Scarlett Johansson, pe urmele Angelinei Jolie. Îi copiază modelul profesional

de Gloria Sauciuc în 16 Feb 2015
Ambele actriţe, pe măsură ce au progresat pe marele ecran, au devenit staruri sexy de acţiune, iar acum se dedică regiei de film

Scarlett Johansson tocmai a demarat o campanie de vânzări pentru primul ei efort regizoral, o adaptare după primul roman - nepublicat - al lui Truman Capote, Summer Crossing, conform publicaţiei Variety. Producţia filmului va începe la New York anul acesta, iar distribuţia urmează să fie anunţată în curând, notează publicaţia.

„Ca şi subiect, Summer Crossing este o poveste de dragoste a generaţiei pierdute a Americii de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Simt cuvintele lui Truman Capote mai importante astăzi ca niciodată”, a declarat Scarlett Johansson despre primul ei film în calitate de regizoare

Planurile lui Johansson de a semna regia filmului au fost anunţate pentru prima oară la Cannes, în 2013. Summer Crossing este un film despre o tânără care, locuind în New York-ul anului 1945, refuză o excursie la Paris pentru a avea, în schimb, o poveste de dragoste cu un tânăr evreu, în toiul verii  fierbinţi din 1945. „Ca şi subiect, este o poveste de dragoste a generaţiei pierdute a Americii de după cel de-„Al Doilea Război Mondial. Simt cuvintele lui Truman (Capote) mai importante astăzi ca niciodată”, a declarat Johansson.

În afara faptului că amândouă sunt înzestrate cu buze senzuale, Angelina Jolie şi Scarlett Johansson mai au ceva în comun în ceea ce priveşte cariera lor de la Hollywood, comentează publicaţia wallstcheatsheet.com, într-un articol denumit „Is Scarlett Johansson the Next Angelina Jolie?”. Amândouă au câştigat imens la box-office, amândouă au făcut atât filme de nişă cât şi blockbustere de buget mare, şi mai nou au toate motivele să se considere regizoare. Johansson tocmai a demarat campania de promovare a primului ei film în calitate de regizoare. 

Hotărârea de a deveni regizoare este un alt pas pe care îl face Johansson pe urmele lui Jolie, care în ultimii ani a devenit regizoare şi s-a ocupat de filantropie, îndepărtându-se de actorie. Dacă primul film , plasat în războiul din Balcani - In the Land of Blood and Honey - a avut o premieră discretă, biografia Unbroken a câştigat fani, premii, şi bani. Totuşi, faptul că filmul a fost relativ ignorat de către Academie a fost una dintre marile surprize ale Oscarurilor din acest an.

Atât Jolie cât şi Johansson şi-au început cariera cu roluri bine primite de critică în filme destul de serioase şi fără un puternic caracter comercial: pentru Jolie, a fost Gia, biografia celebrei supermodel infectată cu HIV. Johansson a jucat în filme din copilărie, însă primul pas spre celebritate a fost cu Lost in Translation (regia Sofia Coppola), unde juca o tânără proaspăt căsătorită care, la Tokyo, suferă o criză de identitate. A urmat filmul de epocă Girl with a Pearl Earing, mai apoi actriţa devenind noua muză a lui Woody Allen.

Ambele actriţe, pe măsură ce au progresat pe marele ecran, au devenit staruri sexy de acţiune: chiar dacă dintr-un punct de vedere a fost un pas înapoi, rezultatul a fost apariţia în blockbustere de succes, care au dovedit că publicul plăteşte pentru filme cu protagoniste. Jolie a făcut pasul, mai întâi, cu seria Lara Croft: Tomb Raider şi continuând cu alte filme de acţiune, precum Mr. & Mrs. Smith, Wanted şi Salt.

Între timp, Johansson a intrat pe teritoriul filmelor Marvel, jucând rolul Black Widow. Mai târziu, a dovedit că poate să atragă fanii şi în afara imperiului Marvel, cu rolul surpriză din Lucy, fiind anunţat şi rolul ei în ecranizarea benzilor desenate Ghost in a Shell. Totuşi, o diferenţă care merită amintită este că în timp ce Johansson a păstrat un volum de film în zona independentă, nu numai în sfera comerciale, Jolie s-a îndepărtat încet-încet de obiectivul camerei de filmat, anunţând că renunţă la actorie în favoarea regiei. Poate că decizia lui Johansson semnalează o direcţie similară, sau poate că actriţa îşi va păstra cariera pe lângă cea de regie. În orice caz, filmul după cartea lui Capote va fi primit cu interes.

Exploreaza subiecte similare:

Scarlett Johansson, Angelina Jolie, Summer Crossing, Truman Capote, In the Land of Blood and Honey, Unbroken, Gia, Lost in Translation, Sofia Coppola, Girl with a Pearl Earring, Woody Allen, Lara Croft: Tomb Raider, Mr. & Mrs. Smith, Wanted, Salt, Lucy

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 16 februarie 2015 16:40
Foarte bine face ! Toate femeile ar avea de invatat cate ceva de la Angelina...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells