Dune: Partea II, „uluitor”, „printre cele mai bune filme SF din toate timpurile”

de Gloria Sauciuc în 18 Feb 2024
Se lansează în cinematografele din toată țara pe 1 martie

Cu premiera pe marile noastre ecrane programată pe 1 martie, Dune II este deja elogiat de presa internațională. Primele reacții laudă sequelul „spectaculos” al lui Denis Villeneuve. Filmul, o continuare directă a lui Dune din 2021, este numit „magistral”, „al naibii de impresionant” și „plin de scene de luptă care rivalizează cu Stăpânul inelelor al lui Peter Jackson: Cele două turnuri”. Cu un click pe butonul „Cumpără bilet” puteți intra deja în posesia locurilor voastre la film.

Dune: Partea II reia povestea lui Paul Atreides (Timothée Chalamet), care își unește forțele cu Fremenii pentru a salva galaxia de imperiul Harkonnen, ce este responsabil de moartea tatălui său, ducele Leto Atreides, liderul Casei Atreides.

Dune: Part Two se lansează în cinematografele din toată țara pe 1 martie. Vedeți mai jos mai multe reacții.

„Dune: Part Two este al naibii de impresionant”, a scris Gregory Ellwood de la The Playlist. „Villeneuve creează câteva momente cu adevărat vizionare. Austin Butler oferă o interpretare cu adevărat transformatoare (și nu vorbesc de machiaj). Un final foarte emoționant”...

Publicația Inverse a numit filmul „un triumf”, adăugând: „De o mai mare aploare, dar - totodată - cu mult mai intim, Denis Villeneuve reușește să raționalizeze cea de-a doua jumătate a cărții, alienantă, într-o epopee captivantă, plină de acțiune”.  Collider a scris că sequelul este „O realizare incredibilă. Întreaga distribuție a fost excelentă. Singura mea nemulțumire a fost că mi-aș fi dorit să fie mai lung. Nu glumesc. Filmul are 2 ore și 45 de minute și m-aș fi bucurat să mai văd încă o oră”.

„Unele dintre elementele vizuale din Dune: Partea II m-au uimit atât de mult încât înțeleg ce a simțit toată lumea când a văzut Războiul stelelor pentru prima dată, în 1977”...

Mike Ryan de la Uproxx a scris că a avut păreri împărțite despre primul film, dar a adăugat că „Partea a doua este fenomenală și la înălțimea celor mai bune filme SF pe care le-am văzut vreodată”. Variety scrie că sequelul „este o epopee gigantică, o clasă de măiestrie, de la imaginea excepțională a lui Greig Fraser până la construcția magnifică a lumii lui Patrice Vermette. Denis Villeneuve a livrat 'magnum opus'-ul său regizând unul dintre cele mai bune filme sci-fi pentru generațiile următoare”.

The AVClub scrie că „Dune 2 este uluitor, îți taie respirația și este extrem de antrenant. Este o descărcare de adrenalină la cap și la inimă, care se înalță în secvențele de acțiune spectaculoasă, la fel de mult cum captivează în liniștea sa rafinată și evocatoare. Timothée Chalamet și Zendaya fac o muncă singulară”.

Bloggerul Brandon Davis a scris că „unele dintre elementele vizuale din Dune: Partea II m-au uimit atât de mult încât înțeleg ce a simțit toată lumea când a văzut Războiul stelelor pentru prima dată, în 1977. Este pur și simplu de necrezut în unele momente”.

CinemaBlend scrie că sequelul „are o regie magistrală la o scară epică. Denis Villeneuve îmbină o dezvoltare captivantă a personajelor cu imagini cinematografice vaste, de mare amploare”. We Live Entertainment scrie: „După cum mulți știu deja, Dune este o carte foarte densă, iar Villeneuve nu se ferește de acest lucru în filmele sale. Îl aplaud pentru că nu doar că a rămas fidel materialului sursă, dar s-a bazat pe el pentru a-și lăsa propria amprentă asupra materialului. Și, deși încă nu sunt 100% sigur că Dune trebuia să fie în cele din urmă o trilogie, voi spune că acest al doilea capitol a fost mult mai satisfăcător decât primul. Dar, nu voi minți, am oftat când s-a încheiat cu încă un deznodământ în coadă de pește, mai ales după ce am aflat că inițial trebuia să fie două filme care s-au transformat cumva într-un al treilea”.

Lui Timothée Chalamet i se alătură în Partea a doua membri ai distribuției care revin în franciză: Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling și Javier Bardem. Noii veniți în Dune sunt Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken și Léa Seydoux.

Primul film Dune a fost un succes de box-office, cu puțin peste 400 de milioane de dolari încasați la nivel mondial. Având în vedere că filmul a avut premiera în același timp în care a fost disponibil pentru streaming pe HBO Max, perspectivele de încasări pentru „Partea a doua” sunt mult mai mari, scrie Variety.

Villeneuve a prezentat Partea a doua ca fiind un film mai bun, ceea ce nu este puțin lucru având în vedere că primul film a fost aclamat de critici și a obținut 10 nominalizări la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film. A continuat să câștige șase premii (pentru coloana sonoră originală, sunet, montaj, imagine, scenografie și efecte vizuale).

„Pentru mine, acest film este mult mai bun decât Prima parte”, a declarat Villeneuve la o conferință de presă de anul trecut. „Este ceva mai plin de viață în el. Există o relație profundă cu personajele. Am încercat să ating o intensitate și o calitate a emoțiilor pe care nu le-am atins cu Prima parte și pe care le-am atins cu A doua parte. Nu spun că filmul este perfect, dar sunt mult mai mulțumit cu Partea a doua decât am fost cu Partea întâi. Abia aștept să îl împărtășesc cu fanii și cu cinefilii”...

Exploreaza subiecte similare:

Dune: Part Two, Denis Villeneuve, Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken, Léa Seydoux

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells