Super Mario Bros. - iată ce gândesc criticii despre film

de Gloria Sauciuc în 8 Apr 2023
Unii critici de film laudă cât de bine filmul surprinde esența lui Mario

Franciza de jocuri video Mario de la Nintendo ne aduce pe marile ecrane cea mai recentă adaptare a unui joc video, anume Super Mario Bros. Spre deosebire de filmul Mario din 1993, prezenta adaptare se prefigurează o reușită majoră pentru Nintendo. Gigantul jocurilor video speră că eroul său italian va atrage un public numeros, în plus și pentru că filmul are parte din plin de actori de lista A.

Chiar dacă a fost puțin controversat ca vocea lui Mario să fie dată de Chris Pratt, după cum scrie shortlist.com, acesta este un star consacrat cu putere să atragă la cinema audiența. Restul distribuției de voce este, de asemenea, cu notorietate - Anya Taylor-Joy (Prințesa Peach), Charlie Day (Luigi) și Jack Black (Bowser).

Unii critici de film laudă cât de bine producția punctează față de jocuri și cât de bine surprinde esența lui Mario. Alții nu sunt convinși de film, mai notează publicația Short List.

„Părinții nu trebuie să se aștepte la o experiență de nivel Pixar, dar scenariul lui Matthew Fogel are cel puțin la fel de mult curaj în povestire precum cele mai bune jocuri Mario.

Filmele pentru copii pot fi mult mai slabe și chiar sunt adesea. Nimeni nu inventează apa caldă, dar Horvath și Jelenic reușesc ceva foarte bun reconstruind Regatul Ciupercii din ultimele jocuri video, adăugând și un fler cinematografic...” (IndieWire)

Iată ce spun criticii: Empire i-a dat două stele, notând (cam dur, comentează Short List): „O animație excelentă, dar nu se apropie de adevărata senzație a jocurilor.” Games Radar este puțin mai cald cu cronica sa de trei stele, declarând: „Fiecare cadru are parte de cameo-uri și de referințe la lumea lui Mario, inclusiv o secvență clasică, elegantă, care vă va face nostalgici”. T3.com se numără printre fani, notând: „Producția Illumination Entertainment despre cel mai faimos instalator de la Nintendo este un o prezentare de produs dedicată consumatorilor fideli”. The Guardian este mai îndârjit, cronica acestuia - comentează Short List - pare să vină după o zi groaznică, și după o vizionare fără copii voioși: „această animație mult-lăudată este plată și obositoare, o dezamăgire față de versiunea live-action din 1993”.

AV Club este mult mai mulțumit, și explică: „Poate că atuul cel mai mare al filmului este că se bazează pe resursa Nintendo. Regizorii Aaron Horvath și Michael Jelenic (echipa din spatele Teen Titans Go!) leagă între ele cadouri surpriză și referințe inteligente într-o cantitate comparabilă cu Ready Player One al lui Steven Spielberg din 2018”.

Și Variety este convins, iar cronica spune: „Filmul, în regia lui Aaron Horvath și Michael Jelenic (cu scenariul semnat de Matthew Fogel), este punct ochit și lovit, cu o scânteie de magie - și un  je ne sais quoi: un amestec de viteză, de magie și de sofisticare... trebuie să îl vedeți!”

Și IndieWire este (aproape) un fan, declarând despre film: „Părinții nu trebuie să se aștepte la o experiență de nivel Pixar, dar scenariul lui Matthew Fogel are cel puțin la fel de mult curaj în povestire ca și cele mai bune jocuri Mario. Filmele pentru copii pot fi mult mai slabe și chiar sunt adesea. Nimeni nu inventează apa caldă, dar Horvath și Jelenic reușesc ceva foarte bun reconstruind Regatul Ciupercii din ultimele jocuri video, adăugând și un fler cinematografic.”

O altă cronică bună vine de la The Wrap: „În cele din urmă, aventura de animație este o călătorie fascinantă prin lumea îndrăgită a jocurilor video. E greu să nu te îndrăgostești de un film atât de sincer cu originile sale și de mândru de ele”.

Exploreaza subiecte similare:

The Super Mario Bros. Movie

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells