Premierele săptămânii 5-11 iulie 2013

de Ştefan Dobroiu în 5 Iul 2013
Află ce-i de văzut pe marile ecrane din ţară în acest weekend!

Două dintre cele mai aşteptate filme ale verii se bat pentru supremaţia în box office în această săptămână şi, dată fiind gigantica popularitate a lui Johnny Depp în România, nu am paria chiar toţi banii pe noua aventură vocală a lui Steve Carell, chiar dacă aceasta va învinge detaşat în lungul weekend de Ziua Independenţei în Statele Unite. Iată mai jos oferta cinematografică a acestui sfârşit de săptămână şi recomandările Cinemagia.

Despicable Me 2/Sunt un mic ticălos 2
Sunt un mic ticălos a luat lumea întreagă pe nepregătite în 2010 şi a devenit un campion al încasărilor cu peste 500 de milioane de dolari încasate în lumea întreagă. Este aproape cert că sequelul va întrece filmul original, din simplul motiv că "ticălosul" Gru şi cele trei fetiţe ale sale au cucerit o mulţime de copii şi adulţi în ultimii trei ani, datorită inventivităţii Universal Pictures în comercializarea unei imense varietăţi de obiecte inspirate de film. De această dată Gru este abordat de o organizaţie anti-ticăloşi care are nevoie de experienţa sa în a provoca prăpăd pentru a prinde un nou super-ticălos. Cronicile sunt pozitive, iar cele mai multe laude le-au primit gagurile cu minionii lui Gru, atât de iubiţi pe glob, încât acum se află în producţie un spin-off, Minions, dedicat în întregime lor.

The Lone Ranger/Legenda călăreţului singuratic
Este unul dintre cei mai populari eroi americani, devenit celebru acum mai bine de 60 de ani într-un serial difuzat la radio şi apoi pe micul ecran. Cu Johnny Depp în rolul lui Tonto, un indian comanş cu totul sărit de pe fix, şi Armie Hammer în cel al lui John, un avocat care se va trezi mult mai implicat decât îşi dorea în lupta întru dreptate, The Lone Ranger este realizat de aceeaşi echipă din spatele filmelor Piraţii din Caraibe şi aruncă pe ecran aceleaşi cascadorii elaborate şi aceleaşi gaguri. Din păcate premiera de vineri are probleme grave de direcţie şi, deşi se bucură de un Johnny Depp la fel de energic, nu reuşeşte să impresioneze şi să amuze decât din când în când.

Byzantium
Nu ne pare niciodată rău la reîntâlniri cu Gemma Arterton şi Saoirse Ronan, ambele pe afişul lui Byzantium, o nouă reîntâlnire cu vampirii a lui Neil Jordan (cunoscut, printre altele, pentru Interviu vampir, filmul în care mulţi români au făcut cunoştinţă cu Brad Pitt). Arterton şi Ronan sunt Eleanor şi Clara, două tinere misterioase care ajung într-un mic orăşel de la malul mării. Când locuitorii acestuia încep să moară violent, trecutul le prinde din urmă pe cele două eroine, iar ele vor fi nevoite să lupte pentru viaţa lor.

No/Nu
Prezentat în iunie la TIFF şi nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, No spune povestea unei idei ce a reuşit să coalizeze o întreagă naţiune împotriva unui dictator. Se întâmpla în 1988, când în Chile se organizează un referendum pentru a hotări viitorul politic al lui Augusto Pinochet, liderul unei dictaturi militare adesea acuzate pentru abuzurile sale. Liderii opoziţiei, adepţi ai votului NU, găsesc un tânăr şi ambiţios publicitar, Rene Saavedra (omniprezentul Gael García Bernal), pe care îl conving să le gândească strategia de campanie. Fără prea mari şanse de reuşită, cu resurse limitate şi cu oamenii dictatorului supraveghindu-le fiecare mişcare, Saavedra şi echipa sa reuşesc să elaboreze un plan îndrăzneţ şi să promoveze o imagine a unui viitor ce va transforma istoria statului Chile o dată pentru totdeauna.

Exploreaza subiecte similare:

Despicable Me 2, The Lone Ranger, Byzantium, No, Steve Carell, Armie Hammer, Johnny Depp, Gael García Bernal, Saoirse Ronan, Gemma Arterton

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
NikoBadBoy pe 5 iulie 2013 10:17
The Lone Ranger & Despicable Me 2 merita vizionate;celelalte nu prezinta nici un interes
aavramescu23 pe 5 iulie 2013 10:53
Dipsecable me nu mi-a placut de nicio culoare. Partea a 2-a nu ma intereseaza. The lone ranger ma tenteaza. Desi filmul e criticat la greu si nu are success in SUA. Dar si John Carter a avut critica negative si mie mi-a placut la nebunie. As fi vrut si partea a 2-a. (am citit toate cele 10 carti in engleza). Prima carte a fost transpusa exact cum imi imaginam.
vandal151 pe 6 iulie 2013 22:19
aavramescu23 sunt de aceeasi parere ca si tine...si mie mi-a placut John Carter a fost un film bun si nu stiu cum de nu a avut succes..as vrea si eu o continuare... The Lone Ranger merita cu siguranta sa fie vazut!
alex_il_fenomeno pe 5 iulie 2013 14:23
The Lone Ranger este capul de afis, si din ce se vede nu are rivalitate prea mare, poate putin din cauza animatiei Despicable Me 2, ce cred ca ne poate surprinde...
DeadSea07 pe 5 iulie 2013 15:01
The Lone Ranger Si Despicable Me 2 Merita Vazute Restul Nu Prea
chrismechris pe 5 iulie 2013 15:54
Abia astept sa vad The Lone Ranger!
Sorin87 pe 5 iulie 2013 17:08
filme bune care nu trebuie ratate
xerses pe 5 iulie 2013 17:46
Pe toate imi doresc sa le vad.
Iosif-Viorel pe 6 iulie 2013 14:50
The Lone Ranger va fi John Carter aferent anului 2013. Major flop...
MariaVilla pe 6 iulie 2013 18:12
in afara faptului ca au incurcat ordinea articolelor cu poza este un articol bun.
alex_il_fenomeno pe 26 iulie 2013 17:03
Mai am de urmarit Byzantium, ce se anunta extraordinar.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells