Under the Silver Lake: o istorie a Los Angeles-ului, prin prisma genului polițist

de Cinemagia în 15 Apr 2019
Filmul va rula în cinematografele din România din 26 aprilie

Distribuitorul Independența Film anunță lansarea în cinematografele din România a neo-noir-lui regizat de David Robert Mitchell: Under the Silver Lake, pe 26 aprilie. Filmul a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2018, unde a atras atenția criticilor de film și cinefililor prin originalitatea sa, regie, soundtrack și imagine.

Considerat de către prestigioasa publicație americană Variety drept un „omagiu adus lui David Lynch”, Under the Silver Lake îi are drept protagoniști pe Andrew Garfield, cunoscut pentru rolurile din Spider-Man (Marc Webb), Silence (Martin Scorsese) sau Hacksaw Ridge (Mel Gibson), și Riley Keough, nepoata lui Elvis Presley, cu roluri în The House That Jack Built (Lars von Trier), American Honey (Andrea Arnold) și Mad Max: Fury Road (George Miller).

Under the Silver Lake ne spune povestea lui Sam (Andrew Garfield), un tânăr din LA, obsedat de cultura pop, care își spionează vecinii și citește conspirații. Când Sarah, tânăra și enigmatica lui vecină dispare subit, Sam pornește în căutarea ei, traversând orașul, într-o anchetă obsesivă suprarealistă. Astfel, ajunge să se scufunde în lumea tenebroasă a Orașului Îngerilor și să elucideze dispariții și crime misterioase, născute de scandaluri și conspirații.

„Under the Silver Lake este viziunea mea asupra istoriei Los Angeles-ului, o istorie care, după mine, se pretează a fi povestită prin prisma genului polițist: piscine însorite, umbre obscure, pasaje secrete, fete tinere de familie bună, morți misterioase… imaginea iconică a unui oraș construit din visuri și imagini animate”, spune regizorul David Robert Mitchell.

David Robert Mitchell a crescut în suburbiile orașului Detroit și locuiește în prezent în Los Angeles. Under the Silver Lake este cel de-al treilea lungmetraj al său, după It Follows, considerat unul dintre filmele cele mai terifiante din istoria Sundance, și The Myth of the American Sleepover, premiat la Festivalul South by Southwest, înainte de a avea premiera internațională în cadrul Semaine de la Critique la Festivalul de la Cannes în 2011.



Exploreaza subiecte similare:

Under the Silver Lake, David Lynch, David Robert Mitchell, Andrew Garfield

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells