Sam Raimi urăşte Spider-Man 3. „E groaznic!”

de Gloria Sauciuc în 1 Ian 2015
În România, Spider-Man 3 a avut un total de 47.903 spectatori şi încasări de 513.754 lei, echivalentul la acea dată a 211.950 dolari americani

Dacă un Peter Parker plin de regrete a retractat ceea ce făcut îmbrăcat în costumul simbiotic al sinistrului Venom, Sam Raimi are regrete şi mai mari legate de Spider-Man 3. Regizorul primei trilogii Spider-Man, a apărut la Nerdist, emisiunea lui Chris Hardwick de săptămâna aceasta, pentru a discuta despre proiectele regizorului, însă lucrurile au luat o turnură stranie atunci când regizorul a început să se scuze pentru Spider-Man 3 din 2007, relatează mai multe publicaţii de profil.

„Este un film care pur şi simplu a ieşit prost. Am încercat să-l fac bine, dar nu credeam în personaje, şi nu puteam ascunde asta de fanii care îl iubeau într-adevăr pe Spider-Man. Dacă regizorului nu îi place, îi este greu să facă ceva ce alţi oameni îndrăgesc. Cred că asta (a ridica pretenţiile comparativ cu Spider-Man 2) a fost atitudinea publicului, şi asta a compromis filmul. Dacă ne ţineam de personaje, de relaţiile dintre ele şi doar le-am fi dus la nivelulul următor, fără să ridicăm ştacheta, era mai bine”, a comentat regizorul.

Hardwick a încercat să îl tempereze pe Raimi, însă fără succes. Regizorul a continuat: „Însă regizorilor nu le place să vorbească despre filmele lor nereuşite”. La care Hardwick a reacţionat: „Nu cred că `nereuşit` e cuvântul”. Raimi: „Nu `nereuşit`, groaznic!”.

Totuşi, e de menţionat că filmul s-a înscris pe lista celor mai bune 25 de producţii cu supereroi, şi mare parte a criticilor crede că Spider-Man 3 este un film valoros, subestimat. Într- adevăr, filmul o fi având mai multe numere de dans şi muzică decât personaje coerente, însă chiar şi aşa este straniu şi experimental, comentează publicaţia Vulture. În orice caz, este altceva decât genul banal al filmelor cu supereroi.

„Mai bine regizorul ar regreta mai puţin reuşitul remake din 2013 la Evil Dead”, e de părere publicaţia mai sus citată. În România, Spider-Man 3 a avut un total de 47.903 spectatori şi încasări de 513.754 lei, echivalentul la acea dată a 211.950 dolari americani.

Exploreaza subiecte similare:

Spider-Man 3, Sam Raimi

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
tafalogugabriel pe 1 ianuarie 2015 13:19
Eu sunt unul dintre oamenii care pur si simplu au adorat Spider-Man 3 cand a aparut,si inca mai cred ca este un film bunicel.Stiu ca este cel mai slab din serie,dar are multe elemente in el care pentru mine l-au facut pur si simplu prea distractiv ca sa nu imi placa.
Theodoric pe 1 ianuarie 2015 14:19
Este o continuare foarte slaba,insa am vazut filme si mai groaznice in categoria asta
spartacus pe 1 ianuarie 2015 15:52
Nu stiu de ce e atat de suparat Raimi, partea a 3-a mi s-a parut mai mult decat OK. A facut treaba ff buna cu trilogia lui "Spiderman". Ceea ce nu pot spune despre cei care au venit cu reluarea trilogiei cu alti actori la numai cativa ani de la terminarea primeia. WTF!?!?!?...
Bayard pe 2 ianuarie 2015 06:25
Criticii au apreciat Spider-Man 3?? De unde pana unde.... este un film foarte slab, iar partile cu Venom sunt o bataje de joc, sa nu mai zic de Peter Parker, emo, player, nu stiu ce trebuia sa fie.
cosmin742000 pe 2 ianuarie 2015 16:59
Seria Spider Man , ca si restul filmelor cu -Man la urma nici nu ar trebui trecute la categoria filme.
DarkRazor pe 3 ianuarie 2015 19:24
Asta inseamna ca tu nu stii in ce domeniu comentezi.
unkn0wn pe 5 ianuarie 2015 02:20
Omul e dus cu capul, n-are rost sa-l contrazici. Nu-i place niciun film, de parca pararea lui ar conta. Se crede cel mai mare critic de filme @Congo.
herleaflorin pe 2 ianuarie 2015 17:34
Partea a 3 nu a fost destul de buna dar a avut niste scene de lupta grozave
Ovidiu239 pe 3 ianuarie 2015 00:21
E bine ca omul e sincer, dar cu toate astea mie chiar mi-a placut filmul.
Phantom_sub pe 3 ianuarie 2015 12:59
Mie mi-a plăcut mult. Atunci aveam bacalaureatul şi mă uitam la Spiderman 3. Americani sunt suciţi, rău.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells