Bonnie și Clyde prind, din nou, viaţă

de Gloria Sauciuc în 27 Sep 2013
O miniserie TV de patru ore, ce îi are ca protagonişti pe faimoşii bandiţi cu aură romantică, se va lansa în decembrie

O miniserie de patru ore, ce îi are ca protagonişti pe faimoşii bandiţi cu aură romantică Bonnie şi Clyde, este în pregătire, pentru o difuzare pe canalele americane History, Lifetime şi A&E. Locul lui Warren Beatty şi Faye Dunaway, cei mai notorii actori intraţi în rolul faimoşilor bandiţi de la începutul anilor '30, este luat de Emile Hirsch (Into the Wild) şi Holliday Grainger (serialul Familia Borgia).

Bonnie & Clyde va spune încă o dată fascinanta poveste a cuplului ale cărui crime au intrigat şi fascinat, deopotrivă, audienţa americană. Existau zvonuri după care Clyde Barrow avea un al şaselea simţ, graţie căruia putea anticipa evenimentele înainte ca ele să se întâmple, şi asta pentru că Barrow era permanent cu un pas înaintea reprezentanţilor legii, scăpând necapturat în nenumărate rânduri. Punctul lui nevralgic a fost, însă, Parker; dornică să devină faimoasă, hrănindu-şi ego-ul din atenţia pe care i-o acorda mass media, l-a împins pe Clyde la infracţiuni din ce în ce mai riscante, din ce în ce mai mari, pentru articole de primă pagină, şi întinse pe cât mai multe pagini în ziare... Deveneau cei mai cunoscuţi bandiţi ai epocii moderne.

Distribuţia este completată de Holly Hunter (The Piano), William Hurt (Too Big to Fail), Sarah Hyland (Modern Family), Lane Garrison (Prison Break), Elizabeth Reaser (The Twilight Saga), Austin Hebert (True Blood) şi Dale Dickey (Winter’s Bone).

Bonnie Elizabeth Parker (1 octombrie 1910 – 23 mai 1934) și Clyde Chestnut Barrow (24 martie 1909 – 23 mai 1934) au fost doi răufăcători (tâlhari și asasini) din SUA în timpul Marii crize economice. Bonnie și Clyde au captat atenția presei americane și au fost considerați inamici publici între anii 1931 și 1934. Primul succes pe care l-a înregistrat FBI-ul este legat de aceşti doi infractori, poliţiei scăpându-i în nenumărate rânduri din cauza unor probleme de jurisdicţie. Chiar dacă erau renumiți pentru jefuirea unor bănci, Clyde Barrow prefera să tâlhărească magazine mici și benzinării. Omorau civili şi poliţişti deopotrivă.

Notorietatea lor a crescut în urma ecranizării poveştii lor. Filmul lui Arthur Penn din 1967, numit Bonnie și Clyde, cu Warren Beatty şi Faye Dunaway, este cea mai celebru dintre producţiile care i-au avut ca protagonişti.

Îndrăgostiţii rebeli şi aventurieri Bonnie şi Clyde au fost sursa de inspiraţie pentru multe alte filme, printre care şi cel regizat de Oliver Stone în 1992, Natural Born Killers.

Go Down Together: The True, Untold Story of Bonnie and Clyde, aflat în producţie, va fi bazat pe cartea documentară a lui Jeff Guinn (Go Down Together: The Untold Story of Bonnie and Clyde), care descrie adevărul din spatele cuplului de criminali, ale căror fapte au fost dramatizate în filmul de acum 44 de ani. Aventurile celor doi vor sta sub mâna scenaristului de la Up in the Air, Sheldon Turner, şi se anunţă mai întunecată şi mai curajoasă decât producţia lui Penn.


Exploreaza subiecte similare:

Holliday Grainger, The Borgias, Emile Hirsch, Into the Wild, Holly Hunter, William Hurt, Sarah Hyland, Lane Garrison, Elizabeth Reaser, Austin Hébert, Dale Dickey, Bonnie and Clyde, Warren Beatty, Faye Dunaway

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vladimir84 pe 27 septembrie 2013 18:20
Doar 4 ore? Slabut.
alex_il_fenomeno pe 27 octombrie 2013 15:30
Foarte placuta vestea...Sper sa fie o realizare pe masura.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells