Premierele săptămânii 5-11 aprilie 2013

de Ştefan Dobroiu în 5 Apr 2013
Află ce premiere şi evenimente ţi-ar putea atrage atenţia în weekend

După câteva weekenduri mai bogate, iată unul cu doar două premiere. Ce bine că festivaluri precum Cinepolitica şi DaKino compensează oferta! Probabil că cel mai de succes film al săptămânii va fi Olympus Has Fallen, dar te rugăm să nu ignori Spring Breakers, o trăsnaie ultra-simpatică. Poţi schimba tonul cu Cinepolitica, pentru filme mai relevante şi comentarii despre situaţia politică internaţională, dar şi cu DaKino, care descoperă de mai bine de două decenii speranţele cinema-ului românesc. Mai mult, sâmbătă seara DaKino se încheie cu o proiecţie în premieră a lui Beasts of the Southern Wild, filmul care i-a adus debutantului Benh Zeitlin nominalizări la Oscarurile pentru regie, scenariu şi Cel mai bun film la nici 30 de ani.

Spring Breakers/Vacanţa de primăvară
Cinemagia a văzut acest film regizat de Harmony Korine anul trecut la Veneţia, unde Spring Breakers concura pentru Leul de Aur. A fost ignorat în palmares, dar a rămas pentru mulţi cel mai proaspăt, trăsnit şi imprevizibil film din întreaga selecţie de 200 de titluri a festivalului. Cu fostele prinţese Disney Selena Gomez şi Vanessa Hudgens în rolurile principale, alături de Ashley Benson şi Rachel Korine, Spring Breakers spune povestea a patru puştoaice de la colegiu, gata de orice pentru a-şi asigura o vacanţă de primăvară pe cinste. Cum pentru asta e nevoie de bani, totul porneşte cu jefuirea unui restaurant fast-food, dar lucrurile nu se opresc aici. Îţi mai spunem doar că filmul e interzis minorilor, fiind nu doar sexy, ci şi destul de violent, şi că oferă câteva cadre care cu siguranţă îţi vor rămâne în memorie mult timp. Iar James Franco apare într-unul din cele mai complete roluri ale carierei.

Olympus Has Fallen/Cod Roşu la Casa Albă
Inspirată traducerea în limba română a titlului şi interesant subiectul: o grupare nord-coreeană ia cu asalt Casa Albă, rămânând pe umerii unui fost agent secret (Gerard Butler) căzut în dizgraţie să dejoace planurile teroriştilor, când preşedintele SUA este luat prizonier. Colegul Mihnea Columbeanu a văzut filmul şi laudă regia lui Antoine Fuqua, dar şi scenariul scris de Creighton Rothenberger şi Katrin Benedikt, „care respectă cuminte regulile de construcţie, de la clişeele deliberate (...) până la soluţiile originale şi întorsăturile neprevăzute”, efectele speciale şi stilul de filmare al directorului de imagine Conrad W. Hall.

La Cinepolitica poţi vedea azi documentarul S.B: Îl cunoşteam bine, care adună mărturii şi poveşti ale unor foşti şi actuali prieteni ai lui Silvio Berlusconi, de la avocatul personal Vittorio Dotti, la psihiatrul Alessandro Meluzzi. Co-regizorul Giacomo Durzi, invitat special al festivalului, va povesti despre dificultăţile realizării acestui documentar ce are în centru una dintre cele mai controversate figuri politice ale ultimelor decenii.

La DaKino, ediţia 22, poţi vedea sâmbătă de la ora 13 la Noul Cinematograf al Regizorului Român, competiţia de scurtmetraje, iar duminică, de la ora 18 are loc tot la NCRR proiecţia filmelor câştigătoare, urmată de la ora 20, de Copiii noştri/A perdre la raison, film câştigător al unui premiu de interpretare al secţiunii Un Certain Regard anul trecut la Cannes.

Exploreaza subiecte similare:

Spring Breakers, Olympus Has Fallen, Gerard Butler, Antoine Fuqua, Harmony Korine, Vanessa Hudgens, Selena Gomez, Ashley Benson, Rachel Korine, James Franco, Benh Zeitlin, Beasts of the Southern Wild, S.B.: Io lo conoscevo bene, Our Children

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 5 aprilie 2013 15:51
As vrea sa vad amebele filme . Mi se par foarte interesante .
AndreBlack pe 5 aprilie 2013 15:51
'ambele'
Theodor2011 pe 5 aprilie 2013 16:16
Vacanta de primavara este de vazut. Vanessa Hudgens (dreapta) arata super in Poza/Poster-ul filmului
Mishu25 pe 5 aprilie 2013 16:31
o sa incerc Spring Breakers
alex_il_fenomeno pe 6 aprilie 2013 12:46
Spring Breakers cred ca poate surprize la ceva...
Sebastian96 pe 7 aprilie 2013 00:24
La "Spring Breakers" sigur o sa ma uit,dar celalalt ma mai gandesc daca sa-l vizionez sau nu!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells