Un nou documentar despre Kurt Cobain va conţine piese nemaiauzite până acum

de Cristina Grigore în 26 Nov 2014
Kurt Cobain: Montage of Heck se va lansa anul viitor

Studiourile HBO au anunţat dezvoltarea unui nou film documentar despre viaţa legendarului Kurt Cobain, iar potrivit unui comunicat de presă citat de site-ul The Hollywood Reporter, acesta va conţine şi piese ce nu au ajuns până acum la urechile publicului.

Kurt Cobain: Montage of Heck se va lansa anul viitor în Statele Unite, urmând să fie stabilită cât de curând şi reţeaua de distribuţie internaţională. Regizorul Brett Morgen lucrează la film de mai bine de opt ani, alături de fiica starului formaţiei Nirvana, Frances Bean Cobain, care este producător executiv.

Familia artistului a oferit cineastului, cum nu s-a mai întâmplat până acum, acces total la arhivele lui Cobain, dar şi la jurnale, casete demo şi fragmente video filmate acasa. Aşa a dat Morgen peste cântecele trupei ce nu au mai ajuns să fie lansate.

„Când am început să lucrez la acest proiect, mi-am imaginat, ca mulţi alţii, că voi avea acces limitat la materialele legate de fostul star. Însă când am primit acces la arhiva lui Kurt, am descoperit peste 200 de ore de materiale video şi audio încă nelansate, dar şi o arie largă a altor proiecte ale sale: picturi în ulei, sculpturi, ore nenumărate de filmuleţe din viaţa sa personală, mai bine de 4.000 de pagini de scrieri ce ajută, toate la un loc, să recreăm portretul al unui artist care şi-a protejat foarte bine viaţa de mass-media”, a explicat  Morgen.

Exploreaza subiecte similare:

Kurt Cobain, Brett Morgen, Frances Bean Cobain, actor

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells