toate filmele din oferta cinematografelor

Godzilla x Kong: The New Empire s-a situat pe primul loc la box office, atât în SUA, cât și în România, încasând la debut 80 de milioane de dolari, peste așteptări, conform Variety, rulând în 3861 de cinematografe nord-americane; în România, filmul a fost văzut de 37.477 de spectatori, contribuind cu 267.653 de dolari la încasările globale ale SF-ului. În top 3 al weekendului în care s-a serbat Paștele catolic, românii au mai mers în număr mare la Kung Fu Panda 4 (14.880 de spectatori) și Dune: Part Two (10.860 de spectatori).

La începutul weekendului, se estima că în SUA filmul cu monștri va câștiga între 50 și 55 de milioane de dolari. Dar Godzilla x Kong, în care cele două bestii din alte lumi fac echipă pentru a salva planeta, a depășit aceste previziuni după ce a beneficiat de mai mulți factori, inclusiv de formatele mari premium (care au reprezentat 48% din vânzările de bilete) și de entuziasmul publicului (a obținut nota „A” pe catalizatorul de opinii despre film CinemaScore), scrie Variety. Criticii au fost mai puțin impresionați de „The New Empire”, ce îi are în distribuție pe Rebecca Hall, Brian Tyree Henry și Dan Stevens și este regizat de Adam Wingard (Godzilla vs. Kong). Filmul are 55% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes. Cronica Cinemagia a filmului se poate citi aici.

Este al doilea cel mai mare debut pentru MonsterVerse al Warner Bros. și Legendary, după Godzilla din 2014 (93 de milioane de dolari), dar înaintea lui Kong: Skull Island din 2017 (61 de milioane de dolari), Godzilla: King of the Monsters din 2019 (47,7 milioane de dolari) și Godzilla vs. Kong din 2021 (31 de milioane de dolari, dar a fost difuzat simultan și pe HBO Max), scrie Variety. Godzilla x Kong a înregistrat, de asemenea, al doilea cel mai bun debut în SUA al anului, după Dune: Partea a doua: (82,5 milioane de dolari), al Warner Bros. și Legendary.

În România, Godzilla x Kong se află pe locul 4 la box office, în clasamentul după weekendul premierei, cu Tati part-time, Dune: Partea II și Kung Fu Panda 4 descurcându-se mai bine ca încasări și număr de spectatori.

Cu toate acestea, „The New Empire” a depășit cu mult așteptările la nivel global, scrie Variety, cu 114 milioane de dolari încasați din 64 de teritorii, ajungând la un total global de 194 de milioane de dolari. După trei zile de la lansare, este deja al treilea film cu cele mai mari încasări ale anului, după Dune: Partea a doua (626 de milioane de dolari după cinci săptămâni de la lansare) și Kung Fu Panda 4 (347 de milioane de dolari după patru săptămâni de la premieră).

The New Empire are un buget de producție de 135 de milioane de dolari.

Exploreaza subiecte similare:

Godzilla x Kong: The New Empire

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells