Arte marţiale, reîntoarcere din morţi şi aventură Indiana Jones, sâmbătă la TV

de Ştefan Dobroiu în 13 Iun 2020
Eroul, Corbul şi Indiana Jones și templul blestemat, în program

Ying xiong/Hero/Eroul (2002)
Filmcafe, 20:10
Maestrul cinema-ului chinez Zhang Yimou şi-a folosit pasiunea pentru artele marţiale wuxia pentru a face acest blockbuster devenit în 2002 cel mai scump film realizat vreodată în China şi totodată primul în stare să urce pe primul loc în box office-ul american. Împărţit în cinci părţi, fiecare cu propria culoare dominantă, şi doldora de efecte speciale fanteziste, Eroul nu a reuşit să întreacă succesul de casă şi premiile lui Tigru şi Dragon (lansat în 2000), dar rămâne una din producţiile wuxia absolut obligatorii.

The Crow/Corbul (1994)
TV1000, 22:00
Pentru publicul larg, The Crow nu a reuşit niciodată să depăşească notorietatea morţii actorului principal, Brandon Lee, ca urmare a unui accident cu o armă de foc de recuzită. Cu toate acestea, în vremuri când filmele cu supereroi erau mult mai puţine decât acum, povestea sumbră, efectele speciale şi scenariul inventiv au transformat The Crow într-un film-cult. După moartea lui Lee, regizorul Alex Proyas a folosit tehnologia CGI, pe atunci la începuturi, pentru a-şi termina filmul. Succesul de după premieră a dus la câteva continuări, iar în ultimul deceniu se tot vorbeşte de un posibil remake.

Indiana Jones and the Temple of Doom/Indiana Jones și templul blestemat (1984)
Antena 1, 23:00
Când filmele cu Indiana Jones şi-au făcut locul în programul televiziunilor române după Revoluţie, au devenit instant exemple perfecte ale genului de aventuri. Probabil că Templul blestemat este cel mai distractiv şi exotic dintre toate, mai întâi datorită cuplului Harrison Ford-Kate Capshaw, apoi pentru că povestea se aventura în străfundul pământului pentru a descoperi excesele (fictive) ale adoratorilor neîndurătoarei zeiţe Kali. Lansat în 1984, filmul avea să aibă încasări de aproape 12 ori mai mari decât bugetul.

Ce film vei vedea sâmbătă la TV?

Exploreaza subiecte similare:

Indiana Jones and the Temple of Doom, The Crow, Ying xiong, Wo hu cang long

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells