Vreți un James Bond? MGM scoate studioul la vânzare

de Marina Florea în 30 Dec 2020
S-a anunțat în octombrie că firma încearcă să vândă ultimul film Bond către Netflix, pentru 600 de milioane dolari.

Trăim vremuri grele, chiar și pentru giganții divertismentului. La mai puțin de două săptămâni după ce rețeaua de cinematografe AMC anunța că urmează să falimenteze în luna ianuarie, The Wall Street Journal anunța că MGM Holdings Inc. studiază varianta de a vinde celui care oferă cel mai mult.

După scorurile de pe piața privată de acțiuni, compania are o valoare de piață de 5,5 miliarde de dolari, luându-se în considerare și datoriile. E vorba de mulți bani, însă nu e mult pentru un Jeff Bezos de la Amazon sau pentru Netflix, oameni care se scaldă în bani, scrie avclub.com.

MGM, care sunt co-proprietarii drepturilor pentru seria James Bond, capitalizează interesul de la serviciile de streaming care doresc să obțină drepturile permanente pentru seriile de film Rocky sau Hobbit-ul ca și pentru emisiuni TV precum The Handmaid s Tale și Vikings. „Studiourile au studiat posibilitatea unei vânzări în mai multe momente de-a lungul anilor trecuți, dar potențialii clienți au strâmbat din nas la prețul propus de MGM. Totuși, MGM speră ca procesul actual să genereze interes dincolo de jucătorii tradiționali ai Hollywood-ului, de la companiile media internaționale, de la fondurile private de investiții și de la companii fără obiect clar definit de afaceri”, relatează o sursă pentru WSJ.

Dacă MGM nu își poate vinde întregul studio, s-ar putea să încerce o abordare pe bucăți: s-a anunțat în octombrie că firma încearcă să vândă ultimul său film No Time to Die - ultimul film Bond - către Netflix pentru 600 de milioane dolari. (La momentul respectiv, Variety nota că MGM în sine a negat cum că ar fi încercat să vândă seria Bond). 

Dacă vorbim de cecuri în alb, dacă Congresul va fi de acord să dea americanilor 600 de dolari fiecare ca și parte a stimulentului de Covid, s-ar putea ca AMC să aibă noroc, notează avclub. Revista Fortune anunță că legea - care a fost anunțată duminică și care se îndreaptă către finalizare și către votul final - cuprinde și pachetul „Save Our Stages”/Să ne salvăm scenele) care „va asista localurile de muzică și de teatru, sălile independente de cinema și alte instituții culturale”, la un volum de 15 miliarde de dolari.

Pachetul de stimulare mai conține, de asemenea, o propunere a senatorului republican Thom Tillis din Carolina de Nord care ar face, odată aprobată, un delict din distribuirea online a conținutului piratat. Dacă ar trece, streamingul unor materiale fără drepturi de autor ar putea duce la o pedeapsă cu închisoare până la 10 ani.

Exploreaza subiecte similare:

No Time to Die

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
forever_young_ pe 13 ianuarie 2021 16:47
ieftin ca braga !!! :))))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells