The Heat, comedia lui Sandra Bullock şi Melissa McCarthy, surprinde în box-office-ul american

de Cristina Grigore în 1 Iul 2013
Filmul a debutat în top pe locul doi. Roland Emmerich, cu White House Down, are cel mai mare eşec la box-office de până acum

Monsters University şi-a păstrat locul întâi în box-office-ul american al acestui sfârşit de săptămână, însă a fost „atacat” puternic de The Heat, o comedie ce le are în rolurile principale pe Sandra Bullock şi Melissa McCarthy. Pelicula de rating R (cei 17 nu au acces în sală decât în compania unui adult) a avut încasări neaşteptate de 40 de milioane de dolari, cu şase milioane de dolari mai puţin decât  ocupanta primului loc.

The Heat a costat însă doar 43 de milioane de dolari şi are tomatometru de 63 de procent e. Filmul, ca şi profitabil, marchează cea mai bună lansare de până acum pentru Sandra Bullock. Nu acelaşi lucru se poate spune în cazul lui Roland Emmerich, ce obţine cu White House Down, altă nouă lansare a acestui sfârşit de săptămână, cel mai slab debut din carieră.

White House Down, cu Channing Tatum şi Jamie Foxx în rolurile principale, a obţinut doar 25 de milioane de dolari încasări, la un buget de 150 de milioane de dolari, şi s-a clasat în top abia pe locul patru. În 2004, The Day After Tomorrow debuta cu 68,7 milioane pe continentul nord-american, în vreme ce Independence Day se lansa în 1996 cu 50,2 milioane de dolari.

White House Down are nevoie aşadar de o infuzie a încasărilor internaţionale doar pentru a-şi recupera bugetul de producţie. Pelicula cu temă similară, Olympus Has Fallen, cu Gerard Butler în rolul principal, a reuşit însă, cu doar trei luni în urmă, să-şi dubleze bugetul de producţie din încasările internaţionale – un buget de doar 70 de milioane de dolari – debutând în box-office-ul american cu 30 de milioane de dolari.

Locul trei în clasament este ocupat de World War Z, succesul plin de zombi al regizorului Marc Forster (Monster's Ball, Quantum of Solace, Finding Neverland), cu Brad Pitt în rol principal. Filmul a mai adăugat 29,8 milioane încasărilor internaţionale, ajunse acum la aproape 260 de milioane de dolari, faţă de bugetul de 190 de milioane al producţiei.

Pe cinci îl găsim pe Man of Steel (20,8 milioane), urmat de This Is The End (8,7 milioane), Now You See Me (5,5 milioane), Fast & Furious 6 (2,4 milioane), Star Trek Into Darkness (2 milioane) şi The Internship (1,4 milioane de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

Monsters University, The Heat, Sandra Bullock, Melissa McCarthy, Roland Emmerich, White House Down, Channing Tatum, Jamie Fox, The Day After Tomorrow, Independence Day, Olympus Has Fallen, Gerard Butler, World War Z, Marc Forster, Brad Pitt, Man of Steel, This Is The End, Now You See Me, Fast & Furious 6, Star Trek Into Darkness, The Internship

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 1 iulie 2013 13:40
Da m-ai corectativa si voi cand scrieti un articol.
Skynet.Zbenga pe 2 iulie 2013 00:08
:)) cine vorbeste Ai facut 2 greseli intr-un rand
sebybog pe 1 iulie 2013 16:51
mai corectati-va
legolas05 pe 1 iulie 2013 17:28
Slab debut pentru WHD,la un asa buget....se pare ca va fi si acest film un esec la box office.
victor_neo75 pe 2 iulie 2013 12:10
Trebuia sa spuneti in titlu ca Monsters University este pt al 2-lea weekend consecutiv pe locul intai la incasari. Asa ca The Heat nu prea surprinde publicul american de pe locul doi, iar White House Down a fost lansat mult prea repede (doar 3 luni) dupa Olympus Has Fallen care se bazeaza pe aceeasi poveste cu atacuri teroriste asupra Casei Albe. Vara asta se anunta mai secetoasa in filme bune. Ar mai fi Despicable Me 2, Pacific Rim sau Wolverine. Din mai pana acuma doar Iron Man 3, Fast & Furious 6 si Man of Steel au adus cele mai mari incasari in Statele Unite.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells