Best Birthday Ever, un film despre copilărie

de Gloria Sauciuc în 24 Mar 2024
Cea mai frumoasă zi de naștere rulează în premieră pe marile noastre ecrane

Best Birthday Ever este un film despre copilăria perfectă, aşa cum ne-o amintim sau ne imaginăm cu toţii: cu timp în natură, prieteni, părinţi iubitori – dar pe care am simţit nevoia să îi surprindem cu câte o poznă, amintiri plăcute şi bucurii.

Cei doi iepuraşi – desigur, antropomorfi – sunt replica a doi copii dintr-o suburbia americană, dar e greu să nu ne raportăm noi înşine la ei. Iepurele Charlie şi iepuroaica Monica sunt – cum altfel – băieţelul cam neastâmpărat şi fetiţa responsabilă şi prudentă, care pornesc într-o nebănuită călătorie, în care trec prin câteva peripeţii.

Animația mi-a adus aminte de Prietenie/Stand by Me din 1986. Chiar dacă protagoniştii sunt copii, şi nu adolescenţi, pornesc într-o călătorie. Poate nu una iniţiatică – vorbim de copii mici – dar una sub lumina aceea aurie a copilăriei, în care toate descoperirile sunt magice şi pericolele niciodată formidabile, şi cele mai frumoase lecţii sunt despre prietenie şi dragostea pentru familia ta.

Părinții care mai urmăresc micul ecran pe posturile cu desene, alături de copii de grădiniță, vor apropia acest film cel mai mult de serialul Ghici cât de mult te iubesc, tot cu protagoniști rozătoare. Desenul 2D în sine aduce filmului Cea mai frumoasă zi de naștere o contrapondere fericită la stilul calofil al animațiilor create pe calculator cu care ne-am obișnuit până acum.

Exploreaza subiecte similare:

Best Birthday Ever, Guess How Much I Love You, Stand by Me

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells