Amour

(2012)

Iubire

Poster Amour Postere Amour

Sinopsis Amour

Amour

Georges și Anne sunt octogenari, oameni cultivați, profesori de muzică pensionari. Fiica lor, de asemenea muziciană, trăiește în străinătate cu familia. Într-o zi, Anne este victima unui accident. Dragostea ce unește acest cuplu în vârstă va fi pusă la grea încercare. În film joacă și Isabelle Huppert

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.9
Un premiu şi 4 nominalizări Oscar, un premiu Globul de Aur, 2 premii şi 2 nominalizări BAFTA, un premiu Cannes, 4 premii şi 3 nominalizări Academia Europeana de Film, un premiu Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Les Films du Losange

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Filmcoopi Zürich

Distribuit in Romania de

Independența Film

Site oficial

Amour

Box office Amour

Weekend premieră (28.01.2013)
  • Loc 13
  • Spectatori 2.742
  • Încasări (RON) 28.535,00
Total
  • Spectatori 6.094
  • Încasări (RON) 68.653,00
  • Încasări (USD) 21.113,19

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
sabinalin pe 15 Decembrie 2012 14:40
...haine grele.
Casnicia e o chestiune foarte complicata. Putine ajung sa fie implinite, sunt rari oamenii care chiar se iubesc intr-atat de tare unul pe celalalt incat sa ajunga sa traiasca impreuna pana la adanci batraneti. Iar batranetea si ea teribil de complicata, cu un intreg alai de suferinte... Pana unde poate omul sa suporte? Care-i pragul dincolo de care nu se mai poate trece? Avem dreptul sa decidem, avem voie sa ne asumam rolul Creatorului? Nu-i deloc ceva obisnuit sa obtii doua premii Palme d'Or la Cannes cu filmele pe care le-ai regizat. Sa castigi unul e mare performanta, sa-l castigi pe al doilea e o confirmare foarte rara si foarte onoranta. Regizorul nascut la Munchen si care a ajuns in acest an la venerabila varsta de 70 de ani reuseste aceasta performanta cu un film de factura total diferita de cealalta exceptionala creatie a sa, "Panglica alba". De asta data avem de-a face practic… citeşte
25 6
manu212 pe 2 martie 2013 00:10
stimabile, mare adevăr grăiţi!
inexistentus pe 10 iulie 2013 10:47
Un film tamp... Aveti grija ca se ia !
Pitbull pe 02 Februarie 2013 12:24
Alt tabu spart
«Amour» - Alt tabu spart
Fie dar, fie calvar...

Rafinat şi dur, Michael Haneke e unul dintre acest cineaşti care par să nu aibă nimic sfânt - cel puţin, în ochii conformiştilor iubitori de tabuuri. În «Le pianiste» (2001), dragostea pentru o profesoară de pian se confrunta cu masochismul. Oamenii de rând din «Le temps du loup» (2003) îşi dezvăluiau feţe ascunse, în contextul unei apocalipse tulburi, care spulbera convenţiile sociale. Înregistrările video şi desenele anonime din «Caché» (2005) dezlănţuiau un veritabil mecanism al terorii, iar în "Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte" (2009), un proces de pedepsire rituală se dezvolta în jurul copiilor trataţi abuziv dintr-un cătun german, la începutul secolului trecut. În sfârşit, rămâne de neuitat impactul celor două variante ale lui "Funny Games" (1997, 2007), în… citeşte

18 8
movie_fan77 pe 3 februarie 2013 17:41
haneke e ala cu funny games ? baga ceva sange si omor in filmul asta?
existentus pe 7 iulie 2014 15:27
Film sionist pro eutanasiere. Feriti-va de astfel de mizerii !
valericba pe 02 Februarie 2013 23:00
Un film pe care ți-l amintești prin sentimente
O să încep prin a spune ca sunt o plângăcioasă, da plâng la filme de nu-i adevărat, dar spre marea mea surpriză, la acesta nu am vărsat nici o lacrimă, și nu deoarece nu m-ar fi emoționat filmul, din contră, m-a emoționat sau chiar șocat în asemenea măsură încât până și lacrimile au refuzat să curgă.
”Amour” mi-a trezit o droaie de sentimente tulburătoare și totodată contradictorii, puternice dar în același timp primitive, durere și tandrețe.
Filmul își propune să ne arate ADEVĂRUL, ceea ce vine după ce dragostea pasională de la început se transformă în dragoste ternă, în loialitate și devotament dar și în respect reciproc.
Duritatea lucrurilor adevărate, lucrurilor care ni se pot întâmpla și nouă, atunci când anii vor avea grijă ca forța specifică tinereții să dispară, când demnitatea ne poate fi… citeşte

12 8
Spaghete pe 3 februarie 2013 23:54
m-ai facut curios la maxim. uite asa incep si eu sa-ti cunosc si alte laturi:)
GeluR pe 18 martie 2013 21:42
@movie_fan77 Atunci cand se intampla sa-ti pierzi, serviciul, bunastarea, sanatatea... se cheama ca ti s-a dus si demnitatea? Ce legatura are una cu alta? Nimic si nimeni, in afara de tine insuti, nu poate sa-ti ia demnitatea.
Spikos pe 25 Decembrie 2012 18:01
merita vazut !
Impresionant , exceptional , realist ; o psihologie extrem de atent analizata , un omagiu sensibil si delicat pentru demnitatea omului in cele mai dificile clipe ale existentei ; nota 10 .
7 7
Sylvester77 pe 15 martie 2013 16:15
O psihologie psihopata, un omagiu adus deznadejdii, o ratiune a unei mentalitati ateiste si o confuzie totala intre demnitate si mandria dusa pana la nebunie. Iubirea care omoara devine demon cu stralucire in ochii animalului superior, iar omul se cutremura langa Dumnezeu vazandu-i creatia orbecaind pe patru picioare. In spiritul umanismului sionist, propaganda tarilor cu filosofie pesimista isi extinde din pacate murdaria prin orice mijloace in toate partile lumii, acolo unde declinul spiritual este prezent mai mult sau mai putin. Un film bolnav ca si toti acei care l-au facut, apreciat sau premiat.
Turi pe 16 Februarie 2013 13:02
Dupa vizionare mi-am adus aminte ca cineva spunea ca "multi doresc sa traiasca mult, dar nimeni sa imbatraneasca"; aceasta este o fata a batranetii de care multi fug, dar nimeni nu-si poate regiza viata. Este greu sa stai langa cineva bolnav dar dupa o viata traita impreuna poti face fata mai usor, dar nu pentru mut timp. Oricum, fara sa pornesc controverse, ar trebui ca eutanasierea sa fie legala, pentru ca nimeni nu-si doreste sa fie o leguma, indiferent cat de iubit esti de cei din jur.
Pe Trintignant l-am vazut pentru prima data in"Un barbat si o femeie" si de atunci mi-a ramas intipartit in memorie ca un actor sensibil si talentat. Si aici interpretarea este de exceptie.

6 1
stalex pe 15 Februarie 2013 23:26
Degradarea pe care o produce batranetea asociata cu infirmitatea, precum si efectul in oglinda asupra celui pus in situatia ingrijitorului sunt redate cu un realism feroce. Asta pana in momentul sugrumarii, aici Haneke iese din realitate si intra intr-un imaginar straniu (nu ca realitatea din film n-ar fi la fel de stranie). Intr-un anumit sens, as asemana Amour cu Der siebente kontinent, doar ca intors pe dos; acolo povestea era nebuloasa si finalul clar, aici e exact invers.
In ce priveste eutanasierea, n-o vad sub nicio forma ca pe o miza a filmului; miza e povestea, si cum se sfarseste ea. Au iesit cei doi batrani la o plimbare linistita la sfarsit, cand toata mizeria s-a terminat si vasele au fost spalate? Asta-i intrebarea, si nu alta. Atat.

6 2
rvn pe 15 februarie 2013 23:44
plimbarea a fost cu siguranta, pe lumea cealalta. am auzit de multe ori, in cazul cuplurilor longevive, expresia: "daca moare el (sau ea), mor si eu". ei bine, filmul asta, este un omagiu simplu si concis adus ideii de dragoste dincolo de moarte. "Al saptelea continent" este filmul nonsensului. in Amour, totul are sens, de la prima, pana la ultima secventa.
the_andreea pe 28 Mai 2012 00:05
Cei de la Antena 3 sunt penali: "Palme d'or a fost desemnat filmului Amour AL UNUI REGIZOR AUSTRIAC" . Ce sa-i faci daca nu auzise nimeni din departamentul lor de Haneke, l-au lasat acolo in anonimat. In schimb toata seara au comentat infrangerea lui bute la box.
6 7
marillion pe 5 decembrie 2012 02:12
Chiar dacă nu-ţi vine să crezi, Haneke reprezintă Austria la festivaluri, în ciuda faptului că este născut în Germania din tată german şi mamă austriacă.
marillion pe 8 februarie 2013 23:38
De acord, MrJuVe, îmi recunosc greşeala de interpretare. De la angajaţii televiziunilor nu poţi avea nicio pretenţie, ei merg în mall-uri să vadă filme americane de ultimă oră şi se laudă cu asta, rareori mai vizionează ceva european, că-i de bonton şi dă bine. :)
Pantaleon pe 08 Februarie 2013 15:57
Cel mai slab Haneke pe care l-am vazut.
Pianista, Funny Games US, Cache. Oricare din ele e mult mai bun decat aceasta drama anosta la care abia am reusit sa stau pana la capat. Slab si lipsit de "zvac" emotional. Cand ma gandesc si ca a castigat la Cannes, nu pot decat sa-mi intaresc convingerea ca unele concursuri chiar nu merita luate in seama. Nicidecum luate ca repere.
6 12
moshu54 pe 9 februarie 2013 21:12
...,filmele sunt ca,caciulile,uneori prea mari pt capul unora.
Sylvester77 pe 15 martie 2013 16:41
Atunci cand desteptii tampesc cu evidenta ies prostii de filme ca acesta !
8imistul pe 03 Februarie 2013 03:14
poate din punct de vedere tehnico-regizoral filmul are subtilitati pe care unul ca mine nu le poate percepe - asta e singura explicatie pe care mi-o pot da pentru lista impresionanta de premii . eu nu sunt un cinefil, dar sa spunem ca sunt consumatorul ideal pentru drame: om sensibil, rabdator, atent la detalii psihologice etc. cu toate astea, personal vad in filmul asta o dezamagire. cadre interminabile, niciun acord de muzica - in afara de scenele cu pianul, scene repetitive...imi pare rau, prea mult pentru mine! am avut senzatia citirii unei carti de Sadoveanu, cu descrierea unui copac in 55 de pagini. In schimb, protagonistii au jucat impecabil povestea asta plictisitoare.

p.s. cred ca vazut la cinema este un infern. vizionati-l mai bine acasa, unde puteti sa-l mai puneti pe pauza, mai va suna un telefon etc.

5 4
mariusmotea pe 19 februarie 2013 22:35
Idem. Finalul in care reapar amandoi nu are nici o legatura cu inceputul, cand intra anchetatotii in casa.
existentus pe 7 iulie 2014 15:29
Film sionist pro eutanasiere. Feriti-va de astfel de mizerii !
nyuszi pe 02 Martie 2013 23:32
Au trecut cateva ore bune de cand l-am vazut, dar nu am reusit inca sa-mi adun nici gandurile, nici sa-mi revin emotional. E un film care nu te poate lasa rece, neatins.

Cred ca subiectul a fost tratat in mai multe pelicule, uneori cu succes, alte ori fara. Ceea ce face filmul asta sa iasa in evidenta este lipsa de artificialitate atat a jocului actoricesc, cat si a regiei. Am avut impresia mai tot timpul ca sunt in apartement cu Georges si Anne, o musca pe perete, sau poate porumbelul incapatanat. Nu exista coloana sonora, se aud doar zgomotele casei: muzica cantata la pian sau ascultata pe disc, respiratia celor doi, farfurii in chiuveta sau apa care curge. In realitate nici viata nu are coloana sonora.

Felul in care a fost tratata boala Annei m-a impresionat. Am avut caz in familie, si e groaznic sa vezi pe cineva care candva a fost activ, viu, a avut… citeşte

5 5
Stephen2D pe 21 Decembrie 2015 15:28
“L'amitié se finit parfois en amour, mais rarement l'amour en amitié.”
                        
4 1
xerses pe 13 Februarie 2013 11:24
E dureros sa privesti degradarea umana in pragul batranetii.
4 2
Sylvester77 pe 15 martie 2013 16:47
O degradare umana pana la nebunie. Din pacate, in ultima vreme oameni de toate varstele sustin ideologic nebunia asta !
HarryCineastul5 pe 27 Ianuarie 2013 23:39
Emotionant, superb, socant...
10!
Poluez parerea mea simpla pe care o consider suficienta si la obiect cu "minim 50 caractere".

3 1
Postmodern pe 03 Ianuarie 2013 00:56
Amour - agonie si indurare | Postmodern
[...] stingându-se pe zi ce trece. Moartea, un proces ce se trăiește individual, devine în Amour o realitate trăită în [...] citeşte
3 5
alexpenes pe 28 Mai 2012 11:43
schimba postul
Eu inteleg ce spui, am inceput sa reactionez cand aud asemenea tampenii!
E simplu, schimba postul! TVR Cultural poate fi o alternativa... ;)

3 5
the_andreea pe 29 mai 2012 11:01
Da, eu oricum ma uit foarte putin la televizor, dar ma revolta faptul ca astea sunt informatiile oferite publicului larg. Iar dinamica cerere/ oferta nu justifica acest fenomen, deoarece in definitiv si oferta modeleaza cererea. Daca i-ai obisnuit cu stirile de la ora 5 normal ca oamenii se vor astepta sa primeasca regulat astfel de informatii. Reflexele conditionate pavloviene se aplica foarte usor si la oameni. Numai lipsa de etica si de profesionalism ii pot face pe realizatori sa creeze niste emisiuni penibile care nu fac decat sa scada disponibilitatea publicului spre gandire critica sau spre preocupari culturale.

Spune-ţi părerea despre Amour

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Amour
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells