Filmul lui Peter Jackson, Braindead, a fost numit cel mai violent din toate timpurile

de Cristina Grigore în 2 Feb 2018
Doar în scena finală s-au folosit 300 de litri de sânge…

Cunoscut pentru francizele Lord of the Rings și The Hobbit, Peter Jackson are în palmaresul începutului de carieră producții variate, printre care și horror-ul de buget mic Braindead (cunoscut și sub titlul Dead Alive şi lansat în 1992). Filmul a fost numit recent de revista de film britanică Total Film cel mai violent din toate timpurile și a întrecut în sondajul inițiat alte producții controversate precum Irreversible, Salo, Henry: Portrait of a Serial Killer, Oldboy, Antichrist, Natural Born Killers, Cannibal Holocaust and Hostel 2.

Pelicula spune povestea unei mame hiperprotectoare care-și urmărește fiul adult, aflat la grădina zoologică împreună cu iubita sa, Paquita. Aici, este mușcată accidental de o creatură ciudată și se transformă în zombie. Lionel încearcă fără success să o țină încuiată în pivniță, însă aceasta scapă în mod repetat și transformă în zombi mai toți vecinii…

Total Film a descris filmul ca pe o „năstruşnică şi hilară comedie cu violenţă grafică, pe cât de scandaloasă, pe atât de grozavă”. Braindead este şi la propriu, cel mai sângeros film. Potrivit IMDB.com, doar în scena finală s-au folosit 300 de litri de sânge – în total peste 4.500 litri. Filmul, realizat cu doar 3 milioane de dolari, a pus pe traiectoria succesului cariera lui Peter Jackson. 

Exploreaza subiecte similare:

Peter Jackson, Braindead

Alte știri din cinema

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili - Un portret autentic al unui artist complex

O privire detaliată asupra vieții și operei artistului norvegian Edvard Munch.

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 27 octombrie 2018 11:34
Filmul din 1992 "Dead Alive" este intr-adevar foarte violent, dar piata libera ne ofera, asa o multitudine de astfel de realizari incat, nu stiu daca ar fi cazul sa-l postam chiar pe locul intai.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells