Articole Pandorum

(2009)

Pandorum

Despre distribuție

DENNIS QUAID (Payton), isi mentine, cu fiecare rol, reputatia pe care si-a construit-o de-a lungul ainlor, ca fiind de unul dintre cei mai charismatici actori ai timpurilor noastre. A primit distinctii din partea New York Film Critics Circle si a Premiilor Independent Spirit la categoria ,,Cel mai bun actor intr-un rol secundar", fiind nominalizat si la Globurile de Aur si la Screen Actor's Guild Awards pentru interpretarea din filmul extrem de apreciat Far From Heaven/ Departe de paradis. Quaid a fost numit in 2009 de catre ShoWest Convention ,,Starul masculin al anului".
In prezent, Quaid filmeaza productia HBO TV The Special Relationship, in regia lui Peter Morgan, iar vara aceasta a putut fi vazut in aventura de actiune G.I. Joe: Rise of Cobra/ G.I. Joe: Ascensiunea Cobrei, in regia lui Sommers. Quaid mai joaca si in noul thriller, Legion, regizat de Scott Charles.
In octombrie 2008, Quaid a jucat in The Express, povestea vietii lui Ernie Davis. Tot in 2008, Quaid a jucat in Smart People, care a avut premiera la editia din 2008 a Festivalului de Film Sundance, precum si in thrillerul de actiune Vantage Point/ Fiecare vede altceva.
In 2007, Quaid a aparut in comedia satirica American Dreamz/ Vise americane, scris si regizat de Paul Weitz. In 2005, Quaid a primit o stea pe Bulevardul Celebritatilor de la Hollywood. A mai jucat in comedia de familie Yours, Mine and Ours/ Ai tai, ai mei si ai nostri, alaturi de Rene Russo. Quaid a mai primit critici pozitive si pentru rolul din In Good Company/ Sef, si putin mai mult!, un film scris si regizat de Paul Weitz.
In 2004, Quaid a jucat in blockbusterul de actiune The Day After Tomorrow/ Unde vei fi poimaine?, in regia lui Roland Emmerich, si a fost ,,generalul Sam Houston" in The Alamo/ Batalia de la Alamo. Quaid a mai aparut intr-un film in anul acela: un remake dupa The Flight of the Phoenix/ Pasarea Phoenix.
In 2002, Quaid a jucat rolul unui antrenor de baseball de liceu, in filmul cu succes de casa The Rookie/ Debutantul, avand la baza povestea adevarata a aruncatorului Jim Morris. Filmul a fost premiat de catre ESPN pentru ,,Cel mai bun film sportiv al anului".
In 2001, Quaid a jucat in productia HBO Dinner with Friends/ Cina cu prietenii pentru regizorul Norman Jewison, avand la baza piesa premiata cu Pulitzer a lui Donald Margulies, iar filmul a fost nominalizat la Emmy pentru ,,Cel mai bun film de televiziune". In 2000, Quaid a aparut in filmul Frequency/ Frecventa vietii, precum si in drama de succes a lui Steven Soderbergh, Traffic/ Trafic.
Quaid si-a facut debutul regizoral odata cu filmul de televiziune Everything That Rises/ Pretul pamantului. A mai aparut si in filmul cu un mare succes de casa The Parent Trap/ Capcana pentru parinti, un remake dupa filmul clasic din 1961. In toamna anului 1998, Quaid a fost vazut in celebrul film Savior/ In numele dreptatii. A primit numeroase laude pentru rolul din Wyatt Earp/ Justitiarul Vestului Salbatic, doctorul Holliday, in 1994, si in filmul nominalizat la Oscar The Right Stuff/ Cursa spatiala, in 1983.
Proiectele la care a lucrat Quaid includ Any Given Sunday/ Duminica, pierzi sau castigi, in regia lui Oliver Stone, Switchback, Gang Related/ Intre lege si crima, productia lui Lasse Hallstrom Something to Talk About/ Subiect de barfa, Dragonheart/ Inima de dragon, Flesh and Bone/ In carne si oase, Come See the Paradise, Everybody's Ail-American/ Cand ma indragostesc, Suspect, D.O.A., The Big Easy/ Politisti murdari si Innerspace/ Calatoria fantastica. Si-a demonstrat talentul muzical in filme precum The Night the Lights Went Out in Georgia, Tough Enough/ Destul de incapatanat si Great Balls of Fire/ Sferele de foc.
Quaid a inceput sa joace din liceu si a studiat teatrul la Universitatea din Houston. Curand dupa ce a ajuns la Hollywood, a primit rolul unui muncitor in Breaking Away. Din filmografia timpurie fac parte proiectele: The Long Riders/ Banda fratilor James, cu fratele lui Randy, 9/30/55, Crazy Mama, Dreamscape, All Night Long/ Deschis toata noaptea, Our Winning Season, Cavemen, I Never Promised You a Rose Garden si Enemy Mine/ Inamicul meu.
In 1983, Quaid a jucat cu Mickey Rooney in filmul de televiziune premiat cu Emmy Bill si in continuarea lui, Bill: On His Own. Un an mai tarziu, a jucat impreuna cu Randy Quaid in productia lui Sam Shepard din afara Broadway-ului, True West, care a fost reluata apoi in Los Angeles. Quaid isi imparte timpul intre casele din Los Angeles, Montana si Texas.

BEN FOSTER (Bower), tinta unor recenzii uluitoare pentru interpretarile lui electrizante, s-a impus ca unul dintre cei mai versatili si mai interesanti actori ai generatiei sale, cu personaje care ii cuprind pe Jake Murzersky, dependentul de cristale de metamfetamina, ras in cap, din filmul lui Nick Cassavetes Alpha Dog/ Mascul necrutator si pe proscrisul Charlie Prince din productia de succes a lui James Mangold 3:10 to Yuma / Drumul dreptatii, dar si pe "Angel" din blockbusterul international X-Men 3 si pe Stranger din 30 Days Of Night. In lumea filmelor independente, a interpretat rolul spiritului mut Cod din filmul fratilor Polish North Fork si rolul principal din filmul lui Barry Levinson Liberty Heights/ Culmile libertatii, care i-a marcat si debutul cinematografic.
Pentru televiziune, Foster l-a portretizat pe dubiosul sexual Russell Corwin din drama marca HBO Six Feet Under/ Sub pamant SRL, primind doua nominalizari la SAG si impartind premiul SAG din 2003 cu ceilalti actori, pentru ,,Cea mai buna distributie". Alte productii de televiziune la care a participat includ filmul de succes Freaks and Geeks interpretand rolul studentului handicapat Eli si productia HBO nominalizata la Emmy The Laramie Project/ Proiectul Laramie. Interpretarea din productia Showtime Bang Bang You're Dead/ Bun bum esti mort, o meditatie asupra atacurilor armate din scoli, i-a adus un Daytime Emmy.
Foster joaca in debutul regizoral al lui Oren Moverman, The Messenger/ Mesagerul, o portretizare uluitoare a soldatului ranit care-si infrunta propria durere cand e numit sa anunte rudele victimelor de razboi, in care apare alaturi de Woody Harrelson, Samantha Morton si de Jena Malone. Filmul a avut premiera atat la editia din 2009 a Festivalului de Film Sundance cat si la Festivalul de Film de la Berlin.
Ben a practicat meditatia transcedentala de la varsta de patru ani. Locuieste la New York si este fratele mai mare al actorului Jon Foster.

ANTJE TRAUE (Nadia) s-a nascut in partea de est a Germaniei. Si-a descoperit pasiunea pentru actorie de la o varsta frageda, cand juca intr-o piesa la scoala despre Ioana D'Arc. La varsta de 16 ani, Antje era la Munchen, la teatrul muzical International Munich Art Lab, unde a fost distribuita in rolul principal din West End Opera, un musical hip-hop. Turneul ei de patru ani cu distributia piesei a purtat-o prin Germania, prin Europa pana la New York. In 2002, Antje s-a mutat la Berlin si a primit primele ei roluri in filme si in proiecte de televiziune. Pe langa actorie, Antje a terminat de curand primul ei scenariu, care a intrat in etapa de productie la inceputul anului 2009. Antje joaca si rolul feminin principal.

Despre echipa de producție Note de producție
jinglebells