The Librarians, din decembrie şi în România

3 Iul 2014
Universal Channel programează serialul de aventuri imediat după premiera americană

Universal Channel anunţă premiera serialului TV The Librarians, produs de Electric Entertainment, care va fi lansat în peste 100 de ţări simultan, având premiera la 24 de ore de la debutul american, pe TNT, din decembrie 2014.

În noul serial, telespectatorii Universal Channel din Australia, Asia, Europa şi America Latină îl vor putea urmări din nou pe Noah Wyle (Falling Skies, Spitalul de urgenţă) în rolul său din trilogia de filme The Librarians, alături de Rebecca Romijn (X-Men).

În această producţie mai joacă actorii Christian Kane (Escroci de treabă), Lindy Booth (Dimineaţa morţii) şi John Kim (Pacific), în rolurile membrilor unei echipe care protejează comorile mistice ale lumii, şi John Larroquette - laureat al Premiului Emmy (Night Court, Deception) - în rolul supraveghetorului acestora. La începtul serialului, Bob Newhart (Teoria Big Bang, The Bob Newhart Show) şi Jane Curtin (Kate & Allie, A treia planetă de la Soare) - ambii laureaţi cu Emmy - revin şi ei în rolurile pe care le-au avut în trilogia cinematografică. Matt Frewer (Max Headroom, Falling Skies) va avea şi el un rol secundar.

The Librarians are în centru o organizaţie antică ascunsă sub Biblioteca Publică Metropolitană din New York, care protejează lumea de realitatea magică şi secretă care ne încojoară. Grupul de eroi rezolvă mistere imposibile, luptă cu ameninţările supranaturale şi recuperează artefacte puternice din întreaga lume. Printre obiectele păstrate în Bibliotecă se află Chivotul Legământului, Lancea Sfântă, Potirul Sfânt şi Excalibur. Doar cineva cu priceperi speciale poate aduna şi proteja aceste artefacte şi, mai important, se poate asigura că nu cad în mâini greşite.

Seria de filme The Librarians a început în 2004 şi a continuat cu două filme, în 2006 şi 2008. Primul film a fost cel mai urmărit de pe posturile de cablu din America în 2004, iar partea a doua s-a aflat printre primele cinci producţii TV de cablu în 2006 şi cea mai urmărită continuare originală transmisă pe posturile de cablu din SUA.

Flynn Carsen (Wyle) este Bibliotecarul de zece ani încoace. Înainte de a accepta acest post, era un tocilar cu 22 de diplome academice care nu se descurca deloc printre semenii săi. Dar ca Bibliotecar şi-a putut folosi cunoştinţele extraordinare pentru a recupera artefacte antice şi, pe traseu, a salvat lumea nu o singură dată. În ultimii 10 ani, a devenit dintr-un şoarece de bibliotecă un spadasin elegant şi unul dintre eroii secreţi ai unei lumi ascunse.

Pe cât de minunat este Flynn, postul de Bibliotecar este complicat şi nu mai poate fi făcut doar de un singur om. Pentru a-l ajuta, au recrutaţi patru oameni din întreaga lume: Eve Baird (Romijn) - un priceput agent contra-terorist care se ocupă de protejarea grupului de Bibliotecari, Jake Stone (Kane) - un petrolist din Oklahoma, cu un IQ de 190 şi adevărată enciclopedie ambulantă când vine vorba despre istoria artei, Cassandra (Booth) - o tânără trăsnită care are un dar special (este sinestezică, adică percepe simultan stimuli senzoriali diferiţi, care îi declanşează amintiri) şi Ezekiel Jones (Kim) - specialist al noilor tehnologii şi pasionat de misterele trecutului.

Supraveghetorul noii echipe de Bibliotecari este uneori arţăgosul Jenkins (Larroquette), expert în antichităţi şi care s-a ocupat de biroul new yorkez al Bibliotecii de mult timp. Împreună, eroii trebuie să lupte cu numeroşi adversari, cel mai de temut fiind Frăţia Şarpelui, un cult antic condus de misteriosul nemuritor Dulaque (Frewer).

Foto: Noah Wyle şi colegii săi, în producţia TV The Librarian: The Curse of the Judas Chalice.

Exploreaza subiecte similare:

Noah Wyle, The Librarian: The Curse of the Judas Chalice

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells