Primele impresii de la premiera trailerului Hellboy: Rise of the Blood Queen

de Gloria Sauciuc în 7 Oct 2018
O producție cu monştri ce pune accent pe elementul horror, şi mai puţin pe cel fantasy, aşa cum o făcea del Toro

Unul dintre cele mai captivante elemente de la New York Comic-Con de anul acesta a fost prezentarea noului film Hellboy, în care actorul David Harbour (Stranger Things) şi colegii săi Daniel Dae Kim (Lost) şi Sasha Lane (American Honey), alături de creatorul seriei Mike Mignola au prezentat fanilor primul trailer oficial, scrie publicația Screenrant. Din nefericire, trailerul nu a fost încă difuzat online. Noul trailer a fost dat în exclusivitate pentru NYCC. 

Diavolul nostru preferat cu pielea roşie, care îndrăgeşte trabucurile, berea, pisicile şi micile dispute revine pe ecran în filmul cu regia semnată de către Neil Marshall (Dog Soldiers). „Este un film cu monştri, este un Frankenstein înnoit pentru anul 2018", declara actorul David Harbour, cel care îl înlocuieşte pe Ron Perlamn în rolul titular, în cursul conferinţei de la New York Comic Con derulată sâmbătă. 

Noul film, care a fost aprobat deja de către creatorul seriei Hellboy Mike Mignola, îi are în alte roluri pe Milla Jovovich ca Nimue (Blood Queen-Regina Sângelui), pe Ian McShane ca Trevor Brutteholm, directorul agenţiei şi tatăl adoptiv al lui Hellboy, pe Daniel Dae Kim în rolul lui Ben Daimio, un alt agent, şi pe Sasha Lane în rolul lui Alice Monaghan, o femeie pe care Hellboy o salvează de zâne în benzile desenate. Filmele Hellboy anterioare au regia semnată de către Guillermo del Toro.

Filmul îl pune pe Hellboy să lupte contra lui Nimue, acea The Blood Queen/Regina Sângelui (Milla Jovovich) din titlu, o vrăjitoare din vechime care e pusă să se răzbune şi să distrugă omenirea. Hellboy are sarcina să cucerească din nou publicul după două filme cu Hellboy foarte îndrăgite, ambele semnate de către regizorul Guillermo del Toro, ambele cu Ron Perlman în rolul titular.

Totuşi, fanii au fost deschişi către noua abordare şi au părut încântaţi să vadă ce schimbări va aduce Harbour pentru rol, scriu corespondenții de la New York Comic-Con, eveniment în plină desfășurare.

În timpul conferinţei, actorul l-a descris pe Hellboy în varianta Marshall ca fiind un „monstru de-al lui Frankenstein, actualizat pentru 2018”. Filmul va aduce mai mult cu o producție cu monştri ce pune accent pe partea de horror, şi mai puţin cu fantasy-ul aşa cum era prezentat în filmele lui del Toro, a fost concluzia spectatorilor de la NY Comic Con.

Harbour a relatat la conferință cum a construit acasă un costum Hellboy dintr-un costum de scafandru şi din alte materiale, pentru a se putea antrena pe cont propriu şi pentru a putea deprinde cascadoriile şi tehnicile de luptă în timp ce poartă protetica. Harbour a mai dat de înţeles că vom revedea şi alte personaje din BPRD (Bureau for Paranormal Research and Defense).

Iată, mai jos, descrieri ale trailerului, din mai multe surse, pentru a putea da publicului o idee despre noul Hellboy, ce se va lansa în 2019 în SUA. Filmul nu are încă o dată de lansare în România.

Trailerul începe cu o scenă în care Hellboy soseşte la scena unei crime, deja înconjurată de poliţişti. Atunci când Hellboy coboară din maşină şi este împuşcat de către unul dintre poliţişti, personajul, supărat, strigă „Sunt cu voi!”, iar ofiţerul îşi cere scuze. De acolo,trailerul trece la o serie de clipuri scurte pe melodia lui Billy Idol Mony Mony. O serie de secvenţe prezintă BPRD (Bureau for Paranormal Research and Defense), unde profesorul Bruttenholm (Ian McShane) declară: „Linia de demarcaţie, luptăm contra forţelor întunericului”. Mai târziu, prin Londra, Hellboy şi echipa intră într-un discret restaurant pescăresc numit Codwell. În realitate, restaurantul este intrarea în Burea for Paranormal Research and Defense. Hellboy este sceptic, iar Ben Daimio (Kim) îi întreabă ironic dacă se aştepta ca sediul să aibă plăcuţa - „Centrul Secret”.

Atunci când doamna de la ghişeu îi cere legitimaţia, Hellboy răspunde „Vorbiţi serios?”. Apoi Hellboy stă în picioare într-un salon de înaltă clasă, iar cineva îl întreabă despre brațul său, „Hand of Doom”, dacă poate face lucruri ieşite din comun. . El răspunde: „Poate zdrobi lucruri... foarte bine." Urmează o demonstrație, după care o scenă de luptă pe un pod.

La un moment dat, vedem un peisaj în care lava curge şi un dragon demonic zboară prin aer. Au loc lupte între monştri. Vedem personajul lui Kim, cu cicatrici pe partea stângă a feţei. Vedem o scurtă secvenţă cu Regina de Sânge a lui Jovovich..Şi răspunde: „Zdrobeşte lucruri foarte bine” şi apoi face o demonstraţie. Ben Daimio nu este prea mulţumit atunci când îl cunoaşte pentru prima oară pe Hellboy, spunând: „Credeam că luptăm cu monştrii, nu că lucrăm împreună cu ei”, la care Hellboy răspunde „Cine e monstru la tine, prietene? Te-ai mai uitat în oglindă, Scarface?”.

În altă secvenţă, Hellboy îl numeşte pe Ben „nenorocit”. Se pare că între cei doi există o anumită fricţiune. Hellboy se miră cu voce tare, considerându-se „doar o armă”, în timp ce Bruttenholm îi spune că vrea să fie cea mai bună variantă a lui însuşi. Profesorul Bruttenholm îi oferă lui Hellboy arma sa, supranumită „Bunul samaritean”. Hellboy trage un glonţ pe ţeavă, comentând că „alţi părinţi le iau Lego copiilor".  

Hellboy şi Alice (Lane) sunt surprinşi luptând umăr la umăr pe fundalul a ceea ce pare a fi o fabrică, în timp ce Bruttenhol afirmă într-un voiceover „Tu eşti ultima şi singura speranţă a noastră".

Hellboy întrerupe un ritual al Blood Queen/Reginei de Sânge, întrebând-o sarcastic: „Am întrerupt cumva?”, la care aceasta răspunde „Nu, ai venit la momentul potrivit”.

Există acţiune din plin, inclusiv un moment sângeros în care cineva este împuşcat în cap şi sângele este împroşcat peste tot: filmul va fi interzis sub 18 ani. Trailerul se încheie cu o scenă impresionantă în care Hellboy, în plină glorie demonică, se ridică dintr-un tunel cu o coroană şi cu o sabie în flăcări.

Trailerul este de apreciat și pentru efectele speciale tradiţionale în detrimentul CGI, cu Harbour aruncând o notă de Thanos (din Avenger: Infinity War) asupra lui Hellboy.

Harbour a fost reţinut la conferința de la New York Comic-Con cu privire la orice comparaţie, descriind respectuos dar rece Infinity War şi continuând: „Regret că Hollywood-ul apelează aşa de mult la CGI, mie îmi plac efectele tradiționale”. Din nefericire, trailerul nu a fost difuzat online. Însă, răspunsul favorabil al fanilor de la New York Comic-Con va face ca trailerul să fie difuzat cât de repede.

„Tocmai am văzut trailerul la Hellboy - materialul arată grozav. Captivant. Harbour reuşeşte să dea o notă unică, amuzantă personajului. Ultima scenă a primit aplauze uriaşe." (a scris David Onda, un fan, de la Coic Con). „Doamne! Trailerul este minunat!!! Tonul este captivant, şi este plin de acţiune!” Partea vizuală este pusă la punct şi - deşi diferită de filmele lui Del Toro - arată bine! Harbour se potriveşte în rol, şi mă bucur că văd trailerul!”, a spus cinefilul pe rețelele de socializare.

Exploreaza subiecte similare:

Hellboy, David Harbour, Daniel Dae Kim, Sasha Lane, Mike Mignola, Guillermo Del Toro, Ron Perlman, Milla Jovovich

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 7 octombrie 2018 17:21
Filmul mult asteptat "Hellboy: Rise of the Blood Queen" isi face deocamdata prezenta cu un vidioclip incendiar si il asteptam cat de curand si in cinematografe.
mihnea_aspru95 pe 9 octombrie 2018 01:40
Vreau să apară trailerul oficial cât mai repede, dar în stilul ăsta, în Noiembrie va sosi.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells